Určite sa medzi Vami nájde mnoho takých čo ste prišli odieťatko v tehotenstve alebo s tým, že už nemôžete mať dieťatko aj keby ste chceli - ako ste sa vyrovnali s touto situáciou a ako ste znovu našli chuť žiť.
Ja som prišla o dieťatko a nie jedno a sú dni keď je lepšie a dni keď je horšie, pred manželom neplačem ale skoro stále na to myslím. a hlavne ked vidím mamičky s bruškami alebo deti alebo je nejaký dátum bud ked som prišla o dieťatko niektoré alebo sa malo narodiť.
našla som si záľubu a pokial sa jej venujem tak nemyslím vtedy na iné alebo ked pracujem a rozmýšlam ale inak je to ťažké
@petkolasocka to mi je luto... ☹ a co sa stalo pri porode, ze to takto dopadlo?
ja som tiez prisla o babo, ale to bolo este len v 7.tt. Bolo mi to luto, avsak my sme v podstate ani nevedeli, ze sme tehotni... Totiz mala som toho vela v praci, same stresy, kazdu chvilu som ocakavala menzes, normalne mi uniklo, ze uz tu mal davno byt, ani som nemyslela, ze by som mohla byt tehu, mali sme totiz len jeden nechraneny styk a ani ma nenapadlo, ze by sa nam mohlo tak lahko zadarit... No a zrazu prislo krvacanie, ja, ze to menzes, ale bolo to masivne, isla som do kupelne pod sprchu a tam sa zo mna vyplavil aj cely plod. Ze vraj je to rarita, ale stalo sa to... co uz 😖 Mne pomohla myslienka na to, ze aspon viem, ze mozem byt tehotna, lebo som bola obklopena kopou parov, ktorym sa nedarilo....
Avsak tato moja situacia je diametralne odlisna od tvojej. Zobrali sme to nakoniec tak, ako to bolo a hned po dalsom cykle som otehotnela a teraz mame 8.5 mes. sibala. 🙂
Prajem aj vam, baby, aby sa vam co najskor zadarilo a dotiahli ste to do uspesneho konca!!! 🙂
nuž aj dobré konce sa stávajú a ako píše petkolasocka nezabudne sa nikdy, ja som prišla o 5 detí tak viem aké to je a čas nezahojí a stále stačí myšlienka, obrázok, tv, ulica, alebo niekto známy alebo z rodiny, koho vidíte častejšie, o to viac že už dieťa mať nemôžem, ani reči aspoň už budeš mať kľud a podobne, neprejde deň aby to nebolelo, naučila som sa s tým žiť a často slzy idú kvôli tomu no snažím sa nie pred manželom ale aj tak a ked vidím aké matky majú deti a ako sa k nim správajú kde je potom spravodlivosť?
najskôr by som začala s tým, že som si nemyslela, ze sem niekedy aj ja prispejem.. :( :( tak hrozne to bolí, tak strašne moc... nedá sa mi dychat, spat ani jest... mala som missed abortion, a takmer dva tyzdne sme sa s manzelom tesili z nasho uz vtedy mrtveho drobceka.. neviem to pochopit, nechcem to pohcopit.. iba chcem .... aby to uz tak strasne nebolelo... chcem ho spat a pri tom viem, ze mi ho nikto a nic nevrati... sme mladi, zdraví, nerozumiem tomu... všetko sme robili kvôli nemu, tesili sme sa, davali sme si pozor.. robili sme si plany... a zrazu ostalo v nasom zivote tak strasne prazdno.. tolko bolesti... na co sa teraz snazit, na co ... stratili sme to najkrajsie, co sme zatial v zivote mali... ale ja verim, dufam, ze raz sem prispejem s tym, ze mame krasne a zdrave dieta... tak velmi by som chcela.... rano sa clovek tesi z babatka v brusku, poobede tam uz nic nema... :(
ani ja jsem neverila ze jednou budu o tomhle psat snazime se s muzem skoro 6 let a pred 5 tydny jsme byli na ket odchazeli jsme s nasima dvojcatkami stastni jako blesky obe miminka se nam hned zahnizdila doktori byli nadseni moje telo dobre reagovalo i na leky vse bylo vporadku pri kazde kontrole jsme dostali i fotecku tolik jsme se tesili v patek 5.10 jsme dojeli z kontroly byli jsme spokojeni a planovali zivot s dvojcatky to jsme netusili ze po hodine me muj muz poveze celou zakrvacenou zpet do nemocnice nemela jsem zadne bolesti citila jsem se dobre a presto o nase dvojcatka jsem prisla cele 3 dny jsem v nemocnici na kapackach proplakala bez priciny pri propousteni se mnou mluvili 3 doktori rekli mi jen ze se to stava ze prvni tehotenstvi vyjde jen 20 % zen uklidnili nas tim ze za 3 mesice to muzeme zkusit znovu dnes jsem byla na vysetreni a vse je vporadku po fyzicke strance ale po psychicke jsem uplne na dne i kdyz to byl 5 tyden byla to nase miminka a my je z celeho srdce milovali je to tezke pro kazdou z nas ale jedno mi doktori povedeli ze vse zalezi ted na dobrem psychickem stavu bez toho se nam to znovu podarit nemusi je to strasne tezke kdyz vidim ten prazdny detsky pokoj ale stale verim ze za ty 3 mesice budeme s mojim milovanym manzelem bojovat znovu moc vam vsem preji aby se to podarilo a nasi andilci o ktere jsme prisli zustali uz jen v nasem srdicku
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@veronkaj Ahoj prežívam presne to čo ty dátum 28 je pre mňa kritický. Tento rok v Januáry mi zomrel pri pôrode syn zdravý. Stačí sekunda a je koniec. S týmto sa nedá vyrovnať len s tým žiť že niekdo mi zničil život. Zmenila som sa s dobrého a milého človeka sa zomňa stal zatrpnutí a ubolený človek. Ked vidím že moje kamarátky idú rodit závidim prečo nie oni ale ja? Mám dve staršie dcéry ale malý mi veľmi chyba stále má svoje veci uložené v komode čakajú naňho ale od stresu a nervou ani otehotnieť neviem hnevám sa na všetko a všetkých! Chcem to zmeniť ale mi to nejde chcem sa usmievať a byť šťastná robim hlúposť za hlúposťou rozhádala som sa asi s polovicou rodiny doma s priatelom sa ani neznesem nikdo nevie pochopiť moju bolesť!!! 😢Každý mi vravý to prejde to neprejde nikdy!!!!! Ja plačem stále je mi jedno kto si čo myslí hlavne že sa mňe ulavy aspoň na chvíločku. Presne viem čo cítiš každá to zvláda inak.