Zamĺknutý potrat - čakanie

orangea26
12. feb 2023

Ahoj žienky, zaujmaju ma vaše príbehy. Bola som na scane v 7.týždni kde mi povedali, že plod sa prestal vyvíjať (týždeň pred mal 1.5, teraz 1.8 a očakáva sa aspom +1mm denne) no ešte chcú čakať 2 týždne aby si boli istí, že sa nič nezmení. Som z toho trochu pomýlená-na čo sa vlastne čaká? Žijeme v zahraničí, teda odlišný prístup. Ako to bolo u vás?

majamat
12. feb 2023

@orangea26 merania mozu byt nepresne, preto cakaju. chcu mat istotu. za 2t bude jasne, ci babo narastlo,alebo nie.

ja som mala babo velke tusim 3,1cm v 11tt a o nejakych 10dni som skoncila v nemocke s krvacanim, bola to len kvapka krvi na toaletaku 2x v jeden den, druhy den uz nic. a teda pri vysetreni zistili, ze akcia srdca nie je a babo ma stale rovnaku velkost ako pred tymi 10dnami.

no v tvojom tt este nevyhnutne nemusi byt akcia srdiecka, preto s istotou nevedia, ci sa neico deje. spoliehat sa len na meranie, ktore moze byt nepresne nie je idealne. vo vyssich tt, ked uz bola potvdena akcia srdiecka a zrazu tam nie je, to uz je jasne.
u nas ale nei ej tak odlisny postup, lebo velakrat som citala, ze mamickam dali este kontrolu o nejaky cas,a by to potvrdili.

majamat
12. feb 2023

no drzim place, nech je to ok.

saxana000
13. feb 2023

Moja cerstva skusenost v piatok na konlntrole v 8tt mi doktor povedal ze babetku nebije srdiecko ze mam prist v stredu a da mi termin bud termin na kyretaz alebo si mozem bybrat pockat na samovolne cistenie.ze kym sa to spusti je este cas aj dva tyzdne a mam si rozmysliet .kazal mi akurat vysadit lieky na udrzanie co som brala. vecer sme boli na plese uz sme to nechceli rusit a chcela som mysliet na nieco ine v sobotu sa nic nedialo dospavali sme a odpocivali pri telke.v nedelu rano som zacala krvacat.poobede prisli bolesti a krvacanie zosilnelo odchadzali.zo.mna kusy vystelky potom pri jednej takej silnejsej bolesti asi kontrakcii vysiel cely plodovy vak aj s plodom uplne neporuseny..bolesti okamzite prestali potom vecer este jeden vacsi kus asi placena alebo nieco podobne odvtedy len cisto krvacam bolesti ako pri menzese.vcera som si dala dva novalginy dnes uz len jeden.bala som sa velmi ako.to.zvladnem.doma a co so.mnou spravi ked uvidim ako to odchadza ale nebolo to vobec az take strasne a som rada ze som nemusela podstupit cistenie.ja myslim ze je ozaj vsetko vonku v stredu idem este na tu dohodnutu kontrolu ze.pozrie aspon ci je vsetko ciste.v takom malom tyzdni to urcite zvladnes prirodzene. Mozes skusit trosku to urychlit malinikovym cajom alebo tonikom ale to si.pen take babske recepty..tvoje telo najprv musi rozpoznat ze babetko uz nezije a hormonalne spustit jeho vypudenie..teraz.sa.stale.mozes citit tehotna.moze.ti byt zle boliet prsia zvlastne chute..je to normalne.
Ak este nebola vidiet doteraz akcia moze cakat ze sa srdiecko rozbucha hoci rastie.pomaly.keby si citila.ze sa nieco deje bez na pohotovost zatial.skus pockat

wildria
15. feb 2023

@orangea26 cakaju ci nenastala len niaka odchylka..uz som pocula o podobnom pripade a nakomiec vsetko dobre dopadlo 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre