Ahojte. Prešla som si potratom, ani som netušila. S priateľom bývalým posledný styk 3 mesiace dozadu. Zo zdravotných dôvodov som začala brat antikoncepciu po rozchode, nasadila ju prvý deň ako som špinila (keďže menzes mi vždy tak začína) následne spinenie ustálo a zmizlo.. myslela som si, že je to kvôli nasadeniu HAK.
Avšak dnes, som zistila, že mám za sebou potrat, silné krvácanie, kusy “masa” zo mňa išli.. gynekologička to len potvrdila.
A teraz moja otázka znie, máte niekto skúsenosť že HAK spôsobuje potraty? Stalo sa to kvôli nej? Slebo len zla zhoda náhod
@janai1 mala som špinenie a na to mi bolo povedané že prvé mesiace je to úplne ok .. vyšetrená som bola, absak ešte pred otehotnením
a co ti povedala dr? potvrdila, ze tam bolo tehotenstvo? mas este hcg v krvi?
@janetinka27 nemám. Tie kusy masa čo zo mna vyšli boli poslané na rozbor a tam vyšlo že to bol Abort..
a kedy sa ti to stalo? neviem, ci sposobuje abort pri prebiehajucom tehotenstve, mozno ano. su antikoncepcie na roznych principoch. fungovania. pri zacinajucom tehotenstve moze sposobit abort tak,ze zabrani uhniezdeniu (nizka sliznica)
Kazda antikoncepcia ma ako jeden z ucinkov aj to, ze sposobuje potrat oplodneneho vajicka tym, ze je nizka sliznica. Je to tym, ze pocas brania HAK hormony neprebiehaju vo svojich cykloch a teda ani vystelka maternice sa cyklicky nemeni a nepripravuje na otehotnenie.
Áno. Antikoncepcia pôsobí tak, že môže spôsobiť potrat.
Ovplyvňuješ hormonálne cyklus, aby nemohlo pokračovať prípadné oplodnenie - napr. aby sa výstelka maternice nemohla pripraviť na zachytenie vajíčka a iné veci potrebné pre tehotenstvo. Ak dôjde k oplodneniu, väčšinou sa to nedozvieš. A dôjde spontánne k potratu.
HAK spôsobí to, že nedojde k ovulácii. Takže potrat asi nie.
@joesvk moja je : dezogestrel/etinylestradiol
@ibrunova ja myslím skôr v prípadoch ak táto primárna funkcia zlyháva ..
Autorka: Nie, žiadna HAK nespôsobí potrat. Zabraňuje ovulácii, čiže pri správnom užívaní k oplodneniu nedôjde, keďže vajíčko sa nevoľní.
A zaráža ma, aké hlúposti sú tu ženy schopné popísať.
Keby antikoncepcia spôsobovala potrat, nemuseli by sa vykonávať v nemocniciach chirurgicky. Stačilo by, aby nechcene tehotná žena užila zopár tabletiek a vybavené. Takto to ale nefunguje.
Neviem konkrétne ako fungujú tieto druhy... Ale opieram sa len o vyjadrenia lekárov, ktorí to tvrdia.
Bola som na kurze Bilingsovej ovukačnej metódy. Všetci prednášajúci lekári hovorili, že sa nedajú vylúčiť potraty v skorom štádiu, väčšinou to ani žena netuší, že došlo k počatiu.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Chceš nám tu tvrdiť ze ti gynekológ predpísal HAK bez vyšetrenia?
A to ti 3 mesiace nemeskala MS?