Ahojte zienky. Žiaľ, nám dnes bol diagnostikovaný MA v 8tt (plod sa prestal vyvíjať v 6tt). Kyret som odmietla no predsa len, viete sa mi zdôveriť s Vašimi skúsenosťami či je lepšie podstúpiť kyretaz alebo počkať? Pripadne nejaké “tipy triky” na spustenie čistenia? Zatiaľ vobec nekrvácam ani nespinim. Najviac ma odrádza tá doba čakania potom na ďalšie snaženie, a samozrejme mám prirodzený strach, aby niečo nepoškodili. Ďakujem 🙏🏻🤍
Ja mam za sebou 2x kyret,je to lepšie,,,nemohla som doma čakať a plakať,,,a aby ma to chytilo napr.niekde v práci,,,
@mimuska328 Ja sa tiež obávam, že samé sa mi to nespustí ani za svet. Príznaky mám stále, a pri tom podozrenie bolo prvý krát už pred týždňom, a za týždeň vobec nevymizli. Dokonca dnes prišli so zistením, že to možno boli dvojičky, takže musím mať vyššie HCG, preto bude asi samočistenie problém.
@nairobi Áno, to je tiež pravda, že nevieme kedy a kde nás to chytí
Ja som bola rada už len z toho hľadiska ze som pri samocisteni videla ten plod co vyšiel von a bolo mi to ťažko na psychiku. Pri takomto podozrení by som ani necakala a hneď riešila kyret. Stat sa nič nestane a odporúča sa čakať 3 mesiace po zákroku so snazenim. My sme po prvom MA sa snažili hneď a otehotnela som v ďalšom cykle kde bol ďalší MA. Potom sme mali pauzu lebo sme riešili vyšetrenia, hysteroskopiu atď a otehotnela som na 4 cyklus a zatial je všetko v poriadku. Určite je lepšie počkať ako sa to môže zas zopakovať
@mimuska328 áno, určite aspoň 2-3 cykly počkáme, tiež budeme musieť absolvovať vyšetrenia, a taktiež sa musime dať psychicky dokopy. Po roku snaženia a predchadzajucom MA sa konečne podarilo, no bohužiaľ s týmto koncom. Ďakujem za Vašu skúsenosť, držím silno palce, aby všetko dobre dopadlo ❤️
@mimuska328 Ešte ak sa smiem spýtať, zistili Vám niečo na vyšetreniach?
Ano, ja som mala septum na maternici ktoré mi odstranili, protilátky proti spermiam, trombofilny stav a ešte sme mali aj ureaplazmu parvum. Obehali sme ja hematologiu, s mužom genetiku a reproimunologiu. Skrz tie protilátky nás poslali do CAR kde zistili mužovi zlý spermiogram a ze jediná šanca u nás je ivf.. tak sme teda išli do ivf aj vybrali lieky čakali na MS a ta už neprišla. Držím aj vám palce nech si to čím skôr obehate aby ste už predišli takýmto stratám a čoskoro čakali babatko ❤️
@mimuska328 Ďakujem ❤️
Mam za sebou 2x MA a 2x kyret,a doma 3 zdrave deti. Pri druhom MA sa mi den pred planovanym kyretom spustilo doma v noci samocistenie a keby nebol doma manzel a nenasiel ma v kupelni odpadnutu,tak neviem ako by som to zvladla.krvacanie bolo masivne,velke krce a bolesti..ja by som isto doma necakala kym sa to spusti..
Ak nemate nejake psychologicke/spiritualne bloky s umelym odstranenim plodu,cize kyretom,tak urcite chodte do toho,skor budete mat vsetko za sebou a mozte sa skor posunut dalej,su tam minimalne komplikacie.Ak chcete ist prirodzenou cestou a cakat na prirodu,musite byt popritom sledovana,ci v tele nevznika zapal,no a cakat.Nedavno jedna kocka pisala,ze sa dockala az na oficialny termin porodu,cize niekolko mesiacov s tym mrtvym babatkom zila😳
Ahoj, mne moja dr navrhla počkať týždeň, ak sa to nespustí, tak na kontrolu o týždeň, až sa to spustí volať ihneď a podľa priebehu kontrola... keďže sa nič nedialo, po týždni mi dala na výber ešte pár dní počkať, alebo kyret. Nepomohlo ďalšie čakanie, tak som šla na kyret. Po kyrete mi nasadili ATB, keďže tam uz začínal zápal z rozkladu, ale ľutovala som, že som nešla hneď, mohla som sa tomu vyhnúť. Inak potom po prvej ms som otehotnela a všetko dopadlo dobre, zajtra má drobec už 3 roky.
@jaga18 ďakujem všetkým. A prosím vás ako to je s predoperacnymi? Sú potrebné, alebo čo je vlastne treba? Moja dr sa dnes nevedela dovolať do nemocnice, tak neviem ani ako postupovať.
Este je aj moznost farmakologickeho riesenia - podanie misoprostolu v ruzinove. Vyhoda je, ze nemusis cakat, riesit predoperacko, vies si to naplanovat, vyhnes sa anestezii a moznym komplikaciam a rizikam, ktore pri kyrete su. Nevyhoda, ze pokial viem podaju to len v ba, potrebujes tam vediet niekde den ostat a je to teda aj chvilu intenzivne a bolestive. Ale po prvej ms sa mozete snazit.
Pokial viem tak predoperavko vacsinou treba, ale napr ja som raz bola aj bez - mala som cerstvy krvny obraz aj s krvnou skupinou.
Áno, v ten deň, keď som bola u svojej dr v ambulancii som vybavila predoperacne a ďalší deň skoro ráno som nastúpila do nemocnice. Po zákroku na do 2 hodín prepustili domov.
Bola som v 11tt keď mi povedala dr ze je to MA v 9 TT sa to skončilo. Povedala mi ze ak sa to doteraz nespustilo mohli by nastať komplikácie po pravde radšej som ju poslúchla a na kyret isla. Pre mňa ale aj predstava ze mam čakať kým sa to spustí bola úplne desivá. Psychicky bolo pre mňa "lepsie" podstúpiť kyret. Ťažké to je tak ci onak, ide o to co je "lahsie" pre teba. Pre mňa predstava ze si tým prejdem doma bola naozaj strašná. V každom prípade veľa síl prajem 😪
Mne povedala gyn.ze mám čakať, a tak som čakala a nakoniec som začala tak krvácať, že ma brala sanitka a hneď ma čistili ...
Ja som potratila doma kvôli kontrolnému Sonu a po kontrolnom Sone po týždni od zistenia zamĺknutého potratu som si musela ešte robiť predoperačné vyšetrenia na kyret.Ale to som uz nestihla. Deň pred nástupom do nemocnice som potratila doma. Bol to najhorší zážitok v mojom živote! Pred všetkými doma aj pred malým synom. Nevedel ma muž odviesť ani do nemocnice čo som tak extrémne krvácala,kŕče bolesti a obrovské zrazeniny.
Nakoniec som musela ísť do nemocnice pretože to nešlo zastaviť a stratila som veľké množstvo krvi .Kyretáž mi robili bez narkózy pretože som jedla a zobrala tabletku od bolesti. Takže ano injekciu mi nechceli pichnúť. Niečo strašné.
Veľmi dlho sme mali ťažké srdce na lekárov,že ma nechali vyše týždňa čakať na zázrak a všetko som si musela takto prežiť .Bola som 12 v týždni .
@andovka007 moja reč .To čakanie kedy sa to spustí a všetko okolo toho bol úplný teror na psychiku. Týždeň som prerevala,tŕpla aj modlila sa. Lebo mňa poslali domov s tým,že činnosť srdca sa môže ešte obnoviť napriek tomu
že nie je žiadna akcia srdiečka aj plod je menší ako by mal byť. Ešte mi doktor predpísal Duphaston. Normálne urobili so mňa blázna. Ale mne sa už stratili ak tehotenské príznaky. Vedela som hneď,že nič uz nubude dobre.
Ja som mala MA v 6tt. Gynekologička mi hneď dala papier, že sa mám objednať na kyret. Volala som sesternici (je pôrodníčka), povedala mi, že je lepšie, keď sa telo vyčistí samé a že odporúča počkať. Tak som čakala a spustilo sa mi to doma, pri uspávaní dcéry. Nejaké masívne krvácanie som nemala, skôr také ako pri silnejšej menštruácii. Horší bol pre mňa pohlad na ten plod. Ale vyčistila som sa celá a pekne a znovu som otehotnela po 3 mesiacoch a už bolo všetko v poriadku.
Ja som odmietala kyret 2 týždne... až ma dlhšie čakať nenechali (skusala som vsetko mozne aby sa to spustilo same)... ja som sa neskutočne bála možných komplikácií a trvalo to vyše roka kým som znovu otehotnela, čiže stresy z toho veľmi dlhé obdobie. Doslova to bola pre mňa dalsia trauma keďže som si nepripúšťala, ze tam budem musieť ísť lebo som bola zmierenia aj s MA a psychicky pripravena na to, ze sa vyčistim sama.
Škoda ze slovensko je 100 rokov za opicami a nemame tu schválenú potratovu tabletku, ktorá je v tomto prípade oveľa šetrnejšie riešenie ako násilné zoskrabanie sliznice maternice
@cukroska bože.. zle sa to aj číta nie to ešte zažiť takto 😪
@44janica44 potratova tabletka uz u nas schválena je,,,teraz v marci mi bola podávaná, aby som nemusela na kyret ale mne nezabrala,takze smer nemocnica
@nairobi v 2020 nebola najblizsie som mohla ist do ciech ale vzhľadom na začiatok covidu sa nedalo... neviem s akými výnimkami je teraz ale ofiko ako v iných krajinách určite nie keďže nedávno ju riešili a schválenie opäť zamietli
@44janica44 na Antolskej v nemocnici mi bola podaná, čiže oficiálne
Ahoj ja som bola včera na kyretaz bohužiaľ v utorok nám oznámil doktor že babatku nebije srdiečko boli by sme v 13tt ale bohužiaľ v 8-9tt sa prestalo vyvíjať. Je to ťažké ale ak treba choď na kyretaz zvládneš to. Ja som nemala žiadne príznaky až stredu večer som začala krvácať.
@patkapagacova spravila som si predoperacne a hned na druhy den som bola na zakroku. Po 2 hodinach som isla domov
Ahoj, mám za sebou MA v 13.tt, bolo to už nejaký týždeň, dva,čo sa babo nevyvijalo a ja som necítila nič podozrivé, ešte aj nevoľnosti som mala také ako zvyčajne-silné. Lekár mi povedal, že môžem počkať pár dní alebo ísť hneď do nemocnice na kyretaz. Tak son to nejako spracovavala ešte 4 dni a potom som išla do nemocnice. Ráno bol zákrok, poobede som sa postavila,osprchovala, umyla si zuby (už bez nevoľností) a išla som domov. Samotná kyretaz bola v poriadku, napriek tomu,že tam bolo riziko poškodenia maternice,ktorá má za sebou 3 cisárske, lekár pracoval citlivo a dôkladne. Nemala som potom žiadne komplikácie.
Mrzí ma tvoja strata, nájdi si lekára,ktorému dôveruješ a zvládneš to. Všetko dobré ti prajem!
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja mam za sebou aj spontánny aj kyret. Ten kyret som najskôr nechcela ale chvalabohu išla som. Lepšie som to zvládla ako keď som potratila doma. A čo sa týka spustenia tak ja som vyskúšala červené víno, horúcu sprchu, dokonca aj tonic, alchemilku caj som pila a nezabralo nič.. ja som brala utrogestan a hneď po MA som ho vysadila ale krvacanie sa nespustilo išla som na kyret týždeň po oznámení