Ahojte
Potrebujem povzbudiť. Dnes ma pustili domov z nemocnice, musela som ísť na potrat v 22tt kvôli závažným ochoreniam bábätka, hlavne srdiečka. Viem, že to bolo dobré rozhodnutie, to trápenie môjho bábätka by som neprežila. Nemám tušenia ako budem pokračovať, čo ďalej, presne pred rokom my robili kyretáž po potrate dvojičiek v 12 tt. Ale toto bolo niečo uplne ine. Mamičky, ktoré ste si tým prešli, bude to lepšie že? Príde čas to skúsiť znova, však? Je to psychicky extrémne náročné…
Ďakujem <3.
Ja som skrz to skoncila s anorexiou a bulimiou , ako mi preplo ze som prisla o dalsie dieta, v 5mesiaci. Mna vyliecil syn ktoreho mam, ine mi nepomohlo. Teraz po rokoch som uz davno zabudla
Prajem vela sil 🩷
❤️
Drž sa veľa zdravia musiš byť silna.Mať chore dieťa a vedieť že raz navždy odide a mať trapenie ani ty život a ani chore bábätko nič. Ja som proti potratom a však ak je zo zdravotných dôvodov to je úple ina situácia. Veľmi ťažka ako psychický tak aj fyzický zvladnuť. Mala by si trapenie ako sme mali my.Odišla nám jedina dcérka ale veľmi trpela.Ver že sa situácia obratia budeš mať zdrave bábätko .Veľmi TI držim palce.Bud silana zvladneš to.
@lilka008 mala som to podobne v 23.tt. VVV nezlučiteľné so životom. Bola to hrôza. Presne viem, čo prežívaš. Mne osobne trvalo 2 roky, kým som sa s tým ako-tak zmierila. Po 3 rokoch sa nám narodila dcéra. Stále si ale spomeniem, a je mi z toho úzko...
@alickapusinka ďakujem 🙏🏼 prajem Ti veľa síl, my ženy sme bojovnice ❤️
@lilka008 veru sme musime zvladnuť všetko.Veľmi mi je ľúto ale radšej tak moja znama tak porodila a zomrelo jej do roka.Malo vývojovu vadu na srdiečku ale aj napriek tomu chcela že deti s takou vadou že preživaju tak 3 až 4 mesiace žial niečo trošku viac ako rok úplne bola s toho na psychiatri.
@alickapusinka ano, to ma drži nad vodou, že si neviem predstaviť aby trpela, aby som stala hodiny pred operačnou salou, aby mi zomrela medzi rukami, žiť v neistote..tisickrat nech to boli mňa, ale ani raz ju…
@lilka008 veru dobre rozmýšľaš ak je potrat zo zdravotných dôvodov je tak lepšie ako sa trapiť.A čo vlastne zistili že si musela ísť an UPT.Aku by mala chybu čo by ju trapilo ak by sa narodila.
@alickapusinka nemala vyvinutu aortu, prietok mala iba cez tu žilku ktora sa uzavrie po narodeni. Tym sa preťažovalo srdce, vytvorila sa dierka a krv sa miešala, prudila hocikade. Už v maternici by sa prestala vyvijať, pretože by srdiečko nevladalo zasobovať cele telo, a po narodeni sa možu pokusiť vytvoriť umelu aortu, ale šanca že to bude okej je velmi mala… a aj keby, tak by to bolo iba riešenie na nejaky čas, nefungovalo by to len tak. Čakali by sme na transplantaciu. Hovorila som aj s mamičkami ktore maju aspoň podobne s detičkami, že len zužena aorta a veru aj tak je to boj, nieže takto že to tam ani nie je… takže tak.
@lilka008 je mi to ľúto drž sa 😢
Prešla som si tým istým. Bolesť otupie, drž sa 🩶
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lilka008 ani neviem co Ti povedat, je mi to velmi luto ❤️ Je to strasne tazke, len ist nejak dalej. Ja som mala potraty iba do 12tt, neviem si to predstavit. Ale modlim sa za svojich anjelikov. Niekedy sa mi sniva, ze mam dalsie deti, ktore realne nemam. Drz sa ❤️