1.8.2020 splním podmienku 24 mesiacov byť zamestnaná. Môžem si uplatniť rekreačný poukaz detský tábor?

broni
11. júl 2020

Ahojte, 1.8.2020 splním podmienku 24 mesiacov byť zamestnaná, môžem si uplatniť na rekreačný poukaz detský tábor, ktorý bude v termíne 25.7.až 1.8.2020? Ďakujem

anjelik2019
11. júl 2020

@broni nie, začiatok rekreácie, resp. tábora musí byť po uplynutí pracovného pomeru 24 mesiacov, čiže 1.8.2020.

broni
autor
11. júl 2020

@anjelik2019 škoda, takže tých 7 dní je dôležitejších ako 24 mesiacov....

dudka121
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
broni
autor
11. júl 2020

@dudka121 naša účtovníčka si bude tvrdiť svoje, tam nepochodím, ja si musím zistiť inde veci a jej to už len oznámiť....

alenah31
11. júl 2020

@dudka121 @broni stale to plati...je to jedna zo zakladnych podmienok urcenych statom. Na to nepotrebujem zistovat u inych ludi - staci pouzit google a hned vam vyskoci paragraf. @broni tabor zacina 25.7. ....si v tom obdobi zamestnana 24 mesiacov? Nie si - zakon nepusti, jasne, ze tych 7 dni je dolezitych. Potom su este interne podmienky, ktore si urcuje zamestnavatel, aby ti tabor preplatili. A tento interny predpis musite mat vo firme na verejne dostupnom mieste. Ak ho nemate - plati len to co urcuje zakon a mozes sa vybrat kam len chces bez obmedzeni. A ano - aj na to ma zo zakona pravo. Kedze stat nechal vsetku fin. zodpovednost na zamestnavateloch dal im tiez moznost si interne tieto veci poriesit. On ti napr. preplati rekreaciu resp. tabor - ale len ten, ktory ma zazmluvneny. Takto to ma poriesene mnoho hlavne velkych podnikov, napr. ista nemenovana zilinska spolocnost ma zazmluvnene Sturovo a Zdiar. Inde absolvovanu rekreaciu im podnik nepreplati.

broni
autor
12. júl 2020