Včera štvrtý potrat

mariamagdalena9999
4. máj 2024

Pri snahe o naše prvé dieťatko si s mužom prechádzame neľahkým obdobím kvôli opakovaným štyrom potratom.
Mám urobené všetky vyšetrenia.
Genetické vyšetrenia plodu po 2potratoch tiež nikdy nič neukázali,dalšie 2 zamlknuty potrat.Je tam ešte nejaká iná možnosť,ktorá by mohla spôsobovať problém?9tt,11tt,7tt,5tt

matullienka
4. máj 2024

@mariamagdalena9999 máš urobené vyšetrenie na reprodukčnej imunologii?

oravocka
4. máj 2024

@mariamagdalena9999 syndróm lepivych dosticiek? Celiakia?

marianarem
4. máj 2024

@mariamagdalena9999 To ma mrzi, musi to.byt tazke :( Napis, co vsetko mas porobene, nech ti baby vedia povedat co este.
Mojich rodicov suseda tiez takto opakovane potracala, jej nakoniec zistili nieco ako alergiu na plod (tak to nazvala ona), proste jej imunita sa zakazdym zacala proti babatku branit. V poslednom tehotenstve bola na kortikoidoch, ale podarilo.sa, maju syna.

evelinaevelinova
4. máj 2024

@mariamagdalena9999 Skúste metódu počatia podľa Dr. Eugena Jonáša. Kedysi (30 rokov dozadu) som písala ešte priamo pánovi doktorovi, teraz to, myslím, prebral jeden z jeho synov. Ja som mala výpočet plodných dní (antikoncepcia) a pohlavia dieťaťa a fungovalo 100%. Pre vás by bol výpočet Životaschopné dieťa. Veľa šťastia a detí prajem. ❤
https://www.centrumjonas.com/sk/vypocty/zivotas...

zuzi0911
4. máj 2024

Hematologia je v poriadku ? Progesteron nasadený máš? ...
Otehotniet vieš problém je udržať...niečo maternica potrebuje ...držím veľmi palce .

jaskolka
4. máj 2024

Štítna žľaza je v poriadku? Hematologické vyšetrenia? Muž spermie takisto "ok?"

jaskolka
4. máj 2024

@evelinaevelinova ona nemá problém otehotnieť, ale donosit dieťa. Ako jej v tom pomôže "výpočet plodných dní a pohlavia dieťaťa?"

veklipo
4. máj 2024

@evelinaevelinova tiež som si dala spraviť výpočet, ale mne nefungoval.

tessa165
4. máj 2024

@mariamagdalena9999 velmi ma to mrzi, mas aj syndrom lepivych dosticiek? hysterskopiu? mozno by som skusila zensku fyzioterapiu, spravne nastavne cvicenie nielen pripravy maternicu ale aj pomoze udrzat tehotenstvo, nevravim ze je to vseliek ale pod spravnym vedenim neuskodi a je velka sanca ze pomoze

mariamagdalena9999
autor
4. máj 2024

Hematolog,Reprodukčna imunologia,endokrinolog,genetika oboch,infektolog,zubar,gyncare v NR vyšetrenia oboch aj spermiogram všetko v poriadku všade. Áno nemám problém otehotnieť len donosit. Nevládzem už 1 rok som len po dr.behala nech sa to nezopakuje a včera opäť.🥹 Preventívne dali clexane 0,4ml,plus aspirin protect 100
Aj keď nemám syndróm lepivych dostičiek....nepomohlo.

mariamagdalena9999
autor
4. máj 2024

@tessa165
@oravocka celiakiu nie nemám.

matullienka
4. máj 2024

@mariamagdalena9999 a na reprodukčnej imunologii vám nič nevyšlo? U nás zistili problém práve tam

mariamagdalena9999
autor
4. máj 2024

@zuzi0911 progesterom som nemala.

matullienka
4. máj 2024

Genetiku máte urobenú?

matullienka
4. máj 2024

Teraz čítajte, že aj genetiku máte

tessa165
4. máj 2024

@mariamagdalena9999 skusila by som este tu hystereskopiu ci nie je nejaky problem v maternici

mariamagdalena9999
autor
4. máj 2024

@tessa165 Ďakujem,pondelok idem na kontrolu opýtam sa na to svojho lekára.

mariamagdalena9999
autor
4. máj 2024

@matullienka Prosím Vás čítala som v inej diskusi že máte podobnú skúsenosť zistili Vám príčinu?

matullienka
4. máj 2024

@mariamagdalena9999 áno na imunologii zistili, že mi telo tvorí protilátky proti muzovym antigenom, po nastavení liečby sa mi podarilo donosiť zdravé bábätko

evelinaevelinova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evelinaevelinova
4. máj 2024

@veklipo Narazila som na tieto výpočty v takej brožúrke, ktorú kedysi napísal a tam tvrdil, že u 2% tieto výpočty nevie prečo nefungujú a u 98% fungujú spoľahlivo.

evelinaevelinova
4. máj 2024

@jaskolka Skúste čítať s porozumením.
Citujem z horeuvedeného linku a znova ho pripájam: "pre ženy, ktoré mali komplikácie - potrat (interrupciu), predčasný pôrod, úmrtie dieťaťa do 14 dní po pôrode, pri vývojových vadách, postihnutiach dieťaťa alebo genetickom ochorení".
https://www.centrumjonas.com/sk/vypocty/zivotas...

jaskolka
4. máj 2024

@evelinaevelinova fakt veríte tomu, ze vypočítanie nejakého termínu podľa splnu, luny, narodenia ženy ci neviem čoho odrazu urobí zázrak a žena donosi zdravé dieťa? 🙈🙈
Veď ona otehotnela bez problémov, len nemôže plod donosit, co s tým má aký vypočítaný termín, v ako bolo dieťa počate? Keď problém nastáva až potom, uz po počatí a vývoji v maternici? Na toto už predsa logickým rozumom nemôže mať vplyv dátum a čas oplodnenia.

aliaray1
4. máj 2024

@mariamagdalena9999 ahoj, mne davaju progesteron od zaciatku...akonahle mi ukaze clearblue rychlotest kolajnice. Nie je to zaruka, ale velmi mi to pomohlo. Cakame 2.

evelinaevelinova
4. máj 2024

@jaskolka Nie, že verím. Ja som tie výpočty vyskúšala a mám tri deti. A viem, že štvrté by bolo dievča. A výberom termínu počatia toho štvrtého by som mohla ovplyvniť, či piate dieťa chcem chlapca alebo dievča atď. Nepotrebujem za tým hľadať logiku, nijako mi to v začiatkoch ani neskôr neublížilo.
Nie je nič jednoduchšie pre zadávateľku obetovať tých pár € a skúsiť sama.

mv098
4. máj 2024

@mariamagdalena9999 Aku mas krvnu skupinu? Nemas nahodou Rh- a muz Rh+? Ak ano, aj to moze byt problem. Riesi sa to pichnutim Rhegy, po potrate. Ale to tvoj doktor urcite vie.

mariamagdalena9999
autor
4. máj 2024

@aliaray1 Ten som nemala. Možná keby...tak to dopadne inak.

mariamagdalena9999
autor
4. máj 2024

@mv098 A+ muž 0-

iriska3
4. máj 2024

@jaskolka v tabulkach výpočtov od Dr. Jonáša sú o.i. aj dni najvhodnejsie na počatie s najvyššou pravdepodobnosťou tzv "dlhej životnosti" embrya, ja som mala podobny problem ako zadavatelka a teda žiadala som o výpočet s prihliadnutim na to.

Zadavatelka: asi by som odporucila to, co píšu dievcata vyssie. Hematologia, imunologia, pripadne vyšetrenie stitnej zlazy...

Držím palce 💗

lienka.7
4. máj 2024

@mariamagdalena9999 veľmi ma to mrzí.... vieš pohlavie? Môžeš mať problém donosit napr.chlapca? kamarátka to takto mala. 2x potrat do 10tt, potom šli za známym a pri ďalšom tehu bola od pozit.testu v nemocnici, donosila zdravé dievčatko. Potom zase 2x potrat v skorom štádiu (obaja chlapci) a potom mali opäť dievčatko... inak všetky vyšetrenia mala ok, nic nezistili mimo normu.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre