Ahojte, chcelaby som sa opytat na vás názor. Mam 41 rokov som úplne zdravá, všetky vyšetrenia imunologické, hematologia, genetika ok. Laparoskopia minuly rok v októbri tiez vsetko ok. Ovarialna rezerva podľa lekárky na môj vek úplne v poriadku.
Pred dvoma rokmi sme absolvovali Ivf, otehotnela som hned, ale potom v 5tt MA.
Teraz po dvoch rokoch som prirodzene otehotnela. Dnes, 8 tt+1 som bola u lekárky, povedala mi že srdiečko nebije a dieťatko zastavilo vývoj v 6 tt. Som z toho velmi nešťastná a premyslam nad tým čo ďalej. Myslite že mozem otehotnieť este prirodzene ?
Po Ivf som mala hyperstimulacny syndróm nechcela by som to asi už opakovať. Na adopciu už máme dosť rokov a zvažovala som aj darované vajíčka, ale nie som s tým úplne stotožnená.
Máte prosim niektorá podobnú skúsenosť a podarilo sa vám to prirodzene, myslím prvorodičky.
Ďakujem moc !
@pramen32 stitnu zlazu mas v poriadku? Myslim vsetky parametre, nielen TSH. Samozrejme, ide tam aj o TSH do max. 2,5, najlepsie do 2,0, ale aj hodnoty volnych hormonov, fT4, fT3. Protilatky ATG, aTPO, TSI - toto TSI hlavne, ak by bolo TSH nizke. Ale skor byva problem s hypofunkciou. Takze stacilo by to prve spravit.
@pramen32 dala by som si otestovat vitaminy. nedostatok roznych vit moze sposobovat MA. ja minuly rok 2x MA, tento rok biochem a odvtedy nic. pred mesiacom som zistila deficit D a citala som, ze sposobuje aj MA neviem ci to bol dovod, ale mohol byt. ale aj ine vitaminy maju na to vplyv
Švagrina mala 2x potrat na prelome 7-8tt myslím. Potom jej aj napriek dobrým imunilogickym výsledkom dali preventívne medrol a bábätko už donosila. V našej terminovej skupine bola mamička ktorá mala za.sebou tiež veľa potratov. Aj napriek dobrej hematologii zabral fraxioarin a babo donosila. Čiže niekedy aj napriek dobrým výsledkom je niekde háčik. Držím prsty
Tak ja som v 40 a 42 otehotnela prirodzene, ale.to je žiaľ individuálne u každej. Obe deti som bez problémov donosila. Tak neviem či ti moja skúsenosť pomôže.
@diamond007 to mi povedal aj môj drahý, ale bola som u lekárky ked som bola 6+6 a dieťatko zodpovedalo 6tt. Odvtedy zevraj skoro vobec nenarástlo (2 týždne) a to je myslim zlé znamenie….či ?
@pramen32 muz ma v poriadku spermie?nechala by som to na doktorku co navrhne aky postup, ci este vysetrenie.Nezufaj aj, ked je to tazke mne polovica kamaratok otehotnela po 40 tke v 42,44 priridzene.Daj si cas priklad pol roka a, ak nie tak hoc aj darovane aj tu su maminy, ktore tak maju deti.
@cloviecka ďakujem za podporu. A mala si aj nejakú predprípravu predtým ? Pred dvoma rokmi som absolvovala imuno, hemato, genetiku a spermiogram. Beriem kyselinu listovú, vitamín D, zinok a môj muž zinok, D, a prášok Macu na kvalitu spermií.
Dala by som si tieto vyšetrenia este urobiť znova.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Je mi to luto, pokym ovulujes vies vzdy otehotniet prirodzene...nechces podporit sancu s IUI?