@lenkaflor naozaj obrovská smola. Toto je rodina, ktorého naozaj chcem pomôcť a myslím, že si to zaslúžia. Možno mi len chyba foto domu pred požiarom, aby si niekto nemyslel, že to bola nejaká stará chatka.
@mamula20
Tak urcite dostanu poistku - to by bol clovek blazon, keby toto opomenul. Aj ked neviem ako su nastavene pravidla, ze ake percento, asi sa skuma aj pricinenie k danej tragedii
@mamula20 Nie som si ista, ale napr. ak si ludia beru hypo, tam je nejaka poistka povinna.. aj my niečo take platime.
@zmrzlinka2021 pokiaľ viem, tak životná poistka je povinná, nie poistenie stavby.
@matabb73 My sme museli dať poistiť nehnuteľnosť, životné poistky sme v tom období nemali (manžel nemá dodnes). Ale bolo to pred cca 10 rokmi a mini suma.
@lenkaflor to bol drevodom?
@mamula20 my staviame dom a poisteny ho mam normalne. Poistila som si ho hneď ako sme dali strechu, takže kolaudácia byt nemusí
Baby, opominate moznost, ze bol zalozeny iny dom, napr rodicovsky. Slsp ma moznost zobrat 70% zo sumy BEZUCELOVO a tym padom ny nikto nevyzadoval poistku na novostavbu. Neviem, ako to mali, len pripominam, ze je aj takato moznost. Kazdopadne, tato rodinka ma male babatko a este jedno male dieta, nie je to len tak zrazu ostat bez strechy nad hlavou a vieme, ako aj poistovnictvo funguje. Budu najskor presetrovat, patrat, vymyslat, aby docielili, ze sa poistka nevztahuje, alebo ak ano, vyplatit co najmenej a dovtedy je rodina bez domova a bez penazi. Tak ci tak, potrebuju pomoc. Domcek bol novy, ich vysnivany a zrazu toto 😞 chce to velmi vela sil, aby to prekonali, drzim palce 🙏
@lindusss2016 presne keď som videla pred rokom fotku jak niekomu tiež tak zhorel dom, som si dala poistku. To musí byť strašne, aj keď človek dostane peniaze poistku kým spraví ďalší dom. Keď zhorí auto to až tak človek nerieši ale keď zhorí dom to musí byť strašne 🥲
@matabb73 urcite pri hypoteke nie je povinna zivotna poistka.
@lenkaflor ja mam poistenú aj stavbu, aj domácnosť, pri hypo bolo poistenie stavby povinné.
Nestíham čítať komentáre. Poistenie sme nestihli. Teraz sa len kolaudovalo , nemali sme ešte dokončené úplne všetko. Základné potreby sme mali, denne sa makalo na dome, zlyhal pravdepodobne prístroj. Je to v riešení. Nevieme úplne detaily zatiaľ. S hypo je to tiež komplikované, čakáme na pondelok aby nám z banky povedali viac, v piatok tam už neboli, všetky papiere nám zhoreli. A len chvíľa prešla čo sme rodili. Ak by ste niekto mali zavinovačku, syn v Tom rád spi máme veľkosť 72x75 takže takú väčšiu okolo 80-90cm . Ďakujem.