Trauma po potrate

lostherchild
17. júl 2022

Dobrý deň dámy. Toto je môj prvý príspevok a píšem ho s bolesťou v srdci, akú som ešte nikdy nezažila.
Obdivujem každú jednu z Vás za Vašu silu ísť ďalej po strate dieťatka.
Len nedávno som počas prvého trimestra prišla o dieťatko a nikdy som nečakala, ako veľmi to mnou zatrasie a akú škálu pocitov budem mať. Žiaľ, odniesol si to aj vzťah, ktorý je v troskách a tak tej bolesti čelím sama.
Je tu niekto, kto si prešiel niečím podobným a chce si súkromne popísať? Prípadne skupina venovaná post- potratovej traume?
Ďakujem.

klarss
17. júl 2022

Skupina mamičky anjelikov a je tu aj poradňa priamo so združením, ktoré sa venuje takýmto ženám. Držím palce nech to zvládneš najlepšie ako sa dá 🙏🏻 treba vyhľadať všetku dostupnú pomoc.

lostherchild
autor
17. júl 2022

@klarss ďakujem Ti Klarss. Áno, cítim, že toto sama nedám.

pininka1
17. júl 2022

Ja som to tiez prezila a viem ze je to tazke. Treba verit ze to bude nabuduce uz ok, ja mam potom tri zdrave deti. Tiez to doma bolo vselijake, lebo som si neuvedomovala ze aj moj muz trpi, ze to bolo aj jeho dieta. Az neskor mi doslo ze to znasal horsie ako ja, dokonca sa bal mat dalsie deti. Treba o tom hovorit, nenechavaj si to pre seba, lebo sa utrapis.

lostherchild
autor
17. júl 2022

@pininka1 ahoj pininks, pokúsila som Sa napisat Ti spravu , snad dosla.

yoxinka
17. júl 2022

@lostherchild
Prvé dieťa som potratila, keby nebolo môjho muža, zošaliem. Niesli sme to spolu. Plakali spolu. Pár mesiacov som zaspávala tak, že ma objímal a rozprával mi nejaké technické veci pracovné, lebo som proste v tichu nedokázala vypnúť mozog a nedalo sa mi spať, nevedela som na to prestať myslieť. Prebolelo. Čas zahojil. Máme tri deti.

miadi
17. júl 2022

Rodila som v druhom trimestri. Zit treba pre živych. Vyplakat sa jeden den a dalsi ist dalej. Vztah v troskach Bud Nebol dost dobry ani pred tym.. Alebo si ne zdravo ocakavala ze muz bude citit stebou to co ty. Co je nemozne. Dieta bolo v tebe nie v nom. Prenho to bola este len abstraktna predstava prislub .. pre teba to uz bol jeden krasny zivot. Prvy usmev prve mama vonave makucke babatko neskor jedinecna osobnost. Uvedom si ze kazdy smutni inak. To ze sa Niekto jeden den vyplace a ide dalej neznamena ze smutil ci citil menej ako ty co chces ostat v takom stave dlhodobo. Su ludia co robia teatralne nareky na pohrebe a su ludia co nevyronia jednu slzu no placu v nutri svojej duše. Najlepsie co mozes pre seba urobit je -nelutovat sa. Take nieco sa zial stava a stalo sa aj tebe. Ak bol vztah dobry predtym .. tak stoji za zachranu. Mala by si byt pozitivna a verit ze nabuduce to bude dobre. A budes mat rainbow baby. Namiesto skupiny anjelikov sa Skus zblizit s muzom . Zijes len raz a je to tvoja volba ci sa chces umarat v smutku alebo chces ist dalej silnejsia. Zivot je stale krasny Aj ked obcas velmi boli.

imrai
17. júl 2022

@lostherchild Mrzí ma tvoja strata, súcitím so všetkými ženami,ktoré si týmto museli prejsť, nemalo by sa to stávať. Viem,že je to teraz ťažké, a že tomu neveríš, ale čas je najväčším liekom a bude lepšie, uvidíš. Je to najhorší pocit na svete, aj keď to príde ešte celkom skoro, v začiatkoch tehotenstva, ale príde to nečakane a stále je to strata a viem ako to bolí. Mne pomohlo sa z toho vyplakať, doteraz si spomeniem vždy,keď mal byť deň pôrodu,zapálim symbolicky sviečku a verím, že máme tam hore minianjelika,čo na nás zhora pozerá❤️ Po 3 mesiacoch od kyretáže sme mali dovolené sa snažiť znova a podarilo sa, verím,že aj ty sa ešte dočkáš ❤️ ak cítiš, že to sama nedáš, nie je hamba navštíviť psychológa alebo skús aspoň internetovú poradňu ipčko, treba skúsiť čokoľvek, čo ti pomôže. Držím palce ❤️

zuzinabila
17. júl 2022

@lostherchild ozvi sa do Poradne ALEXIS,ponukaju bezplatne poradenstvo po potrate

salamistka
17. júl 2022

@miadi veru tak, môj muž nevyronil ani slzu, len mi povedal, aby som sa prestala ľutovať...len mi hovoril, že ďalšie tehotenstvo bude vtedy, keď sa sama rozhodnem...po týždni-dvoch mi bolo lepšie, život išiel ďalej, sù aj horšie tragédie podľa mňa

miadi
17. júl 2022

@salamistka ano najhorsie je ked umrie dieta ktore uz zilo ktore mama lubila drzala starala sa poznala. Taketo prirodzene potraty maju vacsinou nejaku geneticku vadu a priroda to tak riesi..

any_soj
17. júl 2022

@lostherchild ahoj. Veľmi odporúčam poradňu Alexis - individuálne (email alebo videohovor alebo normálne telefón) a keď sa na to budeš cítiť, tak robia online skupu aj, to je tiez super. Zomrelo nám dieťa v 7.tt a dcéra v 38.tt. Ak chces, kľudne mi napíš 🙂 https://alexisporadna.sk/tu-najdes-pomoc/

netti87
17. júl 2022

@lostherchild ahoj je mi to luto,ak chces aj mne kludne mozes napisat svoj pribeh, ja som to tiez dokonca 2x prezila 😥

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre