Zamklnutý potrat

kajuuusik
21. jún 2024

Dobrý den, prosím o radu. Som v 7tt a v pondelok mi brali Hcg, nakoľko doktorke sa zdalo, že je malý gestačný vak. Výsledky HCG som mala 10006. Včera som šla znova na kontrolu, povedali že je to v poriadku len menšie. A potom som v papieroch videla Diagnóza: Missed abortion (Zamklnuty potrat). Neviem čo si mám o tom myslieť a na ďalšiu kontrolu má objednali až 23.7 (čo budem v 12 týždni). Myslite si, že idú čakať či sa to spustí samo? Odvčera mám tlaky v brušku a pichanie sem tam.
Ďakujem

really8
21. jún 2024

@kajuuusik keby tam zavolas a opytas sa? Ci?

kajuuusik
autor
21. jún 2024

@really8 rozmýšľala som nad tým, že zavolám sestričke že som videla v papieroch toto že čo mám teraz robiť, ale keď mám pocit, že stále len tak ubezpečia, že sa nič nedeje

really8
21. jún 2024

@kajuuusik ale ved my si tu mozme len domyslat co sa deje. Nepozname tvoj stav, neboli sme tam a ani nie sme lekari (az na vynimky). Zavolaj a dozvies sa na com si.

zojanka
21. jún 2024

@kajuuusik Diagnoza missed abortion je kod pre poistovnu aby si mohli vykazat vykon preco robili vysetrenie, neznamena to ze si potratila automaticky. Drzim palce.

aliaray1
21. jún 2024

@kajuuusik ahoj, davaj si pozor. HCG si mala namerane krasne. Ja som mala cez 10.000 v 5tt, zle videl doktor v Ruzinove asi sono a poslal ma na vyvolanie potratu prakticky ze za par hodin.
Sla som namiesto toho k ambulantnemu gyn.a vyrazil so mnou dvere, ze som mala byt uz davno na potrate.
Krvacala som, vylozila som si doma nohy, skontaktovala som usa a kosicky agel...konzultaciu. Obe poradne: mali mi nasadit utrogestan, ziadne vyvolavanie potratu, ziadne sona, uz ziadne merania hcg lebo stacilo 1.raz, len pokoj a nenamahat sa.
Sla som do nemocnice na tu potratovu ambulanciu oznamit, ze nejdem na potrat...chovanie od nich katastrofa, podpisala som reverz ze nejdem. Vymenila som gynekologa, novy nasadil utrogestan a potvrdil doslova "pre boha, ved to je krasne tehotenstvo"

Dnes po 2,5 r: som v 36tt, vedla mna sa tu hra nasa uzasna zdrava nadherna 2r 2mes. dcerka, ktoru mi nariadili vziat. Poslala som ich do riti a nemohla som spravit lepsie.

Rada? Nemam radu, nepoznam dalsie okolnosti a nie som lekar. Ja osobne by som sa objednala v 9tt sukromne na sono (vtedy uz ma byt urcite akcia srdiecka), alebo ak by som zacala krvacat, sla by som na gyndu nech ma pozru a nasadia utrogestan ak je to hematom. Ak by nenasadili, sla by som asap sukromne za uhradu nech spravia sono, zistia ci je to hematom a nasadia utrogestan.

ki_ki2
21. jún 2024

@kajuuusik ahoj to je kód pre poisťovňu, aby preplatili vyšetrenie 🙂 určite by ti dr oznámila potrat. Ak ta objednala na ďalšiu poradňu všetko je ôk. No stress a užívaj si tehotenstvo ❤️ a gratulujem

kajuuusik
autor
21. jún 2024

@ki_ki2 ďakujem už som kus kludnejsia, volala aom aj sestričke, že plod je cca 5 týždeň aj keď mne ukazuje že som v 7tt preto je to menšie lebo rozdiel sú cca dva týždne od otehotnenia, že sa to tak ráta cudne

ki_ki2
21. jún 2024

@kajuuusik mohla si mat posunutu ovulaciu 🙂 presnejšie bude sono v 12tt tak uvidíte ci je menšie alebo to dohnal a sedi na týždeň

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre