Ahojte dievčatá, keďže sa mi už po 3x stalo, že v nejakom 6tt som začala krvácať, pritom čiarky krásne a aj test digi 3plus, chcela by som sa spýtať, aké testy mam absolvovať aby som zistila v com je problém? Mate, prosím, nejaké skúsenosti? Ďakujem krásne. 👏😊
@maron264 tak ako píše @bambulienka25 a možno zmeniť doktora ak ta on sám neposlal na žiadne testy. Mňa po 2 MA hneď poslal.
@petrisa213 brala mi len krv na hormonálny profil a na chvíľu progesteron, zajtra tam idem, tak budem vedieť viac, ďakujem vám. Dr som práveže menila, lebo po tých dvoch mi ten prvý nechcel ani nič zistiť. Ešte sa hneval, že dačo chcem. Táto aspoň niečo vzala a teraz verím, že už to bude riešiť riadne. Len som chcela vedieť, čo pýtať. A tebe to ako nakoniec dopadlo?
@maron264 aha, tak. No tak snáď teda táto bude dobra. Mňa po tých 2 MA poslal na hematologiu. Tam mi skontrolovali hneď všetko aj trombofilne mutacie, aj štítnu žľazu aj genetiku. Čakala som 7 týždňov na výsledky a všetko bolo v poriadku. Tak mi odporučila hematologicka ešte reproimuno ale tam som už nešla. Tiež sme sa dohodli ze ak znova otehotniem tak mi preventívne na prvý trimester predpise fraxiparine. O 3 týždne na to som tam už na ten fraxik išla 😊. Neviem ci to pomohlo alebo tie MA boli teda náhody. Teraz som v 33tt a fraxiparine som si pichala teda do 14tt. Držím silno palce 🙏
@petrisa213 ak sa môžem spýtať, že prečo ti dala ten fraxiparine keď ti nič nezistili? A prepana 7 tt je dosť 😁jaze do 2 mesiacov už budem vedieť a plodit 😊 ale hlavne nech mi niečo dajú co pomôže, lebo už naozaj som na tom zle, proste strašne mi to je ľúto.
@petrisa213 inak silno držím palce nech už to je úplne bezproblémové 🙏
@maron264 ďakujem 🙂 neviem prečo dala preventívne, či môže niečo v tých začiatkoch byť také čomu by ten fraxiparine pomohol aj keď výsledky boli v poriadku 🤷♀️ každopádne aspoň na tu psychiku to dobre padlo ze aspoň niečo teda beriem. Lebo 2 deti sme už mali spolu a úplne bezproblémovo a teraz pri treťom toto. Hej no, 7 týždňov čakať je dosť, to bolo len na výsledky k tomu som ešte 3 týždne čakala vôbec na termín 🙈 hrozne to všetko dlho trvá ale to kvôli tej genetike. Na ňu sa dlho čaká.
@petrisa213 vidíš to, aj vy už máte detičky, tak to rada čítam, ale je ten život, že si myslíš, že dobre a pokazí sa niečo. Tak to hneď budem pýtať nech mi dá odporúčanie a hneď zajtra tam volám. Ďakujem a držím palce 👏👏
@maron264 inak moja sestra tiez mala 3x po sebe MA, testy tiez v poriadku ale už neviem čo všetko jej robili ale nie veľa vyšetrení. Uzavreli to ze náhody. Potom sa konečne podarilo a ma 2 deti ale viem ze brala od začiatku utrogestan. Mne napr teraz žiadny hormón gynekológ nedal. 🤷♀️ Tiež ti držím veľmi palce 🙏 najhoršie co si môžme prežiť je takáto stata babatka, nech to je akokoľvek skoro. Raz úplne stačí, nie tak ešte viackrát za sebou. Už stačilo. ❤️
@petrisa213 ja si myslím, že tam niečo chyba, lebo vždy je to po týždni a trosku meškania, vždy rovnako. Akože ona mi raz povedala, že mi chýba progesteron a potom keď mi spravila hormonálny profil, tak, že všetko v poriadku. Ale keď tak rozmýšľam, kľudne mi ho mohla dat preventívne teraz keď som otehotnela. Ale asi to tak malo byt. Už nenarozmyslam. Uvidíme zajtra. Ďakujem veľmi pekne 🙏
@maron264 progesteron je dolezity hlavne v druhej casti cyklu, cize treba zobrat hned po ovulacii a potom pred ms. Vacsina dr na to kasle, preventivne daju duphaston. Trebalo by vediet aj vysku sliznice pred ms. To je tiez dolezity faktor. Ale ked su potraty v cca rovnakom tyzdni, tak urcite treba aj ten spermiogram, moze byt problem v tej morfologii. To sa potom riesi nasadenim vitaminov
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.