Ahojte, 1.8.2020 splním podmienku 24 mesiacov byť zamestnaná, môžem si uplatniť na rekreačný poukaz detský tábor, ktorý bude v termíne 25.7.až 1.8.2020? Ďakujem
@anjelik2019 škoda, takže tých 7 dní je dôležitejších ako 24 mesiacov....
@dudka121 @broni stale to plati...je to jedna zo zakladnych podmienok urcenych statom. Na to nepotrebujem zistovat u inych ludi - staci pouzit google a hned vam vyskoci paragraf. @broni tabor zacina 25.7. ....si v tom obdobi zamestnana 24 mesiacov? Nie si - zakon nepusti, jasne, ze tych 7 dni je dolezitych. Potom su este interne podmienky, ktore si urcuje zamestnavatel, aby ti tabor preplatili. A tento interny predpis musite mat vo firme na verejne dostupnom mieste. Ak ho nemate - plati len to co urcuje zakon a mozes sa vybrat kam len chces bez obmedzeni. A ano - aj na to ma zo zakona pravo. Kedze stat nechal vsetku fin. zodpovednost na zamestnavateloch dal im tiez moznost si interne tieto veci poriesit. On ti napr. preplati rekreaciu resp. tabor - ale len ten, ktory ma zazmluvneny. Takto to ma poriesene mnoho hlavne velkych podnikov, napr. ista nemenovana zilinska spolocnost ma zazmluvnene Sturovo a Zdiar. Inde absolvovanu rekreaciu im podnik nepreplati.
@broni nie, začiatok rekreácie, resp. tábora musí byť po uplynutí pracovného pomeru 24 mesiacov, čiže 1.8.2020.