Ahojte, viem ze už je tu podobných pár diskusii, ale založím novú, možno pribudli ženy, ktoré si tým nedávno prešli alebo prechádzajú a chceli by sa podeliť o skúsenosť. Ja mam za sebou už druhú dávku a teda mam pocit, že nič sa nedeje. Potrebovali ste tiež dve dávky? Po koľkých hodinách od užitia to nastúpilo? Môžem tomu nejako pomôcť, urýchliť to? Ďakujem
@jankaprehanka chcela by som sa opytat kde podavaju tuto tabletku? Na nete som sa nikde nedocitala.
@palni v Ružinove Ba
@lamonita ja tomu nerozumiem, prečo to niekomu dávajú vaginálne, niekomu iba pod jazyk. Tiež si myslím, že keby mi to zaviedli dolu, pohlo by sa to. Takto nič, moje telo si z tých oralnych tbl nič nerobí
Asi podla výšky tt? 🤷♀️🤷♀️ v ktorom si bola
@lamonita oficiálne 10 tt ale plod prestal rast v 7 tr
@jankaprehanka ešte mi napadlo ze napr aj taky progestanelle( a mnoho inych) sa uziva aj orálne aj vaginálne. Väčšina odporúča dat ho vag. lebo zaťažuje žalúdok. Možno aj s Misoprostol je to tak. Alebo proste majú odsledovane účinky co a ako... neviem ozaj
@jankaprehanka Je mi ľúto, čím si prechádzaš, mne v nemocnici podávali orálne (16tt, malý bol ale cca 14+tt). Mňa však otvorilo až zavedenie dilatačnych tyčiniek a vtedy sa rozbehol aj "pôrod". U mňa už bol kyret nevyhnutný.
Och. Si mi pripomenula,ze takto pred rokom som to prežívala... ja som mala 3x tabletku, žiaľ mne nepomohlo, ja som tak krvacala,že som myslela,že je to ,,ono,, žiaľ nič ...nakoniec kyret. Ale viem o prípadoch,že pomohol. Ja som aj čaj pila, tonic...
Drzim ti palce aby si to zvládla. Mrzí ma čím si prechadzas
Kamaratka mala 2 tabletky oralne a zabrali do 2 hodin, viem to presne lebo som bola s nou. Nechcela byt sama doma. Iba jej radili oddychovat, nejedla ani nepila nic specialne. Ona bola na zaciatku ale v ktorom tyzdni si uz nepamatam, max do 10
@mamelka ahoj, a tebe dávali trikrát tabletku orálne? Ďakujem pekne
@jankaprehanka áno
Ahojte,je tu nejaká žena z východného Slovenska kde aj tu jej vedeli dat tu tabletku?
Ja som už mala 4x kyretaz koly zamcanemu potratu a ďalšiu kyretaz by sim asi nedala ani psychicky ;( a moja doktorka inú metódu ako kyret ani neuvažuje
@ivusik2404 ahoj, ja ti neviem poradiť, ale mam pocit ze to ponúka čoraz viac nemocníc, predtým boli tuším len dve, ale vraj už sa to rozširuje. Držím ti veľmi palce 🩷
@ivusik2404 neviem či odpoveď ešte pomôže, ale v Starej Ľubovni a vraj začali aj v Novej nemocnici v KE prednedávnom.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som mala 8 tabliet vaginálne, po pár hodinách ďalších 8(ak si teda dobre pamätám, je to už pol roka dozadu). Nič sa nedialo tak orálne 2 tablety. Potom sa rozbehlo. Bola som hospitalizovana kvôli vysokému tt. 11plus niečo ale veľkosť plodu bola cca 8tt. Kyret nebolo treba. Pomôcť podla mňa nijako. Žiadne čaje, alkohol, kúpeľ... telo si poradí a keď nie tak žiaľ kyret