Ahojte. V prvom rade vas chcem uistit, ze napanikarim. Som velky realista.
Som prvy x tehotna, koniec 19 tyzdna a dalsi tyzden mam kontrolu.
Vsetko bolo v poriadku. Bolo mi neskutocne zle, bola som unavena a vsetko prestalo. Brusko mi narastlo to dna na den, na dalsi bolo znova vacsie a na dalsi znova. Akokeby ztvrdlo, teraz mam pocit, akokeby som mala vsade svalovku. Bradavky mi odtvrdli, nemam ich uz cele tmave ale len akokeby taky kruh.
Mam krce, ale ine ake byvali este pred dvoma tyzdnami. Ked som si lahla a pozerala sa na brusko, ako keby sa dvihalo - pulzovalo a už sa to nedeje.
A co sa pocitov tyka, mam pocit, akokeby to bolo nieco cudzie...
Nic mi z jedal nechutilo, vsetky moje chute sa vratili, rovnako chut na sex, kt som od zaciatku tehotentva nemala.
Niesom uz unavena, nebyva mi zle, nekrvacala som ale.
Myslite, ze sa len velmi sledujem? O tyzden sa opytam lekara, ale ja neviem... Ja mam pocit, akokeby bolo po tom.
Asi si prave v tom vraj najlepsom obdobi, kedy ta nevolnosti opustili, je ti super a este ti neprekaza velke brucho a neboli ta cele telo pred porodom. To je dobra sprava!
Uzivaj si ze je ti fajn, tes sa na prcka, daj si nieco dobreho, hupsni na manzela a tes sa zo sveta aky je krasny 💛💚💙🩵💜🧡
Podla mna vsetko co opisujes je uplne normalne,proste priznaky viac menej odzneli tak mozes byt len rada. Cim vacsie brusko bude,moze nastat bolest napr v oblasti slabin, križe,bedra, palenie zahy,..Brusko tvrdne vzdy pri zmene polohy,ak ale je tvrde stale (pomocka ako spicka nosa)tak smer lekar. Ak mas krce tiez smer lekar.
Bežne sa stáva že príznaky odídu a ako keby nevieš že si tehotná. Stred tehotenstva býva taký. Nepanikár zbytočne.
Teraz sa to všetko môže zmierniť, zmiznúť. Do pár týždňov prídu pohyby. Neboj sa. Teraz si to obdobie užívaj. Pokiaľ nemáš vážne silné bolesti, krvácanie, tak buď v kľude. Koniec koncov, sú veci ktoré neovplyvníš.
spominam si presne ako som sla ku gyn v 19tt s obrovskym strachom, ze sa nieco stalo, ze zrazu nemam priznaky. ked mi ukazal sono, pustil zvuk a tam som pocula srdiecko, az mi slza vyhrkla od radosti. drzim palce, nech je to aj Tvoj pripad
ja som bábo mesiac nepočula - bolo to v 7mesiaci....
vôbec som nepanikárila.... až lekár na poradni mi povedal že je všetko Ok...
Mne vzdy dr prizvukovala, ak sa nevitis dobre alebo je nejaka badatelna zmena, bolest pripadne ustupia ptoblemy v tehotenstve bezne, chod k dr
Radsej x krat zbytocne ako neskoro. Ja som tak bola parkrat, aspon som bola v klude..
V druhom trimestri je to niekedy naozaj take, ze tehotenstvo ani velmi necitit. Ja som sa v prvom niekedy ledva vliekla z nohy na nohu, celodenne nevolnosti som mala, prsia boleli, dokonca som mala dlhodobo zvysenu teplotu. V druhom trimestri bolo take obdobie, ze som sa citila uplne normalne. Bola som schopna behu a hocijakej fyzickej prace. Prsia odpuchli, boli ako pred tehotenstvom. Nevolnosti uplne zmizli. Pravdu povediac som si vtedy kupila AngelSounds, lebo tiez som dako nevedela, podla coho sa orientovat.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Myslím, že sa len veľmi sleduješ. Ak máš bolesti, krvácanie alebo (v neskorších týždňoch) máš pochybnosti o pohyboch, smer pohotovosť.