Triploidia - skúsenosti

petraess
10. nov 2020

Ahojte.prosim vas mám 28 rokov a moje prvé dietatko som musela porodit mala som zle vysledky uz od prvého odberu krvi u gynekologa a potom mi aj odber plodovej vody potvrdil diagnózu nezlučiteľnú zo životom nadbytocny pocet chromozonov 69 čiže trojity pocet. Dievcatko s XXX chromozonov.Mala alebo počula niečo takéto niektora z vás.neviem si to vysvetliť že niečo takéto sa mi stalo.chceme mať zdrave dieta no bojím sa otehotniet

denden77
10. nov 2020

@petraess my sme mali problem s DS, obaja sme sli na genetiku na odber krvi a zistilo sa, ze to bola nahoda.. sice je to iny problem ale urcite by bolo fajn odkonzultovat to s genetikmi.. moc drzim palce 🍀🍀🍀

petraess
autor
10. nov 2020

Geneticka v NR mám povedala že to bola len náhoda ale ešte pôjdeme na odbery krvi momentalne som 3 tyzdne po porode a čakám na menstrulaciu a po nej sa objednam u geneticky no aj ona sa čudovala že mala asi jeden takýto prípad asi pred 5 rokov.neviem čo som urobila zle nepijem nefajčim a ešte som aj kyselinu listinu pred tým užívala a vidíš aké nestastie:(

katarinavav
10. nov 2020

@petraess je veľmi nepravdepodobne ,že by sa táto vada zopakovala to ti určite doktori na genetike povedali .pockala by som na výsledky testov teba a partnera

denden77
10. nov 2020

@petraess ja som tiez riesila co za tym moze stat.. a jeden skvely pan Dr. genetik mi vysvetlil, ze v nasom pripade to proste bola nahoda a nemohli sme spravit nic, aby sme tomu zabranili, absolutne to nesuvisi so zivotospravou.. proste sa zial stalo, zivot musi ist dalej.. tiez som sa bala dalsieho tehotenstva a teraz mam 2 mesacnu zdravu zubrienku.. po tych odberoch budete mudrejsi 😉🍀

petraess
autor
10. nov 2020

Bodaj by si mala pravdu musím mať zdrave dietatko do pol roka lebo sa zbláznim mám len mamu a aj to je chorá z vysokým tlakom a tak sa tešila a teraz toto no nemam chut zit keď vidím ešte aj mamu ako sa trápi...a môj chlap zostal tiež uzavretý do seba veľmi sa obávam...

denden77
10. nov 2020

@petraess neboj sa, vsetko bude v poriadku.. ja som tiez chcela co najskor, podarilo sa na treti mesiac snazenia 😊 vela o tom s muzom hovorte, ze sa uzavrie nikomu neprospeje..

petraess
autor
10. nov 2020

Aspoň tu sa môžem vyžalovat. No on proste keď začnem o tom hovoriť tak mi vraví že nemam uz nato myslieť a mám zabudnúť a že bude dobre a co najrýchlejšie zdrne niečo robiť aby sa nemusel o tom so mnou zhovárať.On to nechápe ako veľmi to boli ja doteraz nemôžem uveriť že už nemám dietatko v brusku ale Anjelika v nebicku.

denden77
10. nov 2020

@petraess aj jeho to boli, len nevie ako s tym "pracovat" a este k tomu sa mu tazko pozera na to, ako sa trapis.. zabudnut nezabudnes.. ale casom to bude lepsie.. pozeraj sa dopredu, aj ked je to teraz tazke..

petraess
autor
10. nov 2020

@denden77 dakujem za povzbudenie ;) nič iné mi nezostáva len veriť že sa nám pošťastí mať zdrave babetko uz by som tu traumu neprežila. . .

tenerifka
10. nov 2020

@denden77 a ten "problem s DS "-ako pises, ste vyriesili? Nechcem chytat za slovicka, ale je to dost nezrozumitelne. Ak ti zistili z amniocentezy, ze dieta bude mat DS a bola si na potrate, tak to normalne napis, ale nie "my sme mali problem s DS".

@petraess Musi to byt strasne, a najma ta neistota, ale naozaj to byva vacsinou zhoda nahod, tvoje dalsie tehotenstvo bude viac sledovane, aby si bola hlavne v klude a dockala sa zdraveho babetka, drzim moc palce

denden77
10. nov 2020

@tenerifka kedze temou nebolo samotne UPT, nemala som potrebu (ale ano, bola som)

cookie29
10. nov 2020

@petraess "musím mať zdrave dietatko do pol roka lebo sa zbláznim" tak toto urcite nie je najlepsi pristup. To si len pridavas stres a natlak. Ja viem, ze chces a rozumiem, ale nie takto. Ak genetik povedal, ze to bola len nahoda, za nic nemozes. Ako velmi casto v tehotenstve, proste priroda si robi svoje. Je podstatne uvolnit sa a sustredit sa aj na nieco ine, lebo keby si nahodou otehotnela, budes v strese... zelam vela sil

dazdovka
10. nov 2020

@denden77 vobec si nemusela odpovedat, kto chce, pochopi

kiki68
11. nov 2020

Nam tie triploidie zistovali nipt testom z krvi. Po molarnom tehu som mala strach a robili sme vsetky vysetrenia co sa dali. Nastastie nic nenasli a maly sa narodil zdravy. Je mozne, ze za nic nemozes a skor moze muz, ze sa chytila nedobra spermia a zle sa to zacalo delit. Mozno by som muza poslala na spermiogram ci su spermie spravneho tvaru. A nemyslim, ze sa to bude opakovat. Je to dost vzacne. Hlavne po jednom raze sa to berie ako nahoda, proste chyba v programe a dalsie tehu u moze byt vsetko uplne v poriadku. Neboj urcite budes mat zdrave babo

petraess
autor
11. nov 2020

@kiki68 mne uz prvý krát ako brali krv tak som mala veľmi nízke hodnoty a potom v 16 tyzdny ďalšie testy na ktoré mi vychádzalo 1:5 edwardsov syndrom + patayou a dawnou tak som si aj zaplatila 400 eurove testy a tam 2x nedostatocne DNA že ak je plod tak poškodený tak ma nedostatok DNA v krvi matky tak som musela ist na Amiocentezu z ktorej mi za 2dni volali z nemocnice že aby som Podstúpila UPT lebo že je to nezlučiteľné zo zivotom..že čím skôr tým lepšie...viete ako mi bolo ? 3 dní ma trápili v nemocnici vyvolavackami bolo neskutočne zažiť taku traumu porodit mŕtve dietatko nemohla som sa ani pozrieť....

petraess
autor
11. nov 2020

@kiki68 musím čakať na prvý menstrulaciu a ideme geneticke na krvné testy dúfam ma tie upokoja. No a s tymi spermiami by som mala ísť na reprodukcne?

kiki68
11. nov 2020

@petraess ja viem, kamoska presla tym istym ked som ja bola tehu, ona v 14tt po vyvolavackach rodila sama mrtve babo. Viem ako Vam je, ja mam za sebou dva potraty, z toho jedno bolo molarne tehu. Ani najhorsiemu nepriatelovi to neprajem zazit. Nie tak Vam. Ale nebojte, sanca na donosenie zdraveho dietatka je vysoka. Proste to nevzdavajte. U mna bol problem evidentne v spermii mojho expartnera. Za 7 rokov tam boli dve tehu a tie neskoncili dobre. V mladom veku okolo 25 rokov. Teraz som otehotnela v 34 rokoch na prvy sup a maly je tabulkove dieta. Strasne som sa bala v tom tehu. Aj na nas sa moze usmiat stastie. Velmi Vam drzim palce

kiki68
11. nov 2020

@petraess ano so spermiami to moze vybavit aj gynekolog myslim pre muza, prip ho posle k urologovi alebo do ambulancie, aby teda podaroval tu vzorku. Neboli to a moze to odhalit velmi vela. Kamoske povedali a aj mne povedali na genetike vo Fetomed, ze castejsi prenasac je muz ako zena.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre