Dobry den, je tu nejaka mamicka, ktora si presla niecim podobnym ako ja?
V 12 tt som bola na kyretazi, dnes su tomu 2 tyzdne. Bol to zial zamlknuty potrat, po ktorom nastali komplikacie. Zle ma vycistili, nieco zostalo v maternici.
Dostala som 4 injekcie ( methergin), zeby sa to malo vypudit. Posledna injekcia bola pred 5 dnami, len spinim. Strasia ma dalsou kyretazou.
Je tu niekto taky, kto bol na kyrete 2x po sebe a podarilo sa Vam napriek tomu otehotnieť? Nie su tam nejake rizika, ak ma doktor nechal pockat tyzden, ci sa to zmensi (na poslednej kontrole to bolo o 2mm mensie)? Alebo vlastne rizika po tej druhej kyretazi za tak kratky cas?
Vopred dakujem za odpovede.
@simik19 ked spinis, to znamena, ze sa cistis. Na dalsej kontrole ti mozno povie, ze si sa vycistila uplne. Aj ja som to tak mala a to mi pichli iba jednj tu injekciu a docistila som sa sama. Co sa tyka otehotnenia, myslim si, ze aj keby mas tri kyrety, tak otehotnies. Doktori vedia co robia a robia to najsetrnejsie ako vedia. Neboj sa, urcite bude vsetko v poriadku.
@simik19 ja som bola v septembri pred 4 rokmi , čakala som do decembra, kým sa mi upraví MS, v decembri som začala krvácať mierne asi 9 dni , myslela som si , že konečne prišla MS. Volala som lekárke a že mám prísť . Maternica veľká ako stále v 3 mesiaci , ihneď som išla akútne na ďalšiu kyretaz, lebo vo mne zostali kúsky plodu, ktoré sa aj na histológii potvrdili . Aby tomu nebolo malo , aj tam mi to zle spravili( v noci bolesti a krvácanie ) ,zostala mi veľká sliznica. Potom mi dávala nejaké injekcie, ktoré mali odplavit sliznicu a zobrala krv na podozrenie na chorobu(Mola?). Podľa môjho aktuálneho lekára to bol len placebo efekt. Po 3 rokoch som išla na gyndu k novému lekárovi ( strach mi nedovolil ísť skôr a mam ho doteraz )a mam plnú maternicu myomov, ktoré som nikdy nemala a hrozí mi zobratie maternice pokial budú problémy .Verím tomu , ze to zapríčinilo práve dlhodobé kusy plodu vo mne a zanedbaná zdr.starostlivosť. Nechcem strašiť , ale moja skúsenosť je taká, ze radšej ísť na opätovný kyret čím skôr .
@simik19 ja som bola na kyretáži, na druhý deň ma prepustili domov , dva dni na to som dostala strašne bolesti/kontrakcie také že sa to nedalo vydržať a v nemocnici zistili, že ma zle vyčistili a už som mala zápal celých panvových orgánov, takže robili kyret znova.. tehotná zatiaľ nie som, ale menzes a ovulacia mi nabehla normálne ako som aj predtým mávala
@mirka1988 podla mna islo o molarne tehu, tzv molu u Teba, tam musis mat top prevedeny kyret, nesmie tam ostat ziadna bunka. Pretoze inak sa z toho moze stat az choriokarcinom. Zacne tom nejak bujniet a teda zjavne tie myomy su toho produktom. Dva roky nesmies byt tehu, aby sa znizila sanca na opakovanie moly. Zial po prvom molarnom ke sanca 1:100 na druhe take. Ja som sa strasne bala, ze sa to zopakuje u mna a nastastie nie. Moja maternica v takom tehu vyzerala ako velka snehova gula, tie ciastocky boli zrazu vsade a plod zanikol. Ale brusko rastlo a hcg tiez az prilis rychlo. Dnes mam uz zdraveho syna, takze mozno aspon to povzbudi
@martina123s dakujem ti za povzbudenie, pevne verim
Ja mam totizto len 20 rokov a velmi nerada by som bola, keby sa nieco skomplikuje a nemohla by som moct mat deti.
Aj ked toto bolo neplanovane, ale s priatelom sme spolu uz 5 rokov, zijeme sami , sice v podnajme ale bez rodicov, sme dlhodobo zamestatní , takze vlastne sa starame sami o seba. Pisem to len preto, lebo vacsinou na forach zvyknú zeny automaticky odsudzovat mlade tehotné mamicky, kvoli nezodpovednosti a tak...ale pevne verim, ze naozaj sa mi podarí neskor otehotnieť a bez komplikacii.
Je to taka mensia trauma... :(
Prajem vsetko dobre a dakujem za vsetky rady 🙂
@simik19 neboj, urcite bude vsetko v poriadku. Tiez som mala strach, drzim palce 🙂
Ja som to tak mala , tiež MA , kyret , obrovské bolesti tak znova čistenie a po pol roku som už čakala svoju princeznú 🙂
Ja mala MA v 11t. Kyret, komplikacie, docistovanie, injekcie. 1. menzes katastrofa, silny s hrudami doslova. Bezala som na gynekologiu. Dalsi menzes uz ok a dalsi uz neprisiel. Otehotnela som na 1. sup 🙂
@simik19 baby ja len, ze nebolo treba docistovanie, nastastie. Zmenila som doktora, lebo moj tam vkuse nieco videl, chcel ma poslať a mala som tusenie, ze to nie je okej, kedze som nemala ziadne bolesti, nic
Tak som zasla k druhemu, ktory povedal, ze maternica je úplne cista. 🙂
Takze mi tie injekcie pichli zbytocne.
Najskor tvrdil, ze ma zle vycistili, potom, ze to bolo mimomaternicové, ale ze z vajenicka mi uz asi vypadlo , pritom ma sledoval normalne, videl, ze to je vnutromaternicové. Potom, ze to je isto mola.Pri tejto informacii, ze vypadlo..som sa doslova tak nahnevala, ze som na druhy den zasla k druhemu a ten mi povedal, ze na druhe cistenie by som isla uplne zbytocne.
Takze Vam dakujem za rady a prajem vam vela pozitivnych tehotenskych testov 🙂
Ja som mala kyretazi 5 vždy po spontánnom potrate nakoniec 7 tehotenstvo bolo znova úspešné aj keď veľmi rizikové a skoro celé odležané
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som po dvoch kyretoch, jeden bol ale 03/2020 (rezidua post partum, kus placenty) a druhy 12/2021 (MA v 11tt). To, ci otehotniem, je vo hviezdach, dufam ze ano 🙂 ale cyklus aj ovulacia mi nabehli pekne. Pocula som vsak o sestre kamaratky, ktora mala 2 kyrety za sebou tiez kvoli zadrzanej placente a nevie otehotniet. Nemenstuuje, len spini, stacia jej intimky. Dcerka ma 6 rokov a nema surodenca :( Strasne ma to strasi vzdy, ked na to myslim... nechcem ta strasit, len ako skusenost :/