Vyrovnanie sa s potratom

betka1712
23. jan 2022

Ahojte, chcem sa spýtať. Som 3. deň po potrate. Potrat sa mi už spúšťal sam, lekári tomu dopomohli s tabletkou, bábätko nemalo 2 týždne plodovu vodu, kŕčok som už mala otvorený a mäkký. Neviem sa s tým stále vyrovnať, ako ste sa vyrovnali so stratou dieťaťa vy ? My sme už o jedno dieťatko prišli, vtedy som bola v 12 týždni, potrat som musela podstúpiť dieťatko malo vývojovú chybu - anencephalus 😔 nezlučiteľné so životom, po vyšetreniach sa prišlo na dôvod, mám krvnú mutáciu heterozygot MTHFR, ktorá spôsobuje zvýšenú spotrebu kyseliny listovej, ktorej som mala malo a to následne spôsobilo vývojovú poruchu u dieťaťa. Pri druhom tehotenstve som užívala vysoké dávky kyseliny listovej pod dohľadom lekára a prebehlo všetko bez problémov. Doma mám 2 ročného chlapca, a teraz toto😥. Bola som už v 19. Týždni 😥 a zrazu plodová voda bola fuč, robili mi test ale voda neodtekala, zároveň som od 11 týždňa krvácala, a nevedeli prečo. Hematóm som už nemala, ale mala som nízko placentu. Čakám za výsledkom z genetiky a histologie. Po určitom čase to budeme chcieť skúsiť znova, ale neskutočne sa bojím, že sa to zopakuje. Cítim sa sama aj keď sama nie som. Je pri mne rodina, manžel syn, ale ja sa cítim sama . Bábätko tu už nieje, a mne to neskutočne chýba. Podarilo sa vám po potrate otehotnieť? A ako prebiehalo tehotenstvo? Vopred ďakujem za odpoveď.😥

luciannka83
23. jan 2022

@betka1712 ani neviem co napisat, ...musi to byt strasne ťazké. Skusit sa porozpravat so psychologom? Ono vsetko potrebuje cas. S takymto niecim sa neda vysporiadat za par dni. Uz v nemocnici by mali v takych pripadoch poskytovat konzultaciu so psychologom. Drzte sa, budte silna. ❤️❤️❤️A teste sa z dietatka, co doma mate.

mimi2567
23. jan 2022

@betka1712 “Hlavne sa drž a buď silná ❤️😔najlepšie by bolo keby si sa o tom rospravala zo psichologom, aby sa ti uľavilo aby si všetko zostala zo seba von a neboj sa oni dôjdu na to prečo sa to stalo znova a potom všetko dobre dopadne do tretice všetko dobré 🙏❤️ja som prišla o babetko v 9tt bolo to prvé a vytúžené.. Znášala som to ťažko snažili sme sa o neho pol roka možno aj viac a potom zrazu to keď mi povedala že prestalo byť srdiečko neverila som nepočúvala som a len slzi zo mňa utiekla som preč od gyn nechala otvorené dvere a išla sa vyplakat.potom začala fajčiť a piť a utapat smútok a potom som sa z toho dostala síce nie až tak lebo to do teraz boli a ono to bolieť v kuse bude viem ako sa cítiš ver mi”

zuzinabila
24. jan 2022

@betka1712 skus Poradnu Alexis.ponukaju bezplatne psychol.poradenstvo aj podporne skupiny po potrate

any_soj
24. jan 2022

@betka1712 ahoj. Úprimnú sústrasť ti prajem. ❤️Ako ti tu píšu, podporiť poradne Alexis sú skvelá vec, a predtým za seba odporúčam pokec (aspoň email) s ich psychologickou. Pýtaš sa, ako sme sa vyrovnali - my s manželom takto: https://m.facebook.com/story/graphql_permalink/...
A ďalšie tehotenstvo bolo ok, aj keď samozrejme viac stresu (ak je lekár ochotný, super vec je rýchle sono každý týždeň, pomáha to kým nie sú cítiť pohyby).

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre