Ahojte. Prosím ma niekto skúsenosti s (nadáciou?) Ľudia ľuďom? Naozaj dokážu pomôcť? Bojím sa tam zadať súkromné informácie ako je napr Rodné číslo a tak no neviem nakoho sa mam obrátiť ..ocitla som sa v zlej životnej situácii a úrady navrhujú azyl.. myslím ze sama to nedám keďže mam 3 malé detičky všetko je príliš drahé a ľudia sa boja prenajaťbyť samozivitelke s troma deťmi 😓. Ďakujem krasne za dúfam, ze kladné informácie 🙏
@mamula20 takže sa nemám báť tam poslať kópiu rozsudku a tak?
Z pozicie darcu skor pomoxem cez ludia ludom ako cez nejaku anonymnu prosbu na nete. Na ludia ludom su totiz overene vyzvy, zadana potrebna suma, ... pre darcu je to doveryhodne.
@ukulela ďakujem pekne ..pošlem im teda tie informácie
Viackrat som prispela cez tu stranku,pribehy su overene a autenticke.Ak si v zlej situacii tak nemas co stratit,len ziskat
skuste aj stranku dakujeme.sk, tiez seriozna stranka
@iv007 overene ako overene… tuto mamicka od nas tam ma vyzvu, su naozaj chudobni, zije s dcerou v azylaku. Ale robit nejde, stale ma dajaku vyhovorku. Ked jej aj dievcata vybavili robotu, vydrzala jeden, max dva dni. Upratovala v skole, skolke, na brigadu do potravin nechce ist, iba tam, kde platia hned na ruku. Cize ako, overene je, ze su chudobne a nemaju pomaly co jest. Ale, ze nechce pracovat, to nikto neriesi. Tak ziju iba z tej vyzvy, to nie je podla mna spravne. Takto sa clovek nenauci fungovat.
Poznam aj dalsiu, ta zas robi na cierno, vyfajcuju si cigaretky, kupili si nove auto. A vyzva na ludia ludim bezi ☹️
@mamula20 akoze ja viem, ze tie dievcata su na tom zle, ze ziju z pridavkov a davok v hnotnej nudzi, ale to je uz minimalne dva roky tak a vkuse vidime, ze jej dakto dohodi pracu a ani sa neuraci…
@ropucha6 ano, presne toto som pisala v inom prispevku. Je rozdiel, ked niekto 2 roky nechce robit a ked naprikld zomrie zivotel rodiny, zostane matka s babatkom, alebo zostane doma s nejakou zavaznou diagnozou, deti potrebuju liek, pripadne maju dieta, ktore vyzaduje 24/7 starostlivost a tym padom je rodina odpisana.
Kamarátka tam ma výzvu pre brata ktory mal ťažké zranenie, normálne im chodia peniažky na účet a následne ich využívajú na rehabilitácie v adeli
Hlavne to autorka opis co najkonkretnejsie, preco nemozes pracovat, pripadne preco ti to financne nevychadza. Takych existencnych pribehov je tam vela, tak nech je to vierohodne.
Konkrétne táto už druhá výzva , v januári to budu 2 roky a vidis tam aj výšku finančných príspevkov aj fotky z rehabilitácii
https://www.ludialudom.sk/vyzvy/13598
Pred 10 min.tu admini zrušili diskusiu o podobnom pomáhaní,kde autorka začala začala veľmi slušne poukazovaním na konkrétny prípad a skončila veľmi vulgárne,nadávajúc na lakomé chudery. Tak si treba dávať pozor a veci si poriadne overiť.
všetko sa dá zneužit,žial.
@dusankomoj už ju vymazali?Ja som ju tiež nahlasovala.Ale tá v tej téme to bola prosba iba z Facebooku nie z ľudia ľuďom.Aj keď aj na ľudia ľuďom sú klamári
@gubcikova to je fakt! Ľudia dokážu vymyslieť aj nemožné,len aby získali prospech pre seba a nestálo ich to žiadnu prácu. Blbé na tom je ale to,že potom nedostanú pomoc ani taký,čo by ju potrebovali. Ja osobne dám,ale iba konkrétnej,fyzickej osobe. Organizáciám nie,lebo niečo stojí administratíva,niečo sa stratí medzi podvodníkmi,niečo ....neviem čo a skutočná finančná pomoc je iba zlomok.
@dusankomoj Presne tak. To, že ju niekto overí, ešte neznamená, že je naozaj v zlej situácii, alebo v situácii z ktorej sa nedá vyjť von. Mnohi ti ľudia majú taký príjem ako bežná rodina, len bohužiaľ peniažky sa rozkotúľajú, alebo si narobia deti a pritom nedokázali uživiť už ani to prvé, ale narobia si ďalšie. Bohužiaľ doba je ťažká a treba rozmýšľať ako naložiť so svojím životom. Na druhej strane stať sa môže všeličo aj nam...clovek nevie ako dopadne. Preto treba pozerať do budúcnosti, aj keď nám je dobre.
vždy sa nájde niekto,kto zneužije systém a potom si to vždy odskaču tý,čo tu pomoc potrebuju.
Možeš sa mi ozvať v sprave