Zamĺknutý potrat - čistenie tabletkou

moniq1986
7. máj 2024

Ahojte, dnes som sa bohužiaľ dozvedela, že moje dvojicky sa prestali vyvíjať a lekárka ma automaticky poslala na kyretaz. Pocula som ale, že v Ružinove robia čistenie formou podania tabletky. Veľmi rada by som sa vyhla kyretazi, no u Nás v Nitre mi inú možnosť nedali. Kto mate skúsenosť, že ste išli kvôli tabletke na vycistenie do Ružinova? Ďakujem veľmi pekne za rady

nairobi
7. máj 2024

@moniq1986 tiež som sa spoliehala na tabletku, ale ani dve tbl mi nezabrali a musela som na kyretaz,,,nie je to vždy záruka ze to pomôže,,,tbl mi podali na Antolskej

jaandrejka
7. máj 2024

@moniq1986 Ahoj,je mi velmi luto co sa ti stalo.V akom tyzdni si? Ja som si tym v Ruzinove presla,pokojne mi posli spravu co potrebujes vediet.

sense
7. máj 2024

Síce nie v Ružinove ale tiež som mala tabletku, všetko dopadlo dobre kyrret nutný nebol

mima172
7. máj 2024

Prešla som si tým viac x. V akom si bola tt? Ružinov je jedna z možností, no nie každej ta tbl zaberie. Ja som vždy prvotne po dohode s gyn zvolila vyčkávací prístup, 2x to vyšlo a vyčistila som sa sama ale 2x sme čakali a nič sa nedialo niekoľko týždňov, tak som sa kyretu nevyhla. Ak nie si vo vysokom týždni, tak sa dá skúsit aj zopár prírodných vecí.

moniq1986
autor
7. máj 2024

@nairobi mne sa už v maternici urobil hmatom a lekárka povedala, že samo čistenie sa začne. Aj trochu krvácam, preto mam nádej, že by to mohlo ísť aj takto

moniq1986
autor
7. máj 2024

@jaandrejka ahoj, ja som v 11tt a vraj už mám aj hematom a maternica sa pripravuje na čistenie. Aj som začala mierne krvácať. Ale ta kyretaz ma desí. Viem, že to nie je možno také strašné, ale rada by som to urobila šetrnejšie. Keďže tam je dosť namahany krcok a s tým mám celoživotný problém. Zaujíma ma, či môžem prísť aj bez objednania, kam presne mám ísť a ci je ok ak prídem z úplne iného mesta. A tiez ci ti tabletka zabrala a kolko krat si ju mala podanu.Ďakujem ti veľmi pekne 🤗🤗 cítim sa hrozne, ráno som sa tešila že uvidím bábätka na sone a namiesto toho som dostala papier na nejaký zákrok 😥

moniq1986
autor
7. máj 2024

@mima172 mne vyckavaci prístup ani len nenavrhla, pritom mi povedala, že sa mi začína samočistenie a aj som začala mierne krvácať. Takže to vidím nádejne. Aj s dopomocou prírodných veci (alchemilka)

mima172
7. máj 2024

@moniq1986 Ak ti môžem poradiť - tak okrem alchemilky popíjaj aj šalviový čaj a hoci nie som veľmi fanúšik chemických liekov, tak maj po ruke flector (ten silnejší, čo je na predpis). Ja som naposledy potratila 23.12.23 a to bol len 8tt a teda bez flectoru by som to asi doma nezvládla. Tým ta nechcem strašiť, len úprimne poradiť 🙏
A zišli sa mi aj popôrodné vložky. Držím palce, aby si bola rýchlo za tým, či už to bude samočistenie alebo kyretáž ❤️ Mrzi na tvoja strata... 😔

jana_435
9. máj 2024

@moniq1986 ahoj, ja som bola v Ruzinove a teraz to bohuzial prezivam opat, len inu formu :/ kazdopadne, v BA Ti tabletku vedia podat aj v nemocnici Bory. Za mna bol Ruzinov (v pristupe gynekologov na ambulancii, nie na porodnom oddeleni) extremne otrasny a necitlivy.

Nech Ti Tvoj dr napise odporucanie, nejaku spravu a potom chod na urgent, odtial by Ta uz mali poposielat, kam treba. Drzim palce a vela sil posielam ❤️

moniq1986
autor
10. máj 2024

@mima172 dakujem, pila som salviovy čaj a za 2 dni sa to rozbehlo, v noci to bolo najhoršie, dala som si aj flector a dnes už v pohode, len mierne krvácanie. Chcem sa ta ešte spýtať, kedy si isla k svojej lekárke na kontrolu, či si sa vyčistila? Keď ti úplne prestalo krvácanie? Ako dlho si krvacala? Ďakujem veľmi pekne 🙏

moniq1986
autor
10. máj 2024

@jana_435 moja lekárka mi dala len papier na kyretaz, inú možnosť nepripúšťa ale na druhý deň som začala krvácať a už sa mi to intenzívne spustilo. Tak neviem, či ešte ma zmysel ísť po tabletku. Možno ak na Sone uvidia, že som sa nevycistila úplne. Mrzí ma, že si si prešla tým istým, neprajem to nikomu 😔

mima172
10. máj 2024

@moniq1986 Teším sa s tebou, že si sa vyhla kyretu 😊
Najlepšie si pamätám posledný potrat, ten bol 23.12.23, krvacala som 10 dní. Gynekologicka mi kázala odísť v prípade ak krvácanie nestane do 14 dní alebo by som cítila nejaký problém, či mala teplotu, inak som mala prísť až po prvej MS.
Ak ti môžem ešte poradiť, tak teraz pi alchemilku, ona podporuje čistenie, regeneráciu maternice. Salviu už vynechaj, môže zosilniť kŕče.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre