Zdravim,
moj mladsi brat bude mat coskoro 18r, ale rodicia mu neboli doteraz schopni vybavit OP…, mozem s nim ist ja ako starsia sestra alebo je nutny zakonny zastupca? Ak pocka do 18r a pojde sam, bude musiet platit nejaku pokutu, neviete niekto?
Dakujem za rady.
ved na to netreba zakonneho zastupcu, mal si ho uz davno sam vybavit
Môže ísť sám ale kludne chod s nim. Bola som nedávno so synom, kolegyňa tiez. Hlavne nech si pozrie co vsetko k tomu treba (napr.rodný list treba originál alebo overenú kópiu). Myslím ze pokutu mu nedajú ale treba ísť cim skor.
Vybaviť občiansky aj vyzdvihnúť si hotový môže ísť sám. Doprovod zákonného zástupcu nie je potrebný.
@hazelgracegus 🤦🏼♀️
OP si mal vybaviť on sám keď mal 15 rokov!!! Rodičov pri tom nepotrebuje!
ja som si bola pre prvý OP až pred 19 😂 žiadnu pokutu som neplatila
@jankapepe ešte viac výkričníkov !!!
@zuzanka.zuzu presne to mi napadlo...este viac vykricnikov 😂
Len som si zaspomínala. Za mojich čias dostať OP bola veľká udalosť, jeden z krokov dospelosti. Škola zorganizovala Kultúrny dom, kde každému zablahoželali a dali OP, bonusom bol film slnko, seno, jahody 🙂. Baby ti poradili, čo treba na vybavenie, tak môj postup už netreba 🙂.
Mojej dcére prišiel občiansky asi v septembri (bez fotky), poslali jej ho automaticky, nežiadala som. 15 bude mať až koncom marca.
A to na Strednej škole, alebo pri rôznych vybavovačkach atď , nikomu nebol potrebný OP.
@zuzanka.zuzu 4 roky chodí bez op. Mala som dat štyri veru.