Ahojte..v júli sme museli kvôli genetickej poruche bábätka podstúpiť v 20tt prerušenie. Následne sme absolvovali kopec vyšetrení, kompletné genetické vyšetrenia dopadli u oboch našťastie negatívne, čiže chyba malej bola vraj náhoda. Mame už doma zdravého synčeka. Túžime po druhom bábätku, ale neviem sa vzdať pocitu, že napriek dobrým výsledkom by sa scenár mohol opakovať. Je tu mamička, ktorá si prešla niečím podobným?Ďakujem
riziko tu asi bude vyssie, ako u inych rodicov, ale aj napriek tomu, mozes mat urcite aj zdrave dieta. sanca je stale dost vysoka,a k vam vysli dobre vysledky.
mam kamaratku, co ma starsieho syna z razstepom chrbtice - nastastie meirny razstep. mladsi syn je zdravy. dalsia mamina ma syna s nevyvinutym konecnikom, dalsie dieta ma zdrave, moja krstna ma prvu dceru zdravu, druhi DS+srdcova vada a dalsie 2 deti dzrave.
ja som zazila UPT v 21.tt (7/2019).. o pol roka som bola tehotna a mala je zdrava 😊
@denden77 jeej to je super 😊 tiež ste mali nejakú genetickú poruchu ak sa smiem spýtať?
@monicatko20 kludne napis sukromnu spravu s cimkolvek, co ta zaujima 😊
Ahoj ja som mala podobný prípad ako ty v Januári tohto roku sme prišli o synčeka UPT v 23 tt kvôli VVCH rázštep chrbtice a prognóza nezlučiteľná zo životom. Hneď na tom som otehotnela druhý krát všetko bolo v poriadku dcérka zdravá narodila sa predčasne v 28 tt (problém z krčkom maternice) tri týždne bolo všetko v poriadku. Bola stabilizovaná, zdravá a 2.11. nám zo dňa na deň zomrela ☹ je to prípad ktorý si možno nechcela počuť ale aj takto to môže dopadnúť. Neponáhľajte sa do ďalšieho tehotenstva, lebo po UPT môže nastať kopa problémov a jeden z nich si našiel aj mňa. Aj keď mi lekári hovorili že sa môžeme pokúsiť hneď o ďalšie. Dcérka sa nám podarila síce hneď ale nebolo to vyslovené plánované že tak skoro nechali sme to na osud, ten nám síce doprial ale skončilo to ešte väčšinou tragédiou ☹
My žiadne dieťatko ešte nemáme o to viac to bolí aj jedna aj druhá strata. Túžba po bábu je neskutočná no momentálne strach z ďalšej straty je omnoho väčší.
ja som prirodzene potratila v 12 tt, embryo zaniklo... nechali ma týžden potrácať samú, aby sa telo stým vysporiadalo, skoro som vykrvácala, v bolestiach ma potom muž viezol na urgentnú kyretáž. nastavila som sa pozitívne a o 3 mesiace som znova bola tehotná a synček má teraz 12 rokov🙂 každé tehu je iné, netreba nad tým moc premýšľať a ide sa dalej. držím palce🙂 všetko dobre dopadne. príroda sa snami niekedy kruto zahrá...
@glorika úplne ti rozumiem..my sme od straty malej už pomaličky 8 mesiacov a stále som sa nerozhodla..Neviem či riskovať, či to znova celé prežiť..Túžim po ďalšom bábätku, ale strach ké obrovský.. 🫣 A hlavne mi mame nález na tej genetike, čiže je tam väčšie riziko, že sa to zopakuje..napriek tomu, že máme zdravého chlapčeka 🙏 začo som vďačná každý jeden deň..Mrzí ma tvoja strata, o to viac, že bábätko ešte nemáte..
@chovancova27 snažím sa..ale ozaj neviem, či by som znovu dokázala podstúpiť upt..a na druhej strane viem, že ak by som dieťatko donosila a bolo by smrteľne chore, to by som už vôbec nedala..🫣
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@monicatko20 Je mi to nesmierne luto. Ja som tak daleko nebola, ale mozem Ti povedat jedno, tehotenstvo "po strate" je vzdy o nervy. Ci uz ide o MA, anembryomolu alebo bohuzial nejaka geneticka vada, vzdy sa budes bat, lebo mas vlastnu skusenost, ze to nemusi dobre dopadnut. Treba verit lekarom, ale ten cervicek pochybnosti zostane. Ja mam za sebou nejake MA a anembryomolu a uprimne v tehotenstve som sa dokazala trosku uvolnit na konci. Drzim palce