Zamĺknutý potrat - zmierim sa s tým?

jaja8_9
12. mar 2020

Ahojte, viem ze nie som jediná, ktorá si takým niečím prešla. Je to veľmi ťažké... Pre mňa aj pre priateľa. . Stále sa pýtam prečo práve ja?? Prečo sa to stalo?? Kde nastala chyba alebo prečo som zlyhala. Odpoveď mi nedali ani lekári. Neostáva mi nič iné iba sa s tým vyrovnať a snažiť sa zase ďalej. Bolo to naše vytúžené dieťatko o ktoré sme sa snažili rok aj pol keď nie viac. Keď som si našla pozitívny test tak ma naplnilo neskutočne šťastie ale aj strach. A netrvala naša radosť dlho. Už na prvej prehliadke sa lekárovi čosi nezdalo. Nesedeli mi týždne, Le ved možno ovulácia prebehla neskôr, už vtedy som mala také zlé tušenie ale nevadí,hcg stúpalo ale nie tak ako malo no lekár mi to nepovedal, len ze sa ku to nezdá. Gestacny vak bol deformovany ale čakali sme o bude ďalej. V jeden večer som začala nečakane krvácať a okamžite som išla do nemocnice, kde po potrebných vyšetreniach sme dospeli k záveru že to nebude ok. Od poslednej návš. evy to moc nenarastlo, bábätko tam nebolo ani vidieť nechali si ma na pozorovanie. Na utz gestacny vak deformovany nevidel to lekár na zdravé tehotenstvo a ráno mi to potvrdil aj ďalší lekár. Celu nco som preplakala. Mala som byť v 8.tt a vývojom som bola 4tt.
Diagnóza znela zan4tam sa to cele aj zastavilo.

jaja8_9
autor
12. mar 2020

@jaja8_9 diagnóza znela zamlknuty potrat missed abort. Nasledovala bohužiaľ kyretaz lebo mi hrozili ďalšie komplikácie. Mali ste po takomto potrate deti?? Kedy ste sa začali snažiť?? Lekári odporučil minimálne 3 mesiace počkať, zákrok prebehol bez komplikácií, cítim sa fyzicky fajn akurát ta psychika 😣 ale to asi zahojí až ďalšie bábätko

zuzap33
12. mar 2020

@jaja8_9 pred niekoľkými rokmi, to isté ako ty pred Vianocami, koncom februára som znova otehotnela. Zdravý syn. Poznám veľa žien čo tým prešli. Hlavu hore a psychicky sa držať

kataka10
12. mar 2020

@jaja8_9 ja som si presla dvomi potratmi v priebehu 2 rokov. Druhy bol podobny ako si mala ty. Gestacny vak bez embrya cize missed abort. Tiez sa vyckavalo ale skoncilo to krvacanim a kyretom. Pockali sme dva cykly po zakroku no a treti uz neprisiel. Ani som nevedela ako a uz boli dve ciarky na teste a dnes mam svoje male klbko doma. Takze nezufaj pockaj dve menstruacie na vycistenie a potom hrrr na to. Ono sa to podari 😉

nevludna
12. mar 2020

@jaja8_9 je mi to velmi velmi luto, posielam objatie a silu.

Tiez som si tym presla pred rokom...nebudes schopna to vidiet a hlavne asi ani pochopit ako to ja vidim s casovym odstupom. Ale som za to vdacna. Zo zaciatku som mala pocity ako ty, mozem povedat, ze to trvalo asi 3/4 roka....ale ako sa hovori-vsetko zle je na nieco dobre a vsetko je tak ako ma byt. S manzelom sme sa este viac zblizili, zazili sme takuto tragicku situaciu a zistili sme (hlavne ja o muzovi), ze sme si neskutocnou podporou. Odvtedy je nas vztah este hlbsi a krajsi.
Za ten cas som sa dostala k duchovnej ceste-nie krestanskej, islamskej alebo nejakej konkretnej-ale k svojej dusi. Je to tazke opisat ale je to krasne.
Vdacna som za to, lebo pre moje dalsie babatko budem silnejsia osoba, uvedomelejsia, rodicia si upevnili vztah a to je len to najlepsie, co sa mohlo stat nasmu dalsiemu dietatu.

A nie je to nikoho chyba, co sa ti stalo. Neobvinuj sa. Nemozem zakony prirody ovplyvnit. Doveruj jej.

Viem, ze teraz su to pre teba nezmysli ale ja ti moc moc drzim palce, aby si sa zo zarmutku coskoro dostala. S prvym babatkom sa rozluc, daj mu/jej meno. Podakuj, ze ti dalo aspon tu chvilkovu sancu pocitit tu neskutocnu lasku k nemu. A hlavne si odpusti, ak sa vinis.
Neboj, to pride a co chvilku budes drzat v naruci tvoje druhe dietatko❤️❤️

bolcari
12. mar 2020

Ano zažila som presne toto, naše prvé vytúžené, tri roky po svadbe, cela rodina sa tešila, mala som byť v 7-8 týždni ked som začala krvácať, v nemocke som bola 5 dní, hcg klesalo, srdiečko už nevideli biť, musela som na kyret..príčinu nezistili..ešte dlho sa mi pred očami objavovala primarova tvár ako mi oznamoval veci..tiež sme mali tri mesiace počkať, zadarilo sa po pol roku..máme krásne zdravé dvojročné dievčatko, s druhým tehu som na všetko zabudla..už si spomeniem na to prvé len sem-tam...všetko chce čas a všetko je tak ako má byt, držím palce 👍🍀😊

taziona
12. mar 2020

@jaja8_9 presla som si tym tiez. Missed abortion,kyretaz a zlomene srdce. Zacali sme sa snazit po troch mesiacoch. Psychika bola strasne nalomena, dlho sa nedarilo a ked som to vzdala,prislo to. Presne po roku. Drzim prsty a posielam vela sil,aby si sa hlavne psychicky dala dokopy. 😘

c_est_la_vie
12. mar 2020

Ja som mala kyret pred rokom a pol, tiez chcene babatko, zaostalo v 6 t a v 8 kyret.

Ja som si dala rok a pol a potom sa nam podarilo na prvy mesiac, kedy sme si povedali ze sa oficialne snazime naplno. Za ten rok a pol som si rozbehla karieru, mali sme svadbu, nas vztah sa zlepsil, pekne sme si nasetrili a kupili dom.

A teraz si mozem tehotenstvo naozaj uzivat. Velmi ti prajem aby si sa i ty s tym zmierila a dostala do podobneho bodu. Vzdy ti bude trosku smutno, ale raz sa mozno obzries a povies si, ze dobre ze mas dieta trosku neskor.

Drzim ti palce ❤️

selest
12. mar 2020

Ahoj. Velmi ma mrzi co prezivas. Zazila som to 2x raz v 12tt 😢a raz presne ako ty. Len bez kyreraze. Obe v jednom roku 😢a koncom toho roku pred vianocami som zistila ze som zas tehotna. Do tretice sa to podarilo. Drzim ti palce. Drzte sa s priatelom 😘bude dobre neboj

rachel36a
12. mar 2020

Tiez som si presla potratom...a nie jednym...😰tehotna som bola 7x , mam 2 deti...vela sily prajem

evka258
12. mar 2020

Aj ja som mala v 2015. Už mám 2 zdravé detičky.

ksebejka
12. mar 2020

Na takýto zážitok sa zabudnúť nedá, diera v srdci už ostane navždy. Ja som tým bohužiaľ prešla dva razy. Ale na tretí krát sa podarilo a mám dcéru. Aj po viac ako dvoch rokoch ma to stále rozplače - tu stratu nepochopí ten, kto to neprežil. Držím ti palce aby sa tvoja túžba po bábätku naplnila.

evuska135
12. mar 2020

Presla som si tym v oktobri a to bola este dlhsie tehu :/ bolelo to, ale zivot ide dalej, otehotnela som hndd po prvej ms aktualne som 16tt 😊

mariah0307
12. mar 2020

Ahoj ja som mala MA, po nom kyret, zákrok a zdravotne bez komplikácii, po druhej ms sme sa posnazlili a nasa besnosa bude mat 2 roky... Verim, ze si smutná aj ja som bola, ale treba verit ze sa ďalší krát zadarí. Drzim palce

dola23
12. mar 2020

Ahoj, ja som mala 2x zamlknuty. 8tt ako ty. Po druhom totálne zufalstvo. Vsetky vysetrenia nam vysli dobre. Zacala som chodiť aj ku psychologovi. Ten mi dosť pomohol, nakolko som sa bála opäť otehotnieť. Teraz som znovu tehotna v 17tt. Verim ze to uz bude OK. Nestracaj nadej, raz vytuzene dietatko pride. Vsetko je tak ako ma 🙂

anulienka26
12. mar 2020

@jaja8_9 ver, dúfaj, maj pozitívnu náladu 🙂

monicka2912
13. mar 2020

Ahoj, mne sa to stalo v oktobry 2018. V 8tt na kontrole srdiecko krasne bilo a o 2 tyzdne som zacala spinit, utekali sme na pohotovost. Srdiecko uz nebilo,diagnoza zamlknuty potrat. Nasledovala hospitalizacia, kyret. Psychicky som bola na dne, ale casom som sa z toho dostala. Po roku ani neviem ako a otehotnela som. O 2 tyzdne mam termin a budeme mat chlapceka. Zeny su silne, zvladnu vsetko, musia. Aj ty sa z toho dostanes a budes mat krasne a zdrave deticky.

asia83
13. mar 2020

@kataka10 Gestačný vak bez embrya=Anembrymola.

kataka10
13. mar 2020

@asia83 anembryomola alebo missed abort, v nemocnici mi povedali, ze to kazdy nazyva tak alebo tak.

asia83
13. mar 2020

@kataka10 Aha. Dobre. 👍 To som nevedela.

sayonara15
13. mar 2020

Dnes je pre mňa najťažší deň v živote 😭 v 8tt MA, plod sa prestal vyvíjať v 6t, ešte minulý týždeň bolo ♥️. Neviem ako to zvládnuť, možno čas to zahojí

jaja8_9
autor
13. mar 2020

Ďakujem vám za podporu dievčatá, presne kto to nezažil nikdy nepochopí... Diera v srdci zostáva a treba sa len naučiť s tým žiť, strach vo mne ostáva ale dúfam ze aj ja sa budem niekedy tešiť zo svojich zdravých deti 🙂 nestracam nádej

jaja8_9
autor
13. mar 2020

@nevludna krásne, na niečo to zle aj bolo... Veru aj my sme si bližší neskutočne, je mojou oporou a veľkou aj keď je smutný hlavne predomnou sa snaží byť príkladom že mám mať hlavu hore, druhýkrát sa to snáď podarí 🙂určite nás to posunulo zase dopredu... Niečomu nás to učí

jaja8_9
autor
13. mar 2020

To ma mrzí 😣 ja som takýto deň mala v pondelok 😥😢😢 kľudne mi môžeš napísať ak chceš, je to ťažké úplne ta chápem

jaja8_9
autor
13. mar 2020

Ďakujem ❤️ ešte raz, aj vám prajem vsetko dobre a hlavne zdravia teraz ho je malo

c_est_la_vie
13. mar 2020

@kataka10 to je hlupost. Anembriola znamena, ze sa neobjavil plod. MA mozes mat zial aj pri niekolkocentimetrovom babatku, kde ti detekovali srdiecko.

anjelik9993
13. mar 2020

Ahoj, ja som mala potrat tiež relatívne nedávno.. v decembri pred sviatkami som trochu krvácala, tak som šla na pohotovosť, našli hematóm... tak mi dali lieky, injekcie.. pokoj na lôžku, ale na Vianoce som potratila.. bola som 8tt.. stále som dúfala, ale bolo veľa krvi.. a doktorka moja mi len oznámila, že ona už tam nič nevidí.. aj keď to bolo naše tretie dieťatko, poplakala som si.. neplánovali sme, ale tešila som sa.. no život ide ďalej, neboj bude dobre 🙂

joannita
13. mar 2020

@jaja8_9 jasne ze budes moct mat deti, stava sa to velmi vela zenam neboj.
Ja som potratila prvy x dvojicky v 9tt, druhy x v 11tt jedno babo a treti x biochemicke tehu. Bolo to po 9rokoch snazenia a asi 7 pokusoch IVF a v 38 rokoch, takze tomu zodpovedala aj moja depka.....vyhliadky velmi zle. Pisem ti to preto, aby si vedela ze ty si na to stale super ked vies otehotniet prirodzene a urcite si mladsia. Su zeny ktore su na tom ovela horsie, takze hlavu hore 🌻

kataka10
13. mar 2020

@c_est_la_vie v sprave z nemocnice mam MA aj ked to bol gest.vak bez plodu. Medicinu som nestudovala a s porodnikmi sa o spravne slovicka hadat urcite nejdem. A to ako to kto nazve ani nepovazujem za dolezite.

som_ponorka
14. mar 2020

Tiež mám za sebou jeden zamlknuty potrat. Nezačala som krvácať sama, musela som ísť na kyret. Mne dr povedala, ze môžeme skúsiť po prvej ms, aj keď som mala pocit, ze do toho nechcem ist, lebo som sa bála, ze sa to zopakuje a to už by bolo na mňa moc. Prvý mesiac po kyrete som skoro každý večer plakala. Ms nechodila, po 3 mesiacoch mi dr pichla agolutin na vyvolanie ms a hned sme teda šli na to a vyšlo nám to. Ale celkovo sa cítim odvtedy taka citovo otupena

jaja8_9
autor
14. mar 2020

@joannita my sme sa snažili rok aj pol aj viac asi 😕 už som si myslela ze nedokážem otehotniet normálne a v tom sa to podarilo len tak rýchlo to aj skončilo 😕 jasne ze sú ženy na tom aj horšie... A tu na MK som zistila ze nie som vôbec jediná, ktorá tým prešla

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre