Strach z ďalšieho mimomaternicového tehotenstva

denyskalili
20. jan 2021

Dobrý deň, pred rokom a pol som mala mmt s krvácaním do brušnej dutiny, museli ma otvoriť a odobrať ľavý vajíčkovod. Teraz sa mi často vytvárajú cysty, nie len na ľavom vaječníku, ale aj na pravom, tie však stále pri menštruácii prasknú. Gynekológ vraví, že je všetko ok. Teraz by sme sa chceli začať snažiť, no veľmi sa bojím, že sa to všetko zopakuje. Chcem sa spýtať či mám myslieť pozitívne a skúšať, alebo mám ísť radšej najprv na nejaké podrobnejšie vyšetrenie? Doma už jednu 3 ročnú slečnu máme 🙂
Ďakujem za rady 🙂

ewka9
20. jan 2021

Zažila som presne to isté, viem ako sa cítite..mala som veľký strach, že sa to zopakuje no túžba po ďalšom bábätku bola silnejšia...snažila som sa naladiť pozitívne a verila som tomu, že všetko dobre dopadne..k synovi pribudla sestrička a sme nesmierne šťastní 🙏🙂držím palce, nech všetko dobre dopadne...🍀

miadi
21. jan 2021

Dr povedal ze ok tak to skus v najhorsom pripade- co tiez nie je zle budete mat len jedinačika. Uz sa v tom nevrtaj Bud optimista a vsetko bude ok ✅ drzim palce!

kattky
21. jan 2021

@denyskalili ahoj. Ja sa len chcem spytat, ze aj je mimomaternicove tehu, tak tiez normalne vyjde pozitivny test ci len vynecha ms?

katrinka233
21. jan 2021

@kattky aj pri mimomaternicovom ti ukaze pozitivny, ja som to tak mala

katrinka233
21. jan 2021

@denyskalili ahoj, keby mozem vratit cas tak idem uz po 1. potrate na vysetrenia alebo by som trvala na nasadeni nejalej liecby. Mala som mimomaternicove ako ty, odvtedy 2x tehotna, ale zakazdym potrat. Drzim palce

veronikaa006
21. jan 2021

odporúčam Ti ísť na Hyfosy vyšetrenie, tam ti povedia či je ten vajcovod čo ti ostal priechodný.

kattky
21. jan 2021

@katrinka233 ja len preto, ze ms mi meska 3 tyzdne zacali ma pobolievat bradavky a moj dr nerobi lebo ma covid. A zastupuje ho najhorsi dr v nasom meste a nechcem ist k nemu.

kattky
21. jan 2021

@denyskalili testy mam negativne, tak preto som chcela zistit

ingrida1127
21. jan 2021

@kattky ja som mala v decembri mimo maternicové
Test som si robila na 5 deň meškania ms ,dve čiarky ako hrom

denyskalili
autor
21. jan 2021

Ďakujem za rady, dúfam že bude všetko ok a že sa nám podarí 🙂 @kattky test ukáže aj mmt, ja som si robila test po dvoch dňoch meškania ms, ale zvyčajne je čiarka slabšia, pretože hcg nerastie tak rýchlo ako má, ja myslím že vám mešká ms kvôli niečomu inému, po 3 týždňoch meškania som už bola na operačnom stole.

zuba1987
13. feb 2021

@katrinka233 ahoj a co ti zistili?

katrinka233
16. feb 2021

@zuba1987 ahoj, ja som nakoniec mala 2 mimomaternicové a jeden MA takže mi doktorka povedala že ma nikde ndoporučí lebo v medicínskom svete v teórii mám za sebou “len” 1 potrat. Vraj preto lebo pri 2 mimomaternicových nemusel byť problém s genetikou ani ničím, ale jednoducho sa zasekli. Takže na vyšetrenia nepôjdem, hoci by som chcela. Neviem, či sa dá aj na vlastné náklady. Momentálne čakám kým klesne hcg a za 2 mesiace na priechodnosť vajcovodu, ak bude zlá tak IVF

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre