Klasika. V 18 dieta, financne negramotna, bez riadnej prace. Treba sa jej poskladat na Atk.
Pan otec mal pouzit ochranu, ked uz jedno dieta ma, na ktore plati 100€ a nie si zakladat dalsiu rodinu s nezrelou naivnou dievcinkou.
Bez stabilnej prace, rezervy, vlastneho byvania...ze jeden mesiac ich vyhodi z konceptu.
Ano, aj my ostatni pouzivame ochranu, aby sme sa nekontrolovane nemnozili.
Normálne má vedia nahnevať takéto žebroty. Babke elektroniku no iste dúfam že aspoň iPhone 15 si babka vzala. Tak Nika bež do prace
@lenkasarka
presne žebroty.
Tvoje dieťa má 2 roky, nie 2 mesiace. Choď aspoň víkendovo na brigádu do Tesca. Moja dcéra bude mať 17 a už sa nevie dočkať, kedy ju konečne niekam vezmú aspoň na pár hodín popri škole. Pár rokov dozadu bol rodičák 200€ a to som mala odrobených 15 rokov a keď mal syn niečo vyše 2 rokov, vrátila som sa do práce.
Ja všetko chapem. Človek zo dňa na deň ťažko ochorie, stratí prácu,ťažko chore deti keď rodiny idu z posledného aj fyzicky aj psychicky aj finančne. No toto toto by ani nemali dávať na tie debilne výzvy. To je len zneužívanie ľudí a hranie na city. Fuj
Tak toto ani nahodou... to uz kde sme.
Lenivosť podporovať urcite nie...
No fuj až mi zle prišlo pri čítaní...toto snáď nemyslíš vážne... veľakrát som prispela ale keď tam bola oprávnená prosba o pomoc, keď sa jednalo o chore dieta ale keď čítam toto tak sa mi len nožík v kapse otvara
Toto je snáď vtip. Zruš telku a internet. Stačia ti aj základné programy. Na net choď miesta, kde sú verejné wifi. Zariadenia si dúfam vzala a predala? Ja platím za net a telku aktuálne po zvýšení 25€. Máš 40 eur na net a telku, ale nemáš na jedlo? Tak oblizujte tú telku.
Keď muž príde z roboty, tak ty choď upratovať, dokladat tovar. Máš vôbec maturitu? Vždy sa dá dohodnúť splátkový kalendár. Keď si ty sprostá a lenivá , tak nech muž ide do zahraničia. Teraz sa rozbieha sezóna. Pošlem kontakt na agentúry vo Švajčiarsku, ktoré stále hľadajú robotníkov. Chorí ľudia nemajú na liečbu a ty sa nehanbíš pýtať peniaze na svoju lenivosť. V 21 mať už 2 rocné dieťa a ruky kryvé do roboty. A chlap už jedno decko s výživným. Šup pracovať na ďalšom lebo rodičák máš už len rok.
@sono2 milá pani sudite na základe vašej predstavy... chlap už robí... nesedeli doma ani jeden...a však není to také ľahké v ich meste si nájsť.. aj žena bola už na pohovore kde sa jej konečne ozvali ale musí čakať na odpoveď do piatku.. ide len o preklenutie jedného mesiaca...nie o zneužívanie.. ak by ste bola v takej situacii kedy ste aj chory aj vaše dieťa a nemáte ani na lieky verte ze aj vy by ste skúsili aj nemožné... ležia teraz v horuckach. S kaslom. Našťastie aspoň sirup od horucky a ešte niejake kvapky pre malého mala doma.. tak zatial aspoň dava to. Je dobré súdiť bez toho aby ste vedeli priciny.. a napisala len pravdu. A verte ze to nezobrala len tak ale tej osobe verila,lebo sa o ňu starala za mala,kedy jej rodicia na ňu kaslali a pomáhala jej... no stalo sa co čert nechcel...
@stanulienkat finančné negramotna?? A dieta bolo v 19,5 . Muž je starsi... ide o jeden mesiac...muž už robí a niečo sa rysuje aj žene.. ide o jeden mesiac kedy potrebuju to preklenut kedy nemohli nájsť prácu... ani jeden.. nesedeli doma na riti. Najlepšie súdiť bez toho aby ste vôbec niečo vedeli a nadávať ľuďom do negramotnych a pod...
Napíšem komentár takto celkovo nech nemusím odpoveď každému zvlášť. Ľahké je súdiť ak vôbec nepoznáte okolnosti. Ide o preklenutie jedného mesiaca kedy boli bez roboty. Pretože sa im nepodarilo nájsť prácu v tom mesiaci január.. chlap už robí. Žene sa niečo rysuje. Ma záujem ísť aj ona do roboty a to je po zástave srdca...super je súdiť ak nepoznáte... slušne som zdieľala vyzvu nikoho k ničomu nenutim takže tieto komentáre si vyprosim. Ak budete poznať okolnosti potom okej.. nesedeli bezcinne. Ano vzala paušály zo zariadeniami rodine ale preto ze ta osoba sa o ňu starala, pomahala skoro cele detstvo tej osobe verila nezobrala len tak. Ale stalo sa.. a verte ze keby ste v situácii kedy vám ide o strechu nad hlavou, a vaše dieťa aj vy lezite v horuckach a mate len pre dieťa lieky ktoré bude znova treba dokúpiť a viete že na to nemáte.. tak by ste to riešili aj vy takto ak vám nemá kto pomôcť z rodiny a pod.. nečakala som ze sa v ľuďoch skrýva tolko zašte a odsudzovania keď nič neviete. Mamka kašle na seba, ide jej o dieťa. A mala toľko odvahy napísať celú pravdu a mohla utajiť takú vec..aby ju ľudia neodsudzovali,že je sprostá a fin.negramotna ako ste to dokazali vy.. predtým nez niečo také vypustim na net, sa opytam a tak súdim... je to smutné.... ak to stránka donio schválila, je to všetko zdokladovane a usudene ze ta rodina pomoc potrebuje.. smutné slovensko...
@nikusook a nejde nahodou o teba??
@veronikaszabova samozrejme, že píše o sebe. Aj keď sa tak chabo snaží, ale proste potrebuje peniaze pre seba, ona je autorka.
Každopádne to nič nemení na tom, že nechápe, prečo by sme sa jej mali skladať na jej prúsery, ty kokso na čo niektorí ľudia majú ,,gule"......zle mi je.
@martul ved to - vek, meno, rovnako stare dieta...
Ked pyta, nech sa k tomu postavi celom. Nie pisat o "kamoske"
@nikusook preklenutie jedneho mesiaca??? Finančná gramotnosť je aj o tom, ze mas rezervu aspon na 4-6 mesiacov, ked aj nie aspon 1000€ treba mat ako rezervu . Polovica ludi tu na koniku bola tuto zimu PN a ležali chori, nemali plny prijem ale pre 600€ nedavaju vyzvu. Mne to tak pripada, ze niekto si chce zarobit na charitou. Takze darmo ich tu obhajuješ ale finančná gramotnosť je 0 bodov. Výhovorky typu, v tejto oblasti nie je praca . Vsade je praca ale niektore skupiny ludi si povedia, ze radsej budu doma ako robit za minimálnu mzdu alebo zarobit par €niekde na brigáde. Musim su kusnut do jazyka, ked to pocujem, ze pod 10€ na hodinu nikde nebude robit. Ale ked nemas kde jest, tak aj tych par € ako 3-4 € na hodinu ti pomoze. Ostat 3 roky na rodičovskej je luxus, ktory si moze dovolit len ten, kto ma na ucte peniaze alebo ho živý partner ci rodina. Cize mnoho schopných zien este pri tom brigáduje alebo si nasli rozne prace. Ja neznasam, ked niekto zdravi ma milion výhovoriek ale toto ma uplne dostalo, ze potrebuju pomoct na jeden mesiac a este ich tu obhajuješ, ze nie su fifancne negramotný a tak.
Kedysi bola stranka Donio este celkom seriozna a kazda zbierka sa overovala. Uz dlhsi cas to ide dolu vodou a taketo zebroty nie su nicim vynimocnym. Skoda pre tych, ktori tu pomoc naozaj potrebuju.
@nikusook dufam,ze ta mlada mama tej babke aspon zobrala tie zariadenia s pausalmi, ktore na seba zobrala...alebo ich ona plati a babka stale vyuziva?