Ahojte vsetky snazilky. Chcela by som sa vas spytat ci aj vy mate taky problem ze zavidite ked vam kamaratky oznamia tehotenstvo (napriek tomu ze to kazdemu naozaj uprimne zelam) ci to tazko znasate ako ja, ci riesite otazky typu preco ja? Ak ano, mozno mozete napisat co vam pomaha. Dakujem.
Mam 25.presne si to vhstihla ako to citim. A ked tu citam tie temy ze bola som na upt ide ma rozdrapit. Ja sa skutocne snazim nesudit nikohk, ale pdeco tam kde babo chcu, nepridd?ach jaj je to hrozne...sory za chyby pisem na tablete.
okolo mna su tiez asi vsetky zeny tehotne,velmi zle to znasam a veeelmi sa bojim toho ze pride moj brat a povie ze cakaju babenko(samozrejme ja by som bola krstna).velmi sa bojim tej veci ze uz ma to zlozi na kolena,pretoze kazda zena z rodiny ma babenko alebo je tehotna...nezavidim im ale strasne mi to je luto..aj ked sa snazim tesit sa z druhymi tak v nutri mi trha srdce...ja len verim ze aj nam sa podari,vlastne nic ine nam nezostava...snazim sa s tym vyrovnat ale nejak to nejde ☹
mile dievčata ,vydavala som sa s tym ,že deti nebudeme mat bolo to pred 17 rokmi,nemala som skoro vobec menštruaciu a takže som nemala ani plodne dni ale nevzdala som to akymsi zazrakom som otehotnela rok po svadbe doktorka tomu neverila ,mala som dceru ,bolo mi povedane po všetkych možnych vyšetreniach ,že druhy raz sa to nestane prestala som na to mysliet a rozhodla som sa ist k sestre do anglicka zarobit ale pred tym som si urobila vysetrenia a cuduj sa svete bola som po deviatich rokoch zas tehotna .Mame syna ...takže nikdy sa netreba vzdavat
aj mňa to kedysi trápilo..hovorím v minulom čase, lebo už som mamou dvojročného adopčiatka...a čo nevidieť, pribudne súrodenec 😉
Dakujem snazim sa verit ze vsetko dobre dopadne 😔 len taketo situacie ma vzdy dostanu do kolien...
@tortelinka jej teba tu rada vidim
@misaelka už aj uvažuješ o alternatíve? my sme dlho nerozmýšľali, čakať na zázrak nemalo význam, nakoniec ten zázrak prišiel, trošku inou cestou ale je náš 🙂
nie adoptovat nechcem, nie som s tym stotoznena a toto je rozhodnutie s ktorym musis byt stopercentne stotoznena...
baby, naozaj sa netreba vzdavat. Nikdy. Moja znama, ktora ma 39 rokov sa uz jednoducho v minulosti vyrovnala s tym, ze je neplodna a ze deti nikdy mat nebude. A viete co, po 15 rokoch "snazenia" je teraz v 7.mesiaci 😵
@misaelka jasné treba sa z tým stotožniť...potom ostáva už iba jedna možnosť
boze ved naco by ti boli deti? su ine dovody zit a nielen mnozit sa...ja mam anovulacne cykly, pco a moja mama tiez nemala mat deti podla lekarov a ma dve! a aj keby som deti nemohla mat, ja sa chcem ucit nove jazyky, cestovat, zarabat, mat vztahy s ludmi, priatela, kamaratky, nechcem riesit vychovu deti, nechcem riesit znamky nejakeho maleho cloveka, nechcem byt trpezliva, vecne dobrotiva, nechcem neustale mat zodpovednost za niekoho dalsieho, chcela by som odlozit po 10 minutach, nechapem, ako niekto moze tuzit po deck, ved to je taka zataz, nekonecny stres a vobec, mam pocit ze to lutujes len preto ze lutujes seba za tu diagnozu, co ti to povedal lekar kruto?
fuj a ked si predstavim, ze to decko by sa mi malo prisat na prsia, hnus! to fakt mas take potreby?
@mylove321 bud taka laskava.... a VYPADNI z tejto temy... ani JEDNA Z NAS NEPOTRBUJE TVOJE "ja NECHCEM..." chod sa ucit svoje jazyky, odcestuj niekam, kde nie je internet, chod zarabat, chod si najst kamaratky, priatela... a hlavne, ZRUS KONTO na tomto fore a uz sa tu viac neukazuj.... dakujem, (ak by si nebodaj chcela vysvetlenie - toto je forum pre mamicky a snazilky... takze neviem co tu hladas okrem teda kazenia dna)
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@misaelka ja som mala takú chvíľku včera... skoro som sa rozplakala. Debata mamy so sestrou bola celá o tom, že suseda čaká druhé dieťa- je odo mňa o dva roky staršia, ale malý má už 3 roky. A potom rozoberali inú...-tá sa vydávala v máji a už je v 5.m tehotenstva... a potom som si spomenula na ďalšiu susedu, ktorá minule na FB zavesila fotku pozitívneho testu, má 22 a ide sa vydávať. Ja mám skoro 29, tak mi bolo tak, že by som sa asi rozplakala. A holka z rodiny, ktorá sa vydávala 2 mesiace po mne minulého roku, bola tehotná do 6 mesiacov od svadby, ale narodilo sa predčasne, takže držíme veľmi palce... Ale ide o to, že všetky naokolo sú tehotné a môj povzdych: "A ja nič?" To nie je závidenie, to je ľútosť, že aj ty nie si v takej istej situácii.
Koľko sa snažíte? a koľko máš rokov?