Zvýšené pečenové testy a potrat

anjjjelik69
20. mar 2023

Ahojte, môže byť dovodom potratu zvýšenie pečenovych testov?? Strasne ma bolelo prve dva mesiace v oblasti pečene, preto som išla aj k obvodnemu.. a nakoniec som potratila... dal mi lieky lipovitan na 3 mesiace.. dokonca mi ani zle vobec nebyvalo co som sa čudovala lebo pri prvej na skapatie.. mohlo by to byť že pečeň neprijala tie zmeny/hormóny.. ? Ďakujem

majamat
20. mar 2023

urcite nie zvysenie pecenovych testov, ale pricinou oze byt teoreticky pricina toho, preco testy boli zvysene.

zvysene pecenove testy nei su choroba, je to len ukazovatel nejakej choroby.
preto je teda dolezite,c o je dovodom ich zvysenia.
ake pecenove testy mas zvysene? ake mas hodnoty?
vies dovod zvysenia?

mariamisko
20. mar 2023

@anjjjelik69 ja som po 2 potratoch a odporucila by som vam vyhladat dobreho lekara na reprodukcnej imunologii..tam vam vysetria z krvi vsetko ci vase telo ak otehot. prijima plod ci stava sa k nemu ako k niecomu cudziemu a vypudzuje ho...

anjjjelik69
autor
20. mar 2023

@majamat nie som si istá viem, že buď AST alebo ALT a mam to zvyšene na 0,81, nič mi k tomu nepovedal, iba ze ked uz dieťa mam, tak mam byt rada aspon za to jedno...dal mi lieky lipovitan na 3 mesiace, a dietu mam drzat, pozrel dalej cholesterol a tuky a povedal ze to je vsetko dobre, takze viac menej som sa k ničomu nedopatrala...

anjjjelik69
autor
20. mar 2023

@mariamisko ale ja už jedno tehotenstvo bezproblemove mam za sebou, takze nemyslim si ze by bol problem tam.. ale za vyskusanie nic nedam, len najhorsie ze nikto so mnou nechce nic robit...

majamat
20. mar 2023

@anjjjelik69 ja mam AST zvysene 28r. tiez ho mavam v takych hodnotach a mam za sebou 1 potrat ( ako mnohe zeny s noramlnymi pecenovymi testami ) a este 1 uspesne tehu. dkonca som amla AST tusim aj cez 1 kedysi,a le to este pred tehu.

ci jedno,a lebo druhe, je vlemi nizka hodnota, co si myslim, ze vplyv na tehu absolutne nema, raz mi jeden endokrinolog povedal, ze pokial je len izolovane jedna hodnoty zvysena, nemusi to nic znamenat. no ak je dovod zvysenia,t ak potom je dolezity ten dovod, preco sa pecenove testy zvysuju.,

majamat
20. mar 2023

@anjjjelik69 co tym myslis, ze nikto s tebou nic nechce robit?

anjjjelik69
autor
20. mar 2023

@majamat ďakujem. Len ako som už písala, začalo ma bolieť v oblasti pečene ako som ostala tehotna, preto som šla k obvodnemu... no on ma ma totalne na haku, kazdy to berie tak ze proste uz dieta mam tak nic.. takze neviem ani z čoho to mam zvysene, ani čo dalej.. nemusim prisť ani na opakovane testy.. zaujimave postupy.. ale moc dakujem za skusenost...

majamat
20. mar 2023

@anjjjelik69 nie na haku, ale mas izolovane len jeden parameter mierne zvysena. napr. taky alkoholici, ak to zvysene maju, tak kludne aj 10x, pripadne som videla uz aj 30x vyssiu hodnotua to s tym, ze maju zvysene viacere pecenove testy.
AST ma zvysene aj moja dcera. jednoducho su ludia, ktori uplne nepsadaju do tabuliek.

co sa tyka bolesti, nemusi to byt pecen, mna kde- kade vselico boli a teda nemam pocit, ze by ma niekedy bolela vyslovene pecen. obcas som citila v tom mieste bolest, ci taky nejaky tlak, ale nie je ist,e ci to je vobec pecen. ta zvycajne boli az pokrocilejsich stadiach, kedy by si mala ovel horsie vysledky,

ako som pisala, ja mam take vysledky uz velmi dlho a nikdy ich nikto neriesil, tiez nikto netusi z coho,resp ani aj netusim. a moja dcera v ako skolkarlka mala take vysledky, je to jednoducho izolovana odchylka.

mariamisko
20. mar 2023

@anjjjelik69 ja som mala tiez jeden uplne vpohode tehotenstvo z toho mam synceka a tak 2 potraty

jeanne14
1. apr 2023

@anjjjelik69 ahoj, neviem aké máš vysetrenia za sebou, ale švagriná mala v oboch tehotenstvách zle pečeňové testy. Skoro celé tehotenstva prelezala v nemocnici, pretože grcala až žlč.
Zistilo sa, že prekonala mononukleózu a nevedelo sa o nej.

lucka27391
7. feb 2024

@anjjjelik69 ahoj, ako to nakoniec dopadlo? Aj ti zistili z čoho to máš? Ja som takisto po potrate a mám zvýšené ALT a AST.. ale vraj s tým netreba nič... V minulosti som už ale mala problém s pečeňou, musela som držať diétu..
Dieťa ešte nemám, malo to byť prvé a potratila som

anjjjelik69
autor
10. feb 2024

@lucka27391 ahoj. Uz mam 3tyzdnoveho drobca, takzee nakoniec vsetko dobre dopadlo a nebolo to tymi pečenovymi testami

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre