Zamĺknutý potrat. Prišli ste na to, prečo sa to stalo?

johanna_b
24. apr 2017

Ahojte baby, čo ste prišli o bábatko v 1. trimestri a išlo o zamĺknutý potrat. Chcem sa spýtať, či ste prišli na dôvod, myslím duchovný, prečo sa to stalo, prečo bábätko neostalo a odišlo... Ďakujem pekne za príspevky do diskusie...

giziinka
24. apr 2017

Duchovný dôvod si môžeš vysvetliť hocako, podľa toho čomu sama veríš... Ja som nemala sice zamlknutý, ale dr.tiez nevie vysvelit čo sa stalo... Jednoducho sa to stalo, nevyšlo to ale vravim si že nabudúce vyjde... nebol asi ten správny čas (a to som na to čakala viac ako 3roky)... Snažim sa to brať pozitívne, že keď to už raz vyšlo tak vyjde aj nabudúce a je uz tam hore "niekto" kto mu "pomôže a vymodli" aby vydrzalo 9m 🙂
ale inak musíš sama si nájsť nejake opodstatnenie podľa toho aký máš život, ako ste na tom po psychickej stránke, čo práve riešite, preživate, staviate/prerabate, hocico... Ja verím tomu že všetko zlé je na niečo dobré a stále sa mi to potvrdilo takže nejak sama si vsugeruvam toto.

zeytin
24. apr 2017

Niekedy je ťažké hľadať príčinu, prečo sa veci dejú tak, ako sa dejú....ale som presvedčená, že všetko má svoj dôvod, aj keď to je ťažké pochopiť a prijať.

johanna_b
autor
24. apr 2017

čítala som, že "nesprávne zvolený čas", duchovná príčina potratu. My sme obaja dieťa plánovali, to sme si akože vo februári mali dávať pozor? Prečo bol nesprávne zvolený čas? Ja sa skôr bojím toho, že išlo o lekciu, ktorú keď nepochopím, zopakuje sa. A ja ju stále nechápem!

ivushka19
24. apr 2017

@johanna_b "nespravne zvoleny cas" je vseobecny pojem..... ak chcete verit tejto verzii, mohol to byt nepsravny zvoleny cas pre vase dieta, nie pre vas..... dietatko nebolo pripravene prist k vam, muselo odist..... ak verite teda na takeho veci... Ak to chcete zobrat vo vseobecnosti, mozno vaha niekto z vas, alebo ma pochybnosti, len o nich neviete..... vnutorne nastavenie je dolezite.... Ak to nie je fyzicky problem ovsem...

johanna_b
autor
24. apr 2017

ak niekto z nás váha, potom môj muž, ale nemám o tom informácie! dnes mi napadlo, čo keď je to lekcia pre môjho muža - ale JA musím trpieť, ja to všetko prežívam telesne a behám teraz po lekároch ako taký somár, mne sa lejú slzy, ja mám bolesti, ja krvácam...

babatkoo
24. apr 2017

@johanna_b ja som predcasne porodila dvojicky dievcatka v 25tt. Obe umreli pretoze nevedeli dychat. Ziadna diagnoza ani zdravotna pricina na to aby s tak skoro narodili nebola. Dovod som nehladala, zbytocne by som sa tryznila este viac. Mna ich smrt naucila pokore, nic nie je samozrejmost a zivot od vtedy si vazim viac. Dakujem ze som s nimi mohla prezit tych 25tt. krasnych a bezproblemovych tyzdnov. Nehladaj v tom nic, zbytocne sa trapis. Zi dalej, tes sa zo zivota, z rodiny. Neskor casom pochopis alebo zistis preco sa veci udiali tak ako sa udiali. Mne velmi pomohol film Tajomstvo, neskor som dostala do daru aj knihu. Vela veci je v nasom zmyslani. Drzim ti palce

mon8060
24. apr 2017

Prečo sa takto trapis a stále hľadas prečo a prečo? Ja mám tiež za sebou MA. Tes sa zo života, z rodiny. A hlavne kým nebudeš psychicky v poriadku a vnutorne s tým vyrovnaná, môžeš zabudnúť na ďalšie snaženie. Daj sa dokopy. Hlavu hore. Prajem veľa síl!

nini1010
24. apr 2017

@johanna_b Prehnane patranie po dovodoch ta vracia spat a nevyrovnas sa s tym.Je normalne ze tesne po tom zena rozmysla nad tym preco a obvinuje seba a mozno aj ludi vokol kto za to cim moze ale v tejto faze sa netreba dlho zdrziavat.Stalo sa a uz sa neodstane.Proste dietatko nebolo zdrave a silne a priroda to vyriesila sama.bodka.Povedz si tak ze sa ti vrati ta ista dusicka v zdravom a silnom telicku.vrati sa ti to iste babatko.Fakt toto pomoze.

johanna_b
autor
24. apr 2017

@nini1010 máš pravdu, toto mi pomáha

bodka13
24. apr 2017

@johanna_b hľadaním odpovede na otázku prečo sa zbytočne zaťažuješ a trápiš.... Priroda to vyriešila, plod sa nevyvijal spravne,možno by zomrelo v neskoršom týždni tehotenstva alebo by sa narodilo choré... Je smutné stratiť aj ešte nenarodené dieťatko ale isto menej bolestné ako pozerať sa trpiace bábätko... Takto mi to vysvetlil lekár

katkakovac
24. apr 2017

Minulost nezmenis a nepomoze ti, ked budes patrat po tom, preco sa to stalo. Mozno to pochopis az po rokoch. A teraz co? Budes sa dlhe roky trapit? Jedine, co mozes zmenit, je postoj k tomu, co sa stalo. Plod bol pravdepodobne poskodeny a bolo pre vsetky strany lepsie, ze sa to tak stalo. Nie je lahke pozerat na vlastne dieta, ktore ma vazny zdravotny problem. Pozri si pribeh trdielko149 Mozno sa len mas naucit, ze treba zit dalej.

zuzka6432
24. apr 2017

Ahojte žienky 🙂 pridávam sa k vám. Mám za sebou mimomaternicove tehotenstvo , našťastie mi nechali oba vajcovody. Na babenko som pripravená, nemáte niekto skúsenosti s otehotnením po mimomaternocovej tehotnosti? :/

johanna_b
autor
24. apr 2017

@zuzka6432 založ si svoju tému, lebo tu ti nikto asi neodpovie... my nevieme...

johanna_b
autor
24. apr 2017

@katkakovac trdielku zomrelo 1 dieťa, ale ja nemám nič

zuzika82
24. apr 2017

Ahoj ja som si prežila prvý potrat v roku 2002v 5tt ... Potom o 5 rokov neskôr v 13tt missed abort ako ty .. Prezivala som obe strašne zle ,bolo to oto horšie že toto tehotenstvo trvalo 13tyzdnov a ja som si myslela že sa zbláznim od tej bolesti... Keď som išla k svojmu gynekológovi tak starý pán mi povedal jednu vetu nad ktorou som sa zamyslela ... Či predsa len nie je jednoduchšie a lepšie prísť o nenarodene babetko ,ako sa nedaj boze celý život pozerať na trápenie chorého dieťaťa... Vedel o čom hovorí sám mal postihnuteho syna... Srdce som mala tak či tak polamane na tisíc kuskov ale zamyslela som sa nad tou vetou a trocha ukludnila... Nikdy som svoje potraty nebrala ako trest za niečo... Skôr ako skusku... Zrelosti samej seba ,vzťahu... Ani jeden z tých vzťahov nevydržal. Ja som zosilnela a viac pricinu nehladala ... Z lekárskych vysetreni a bolo ich neúrekom da nič nezistilo.. roku 2011 som porodila zdravého syna ktorého milujem nadovšetko... Ale co ti poviem znovu otehotnieť... Bojím sa strašne...drzim Ti palce aby si to všetko ptekonala a nech mas zdravé dietatko keď príde čas.

johanna_b
autor
24. apr 2017

@zuzika82 najväčší strach je znova otehotnieť, ako píšeš. už to prijať, že toto dieťa bolo choré - to nejde, nebolo! lebo inak si to môžem niesť, že aj ďalšie bude.

zuzika82
24. apr 2017

@johanna_b ako voes že bolo dietatko zdravé? Keby bolo nemala by si zamlcany potrat ..mne to leksr vysvetlil tak že sa prestalo vyvíjať.. Že ten zamlčaný potrat je to... Netryzni sa viem že sa to ľahko povie ale musis sa dat dokopy fyzický aj psychycky... Aby si mohla byť zdravou mamou ...

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rose773
24. apr 2017

@johanna_b ja som v r.2012 prisla o babatko tiez,bola som v 10 tt a bol to MA.Viem,co prezivas,ake pocity tebou lomcuju,ze sa pytas,preco ty,ze hladas chyby,priciny atd.Boli to narocne dni,na ktore si spominam velmi dobre.Viem,ze je tazke prijat myslienku,ze babo bolo slabucke,mozno chore,a preto to priroda zariadila takto.Teraz hlavne treba mysliet pozitivne.Dufat,ze coskoro otehotnies a budes sa tesit zo zdraveho babatka.
Ja som do troch mesiacov otehotnela zase,narodil sa nam syn a zhodou okolnosti presne dva roky po kyrete som zistila,ze cakame dalsie babo (neplanovane,necakane,bol to riadny sok),narodila sa nam dcerka.Nedala by som ich za nic na svete a teraz viem,ze vsetko ma v zivote nejaky zmysel.Drzim palce 😉

katkakovac
24. apr 2017

@johanna_b a kde je napisane, ze ty uz ziadne dieta mat nebudes. MA sa proste stane. Mnohe zeny potratia a ani o tom nevedia. Ja sama som tok cakala na dieta, niekolkokrat mi meskala menstruacia a pravdepodobne som bola tehotna. Mam poruchu zrazania krvi, 2 mutacie. A moj syn to zvladol. Otehotnela som v case, ked mal moj ocino plucnu emboliu a trombozu. Nahodou mu zistili trombofiliu a nahodou zistili, ze to mam aj ja. Od 13 tt som si pichala fraxiparin, krpec to dovtedy zvladol sam. Je to bojovnik. Rok som rozmyslala, kde je problem, ale rozhodla som sa zit dalej. A vtedy to prislo. Az potom som to pochopila, preco to tak bolo. Druhe dieta sa nam podarilo na prvy pokus. Ak sa chces trapit, tak sa trap, ale odpoved ti to neprinesie. Ak sa s tym zmieris, posunies sa dalej. Tot moja skusenost.

enusamt
24. apr 2017

duchovný dôvod potratu? dosť zaujímavá formulácia... akurát, že silnejším ľuďom prinesie úľavu, ale slabším ľuďom len zbytočné trápenie, prilievanie oleja do ohňa...
u mňa v 5/2016 bolo v 8tt MA a kým som čakala na termín kyretáže, tak samovoľne som sa vyčistila v 10tt.. medzitým som sa cítila doslova ako živý cintorín... moc ma to deptalo... a keď som sa vyčistila, tak priša ako keby duševná úľava ale aj bolesť, že je definitívne preč...
jednoducho som si povedala, že mi nebolo predurčené a bolo slabé pre tento svet... príčinu nezisťoval nik, lebo to bol "len" prvý potrat... tú zisťujú až po troch potratoch...
a o tri mesiace som znova otehotnela 🙂

silno držím palce, nech to prebolí a rýchlo ste sa naladili na ďalšie dieťa...

puklica13
24. apr 2017

@johanna_b úprimne,ľutujem tvojho muža...Teraz naňho začneš zvaľovať že si potratila? Odporúčam odbornú pomoc, inak sa ti môže stať že nebudeš mať s kým plodiť..

johanna_b
autor
24. apr 2017

@puklica13 trochu slusnosti by to chcelo, taketo trapn poznamky si nechaj pre seba

puklica13
24. apr 2017

@johanna_b čo na tom bolo neslušné? To bola úprimná rada..Ty sama si napísala že ak niekto váha tak tvoj muž a ty teraz trpis a krvacas...Fakt, spamätaj sa..Ja som prežila 2zamlknute potraty ale ani omylom by som z toho neobvinovala muža...

zuzi0911
24. apr 2017

Je to tazke,,,na pricinu neprides,,,babatko sa prestalo vyvijat,,,vela krat sa opakuje scenar a potom sa realizuju dalsie vysetrenia,hematologia a podobne,,,drzim ti palce nech to nabuduce a cim skor vide,,,

moni244
24. apr 2017

@johanna_b preco ta napadol len duchovny dovod? Zdravotny ti nenapadol?

johanna_b
autor
24. apr 2017

@moni244 idem na hematologicke vysetrenie, endokrinologicke mam za sebou, aj rozne hormonalne profily, aj spermiogram. nie, to mi nenapadlo tym padom, dopujem sa tym, ze som zdrava

johanna_b
autor
24. apr 2017

@puklica13
nepochopila si to! ja som tym len chcela povedat, ze ja som nevahala, tak jedine ak by on. u nas je to cerstve, mam pravo trpiet, nehnevaj sa.

puklica13
24. apr 2017

@johanna_b nehnevám,isté máš právo trpieť,to je normálne,aj plač,slzy, hnev...Ale "neobvinil"z toho muža..Lebo sa to podozrenie do teba zahryzne a zožerie ťa zaživa..
Ty môžeš byť zdravá,tvoj muž môže byť zdravý..Obaja ste chceli rovnako..A aj tak môže byť spojenie nedokonalé a prestane sa vyvíjať...

ivankapetka
25. apr 2017

@bodka13 presne toto mne povedal doktor-ze robili dakde dajaky vyskum a zistili,ze tie babatka by nemali sancu dovyvijat sa/prezit a ze priroda je mudra a vie,preco to robi. Ja som prisla takto o babatko v prvom trimestri a bolo mi strasne,lebo sme sa snazili dlho. Ale v jeho rodine sa vsetky deticky narodili s psychickym postihnutim a preto verim,ze nas osud uchranil od omnoho vacsieho trapenia. Plus nas vztah to nevydrzal a rozisli sme sa. A teraz mam zdrave babatko so zdravym muzom a je to uplne iny zivot,naozaj uzasny. Takze vsetko sa deje pre nieco,hoc aj nikdy nezistime preco.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre