Dobrý deň,
dovolila som si sem pridať zbierku pre dvoch súrodencov z Poltára. Ich smutný príbeh je v prílohe. Majú založený transparentný účet:
https://www.transparentneucty.sk/#/ucet/SK56090...
Každé euro pomôže, verím, že im táto zbierka aspoň trochu uľahčí život.
(Overiť si dôveryhodnosť tejto zbierky je možné cez Obecný úrad v Poltári)"
Dôkaz, že je overená je prosím kde?
🙄
@amelia000 @tripetta @deti95060810 ahojte žienky, Miška aj jeho sestru Viki osobne poznám a môžem potvrdiť pravdivosť výzvy.
Ahojte,
možnosť overiť si zbierku má každý jeden potencionálny prispievateľ na mestskom úrade Poltár. Je každého osobná zodpovednosť kam a komu svoje peniaze pošle, komu sa rozhodne pomôcť. V prípade, že ste používateľ, ktorý pomôcť nechce, nie je potrebné vyjadrovať sa hanlivo voči osobám, pre ktoré je zbierka určená, stačí zbierku odignorovať.
Ďakujeme krásne
Modrý koník team
Po prečítaní niektorých komentárov mi ostalo byť riadne na *figu*. V živote by som si nedovolila hodnotiť ľudí ktorých nepoznám, a nepoznám ich celý príbeh. O to viac sa ma to dotklo keďže Michala poznám osobne a veľmi dobre. Aj napriek tomu všetkému, čo Michala postretlo, je to jeden úžasný, pracovitý, dobrosrdecny človek, čo nikdy neodmietol pomoc druhému. Okrem toho, čo je spomenuté hore vo výzve, sa mu prihodlili aj iné veci sťažujúce celú situáciu. Ja sama neviem ako by som to v jeho situácii dala, a neprajem to naozaj nikomu. Vážme slová a nestrácajme ľudskosť. Aby sa raz podobná situácia nestala nám, a potom len uvidíme...
@heleninamama Dobre teda, odkial vieš ty ako žili, prečo nemajú vlastný byt, ty si ich proste hneď škaredo odsúdila o to ide, nepoznať niekoho a tak škaredo sa vyjadriť,...
@heleninamama dovoľte mi vyviesť Vás z omylu. Michal sa o žiadnu zbierku neprosil, zorganizovať sa ju rozhodli blízki ľudia okolo neho, ktorí mu takouto formou chceli pomôcť. Nebolo to z jeho iniciatívy. Michal normálne pracuje, pritom sa vzorne stara o sestru. Prosím 🙏 ak skutočne neviete ako veci naozaj sú, nepíšte svoje domnienky, prezentujúc ich ako pravdu. (v dobrom)
@martul ste správna žena 🌹
@julls51 Prosím ťa som obyč. človek, len preboha rozmýšľam, že ako môže niekto niečo napísať - o čom nič nevie, a pritom tak zlostne škaredo.
A presne ma napadlo, že to nebol chlapcov výmysel len sa mu snažia druhí pomôcť, aj som to začala písať, ale som to potom zmazala.
A keby sa mu poskladali aj na dom, auto,.... a čo, zbierka je dobrovoľná, kto nesúhlasí nech nedá, kto súhlasí pošle a je s tým stotožnený.
Ahoj, pridaj priamy link na výzvu zvererejnenú na ľudiaľuďom alebo priamo mestským úradom mesta Poltár. Iba tak dokážeš autenticitu a pravdivosť príbehu. Ďakujem.
@bluka2 rozumiem, čo myslíte a v podstate so skoro všetkým súhlasím. lepšie by bolo vytvoriť zbierku cez ľudia ľudom, kvôli overeniu (môj názor), ale ja nie som tvorca tejto zbierky, čiže toto bohužiaľ nezáležalo na mne. do diskusie som sa zapojila, lebo sa tu dosť pochybovalo, a neskôr padali aj veľmi škaredé komentáre, a keďže ja tých mladých ľudí, ktorých sa to týka, reálne poznám, nedalo mi to. spôsob overenia nie je práve efektívny, ale kto chce prispieť proste prispeje, aj keby to vyžadovalo overenie cez MÚ v prípade pochýb. Ja som o tom presvedčená, že keby to bolo napr. klamstvo admini MK to zmažú, nemyslím si, že takéto veci by tu vydržali bez preverenia. Viď ich príspevok v tejto diskusií vyššie, sami o overovateľovi píšu, takže o ňom vedia.
@heleninamama v jednom s Vami súhlasím, ohľadne tých pochybných žiadostí o pomoc (ale to máte všade, nie len na MK). človek by mal byť opatrný a overovať si veci. ale zase, každého hádzať do jedného vreca je veľmi nefér obzvlášť, keď tých ľudí vôbec nepoznáte. 3x tu bolo napísané, kde/ako sa dá výzva overiť. odpovedí je tu viac než dosť, ide o to či vy ste ich ochotná vidieť a hlavne prijať. Ja si myslím, že všetko čo by tu odznelo na ich obhajobu by bolo pre vás neakceptovateľné, lebo od začiatku sa k tomu tak staviate.
@didush27 prosim ta kto overoval tuto zbierku? Su aj na ludialudom?