Záver z patológie po kyrete

spanielka44
6. mar 2024

Ahojte prisli mi výsledky z patológie po kyretazi chcela by som sa opytat či ste mali niektorá rovnaký záver pretože mne Gynekolog povedal že toto nevidel už 20 rokov:

Rezidua post abortum s narušenou vaskularizáciou choriových klkov a s regresivnymi zmenami choriovych klkov (hydropická degenerácia)

Veľmi ma s tým vystrašil neviem čo ďalej, na vyšetrenia som objednaná ani ma na ne nechcel poslať pretože to vraj nikam nevedie a pravdepodobne sa to bude opakovať znova, dokonca spomenul že to v horších prípadoch konci rakovinou maternice 😢

Ďakujem za rady

kiki68
6. mar 2024

@spanielka44 Ja by som sa hned nevzdavala, chce to nazor dalsieho odbornika, dalsie vysetrenia. Z jedneho tehu sa neda robit zaver. Ale je dolezite pri tomto na leze mat urcite pol roka pauzu, aby tam neboli ziadne tie zle bunky niekde. Ja som tiez nemala dobry nalez ( molarne tehu) a nakoniec som po par rokoch mala zdrave tehu a mame zdrave dieta. Dobre, ze sa spravil kyret a tie bunky sa zoskriabali prec z maternice.

spanielka44
autor
6. mar 2024

@kiki68 ano len tazko sa nejako kvázi motivuje keď je v hlave že to pravdepodobne skončí rovnakým koncom 😞 ale nevzdám to a dám to toho všetko aby sa našla príčina a riešenie pretože veľmi túžime stat sa rodičmi

guudy
6. mar 2024

@spanielka44 ja ti sice neviem poradit s vysledkami….to urcite konzultuj s lekarmi. Ale, situacia je cerstva, necakala si taku spravu. Nechaj si dostatok casu na spracovanie informacii. Nemusis riesit vsetko dnes, chapes 🙂
Porozpravas sa s lekarom, dvomi a uvidis…drzim palce😊

michaela329
6. mar 2024

@spanielka44 pozri, mne už tiež všeličo povedali Dr. a zasa iný Dr. mal iný názor... choď na vyšetrenia, staraj sa o seba a hlavne sa nenechaj odradiť a znechutiť.🍀💪

ikonica
6. mar 2024

Nie som odbornik a nemam skusenoat... Ale viem ze existuje dg. Mola hydratosa a to mi napadlo po precitani tvojho popisu... Ale mozno je to cosi uplne ine...

alickapusinka
6. mar 2024

Oni sami nevedia vyhľadaj iného lekára aj že zaplatíš nech TI všetko pekné povysvetľuje. Neznášam ak niekto niekoho straší že dostane nejakú chorobu to je fakt človek na pohľadanie. Vôbec to nemusí byť pravda. Teraz je veľa možnosti máš na výber.

spanielka44
autor
7. mar 2024

@ikonica diagnóza mola je úplný opak tej mojej 🙂

nikiki29
7. mar 2024

@spanielka44 mne sa to tiež zdalo podľa popisu aj podľa prognózy na typ mola hydatidosa 🤔 čo je teda tvoja diagnóza?

ikonica
7. mar 2024

@spanielka44 ok... Pisem, ze mi to len tak pripadalo z toho co som citala...

ikonica
7. mar 2024

@spanielka44 ja som mala anembryomolu cize tehotenstvo bez plodu... Ale pri tejto mole hydratose sa tam tvoria nejake 'struktury', ktore mozu prejst do tej rakoviny...

ikonica
7. mar 2024

Opraba... Mola hydratidosa...

butterflyeffect
18. mar 2024

Aj keby to bola mola, mam znamu co mala molu a 2 krasne zdrave deti… nevzdavaj a nenech sa odradit recami

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre