Ahojte, nečakám žiadne rady asi sa potrebujem len vyrozprávať lebo to už nezvládam 🥺
Takto pred tromi týždňami som zistila, že som tehotná. O bábo sme sa snažili takmer dva roky. Prešla som si fázami kedy som bola šialená snažilka, čo sa testovala a napchavala Inofolicom, materinou kašičkou a inými doplnkami, neskôr som bola zatrpknutá na každého, kto mi oznámil že je tehotný až po úplnú rezignáciu, keď sme začali stavať dom a dohodli sme sa s manželom že kašleme na to a keď postavíme domček možno skúsime CAR alebo jednoducho dieťa mať nebudeme.
Môj cyklus bol veľmi nepravidelný, preto ma vôbec nenapadlo, že by som mohla byť tehotná keď mi teraz menštruácia meškala už mesiac. Test som si spravila a bol pozitívny. Tá radosť bola neopísateľná.....
Až do tohto pondelka. Začala som špiniť a mať slabé kŕče, preto som išla radšej na pohotovosť, kde má odpinkali ale to je iný príbeh. Včera som ale krvácala už veľmi silno a mala som pravidelné a silné kŕče, tušila som že to nebude dobre. Bohužiaľ som mala pravdu a potratila som. Neviem sa z toho spamätať, neviem sa ukľudniť ani zmieriť. Včera som celý deň preplakala a preležala v posteli, dnes som sa zobudila a snažila sa myslieť pozitívne ale nejde to. Najviac ma hnevá, že mi nikto nerozumie, každý kto to vedel má len chlacholi že veď je to super aspoň viem že môžem otehotnieť, sme mladí a budeme mať veľa deti, takto to malo byť a podobné reči. Nikto neberie ohľad na to, že mi zomrelo toto "dieťa", to po ktorom sme tak dlho túžili. Neviem, či niekedy budem ešte v pohode. Neviem, ako to mám prekonať a ako sa mám chovať. Nemám chuť sa s nikým stretnúť, pretože aj tak ma nikto nechápe a vlastne to nikomu ani nevyčítam pretože ani ja som to predtým nechápala a myslela som si že sa mi to nikdy nemôže stať....kto to dočítal až sem tak ďakujem za vypočutie. 😔
@len_nig Joj nehnevaj sa na manzela, on rovnako prisiel o babatko ako ty. Len to su chlapi a snazia sa pre nas ostat aspon naoko silny. Mozno sa vo vnutri citi este horsie, ale nedava to najavo. Neviem ake to je prist o babatko, ale budem ti silno drzat palce aby ti ten anjelk coskoro za seba poslal nahradu.
@len_nig chápem tvoj “hnev” ale verím, že manžel je rovnako smutný ako ty len to tak nedáva najavo. Veď odišiel aj kúsok z neho 😰 Je mi to veľmi ľúto
@len_nig ja som potratila v marci v 12 týždni. Tiež to bolo pre mňa ťažké, aj keď iné lebo ja už mám doma dve deti. A tiež som to tak vnímala, že manželovi nie je vôbec smutno. Aj keď teraz po čase viem, že bol z toho smutný, len to prežíval inak ako ja.
@len_nig držím palce aby sa opäť na vás usmialo šťastie a dopadlo to tak ako si obaja prajete ❤️
Chápem, ako sa cítiš, pred rokom sme tiež prišli o bábätko v 9 týždni, MA. Nijako sa nedá poradiť, len proste to musí prejsť, preboliet.Poplac si,máš nárok byť smutná. Moj muž tiež nedával najavo smútok, len skrátka bol pri mne, podporoval ma, neskôr som sa dozvedela, že si poplakal, ale bral to, že musí byť silný, aby ešte nepridával mne. Aj keď to znie teraz ako veľmi kruté, časom to prejde, život pôjde ďalej. Ja som sa snažila to brat ako fakt, jednoducho príroda si spravila ocistu,pri potrate v takom skorom štádiu takmer určite je problém v genetike zárodku, čize lepšie keď odíde poškodený zárodok, ako by malo bábätko sa narodiť ťažko choré postihnuté a podobne. Aj keď nezabudne sa nikdy, brala som to, že tak to malo byt, že máme súkromneho anjelika v nebi a ze druhé bábätko už bude v uplnom poriadku. Nenarodenému som napísala list na rozlúčku, a sústredila sa na budúcnosť. Podarilo sa, druhé tehotenstvo je bez problémov, malý je zdravý, čiže určite nestrácaj nádej 🙂držím palce
Ahoj,už sme si písali včera. Máš právo byť smutná,vyvedená z miery,veď si prišla o bábo. Vieš,pre každú ženu,ktorá túži po dieťati sú už 2 čiarky na teste bábo. Daj si čas smútiť a ver,že pomaly môže byť zo dňa na deň lepšie. Zo ❤ ti to želám!
@len_nig cítim to isté ako ty. Je to nesmierne ťažké prísť o bábätko a nik kto to neprežil neviem čo to je. Ja som prišla už o 2. Veľmi sa trápim, stále na to myslím že či budem raz mamou, či budem v náručí držať vytúžené dieťatko. V srdci cítim nesmiernu bolesť. Moje kamošky otehotneli hneď a nechápu moje trápenie, že sa nemám trápiť a nemám nato myslieť, lenže to sa nedá, keď človek prežije niečo také nedá sa nato zabudnúť a len tak ísť ďalej.
@len_nig ahoj, je mi luto, co sa Ti stalo. Zial, ja viem presne, ako sa citis, pretoze som to zazila 3x. Mas pravo na smutok, tak smut. Aj ked teraz Ti to tak nepripada, casom to preboli a neskor pride ine babatko. Na muza sa nehnevaj, tiez prisiel o babo, ale muzi to prezivaju inak, dolezite je, ze je pri Tebe. Casom to preboli a zacnete mysliet na nove babatko.
@len_nig ahoj, v prvom rade mi je veľmi ľúto čo sa vám (tebe aj manželovi) stalo. Chápem tvoj "hnev" , nám sa to s manželom stalo 2x a tiež nedával podľa mňa dostatočne najavo smútok nad stratou detičiek ako som dúfala že prejaví. On je ten racionálnejší a keď videl ako veľmi to bolí mňa, snažil sa mi byť maximálnou oporou a byť ten silnejší, čo mňa neskutočne hnevalo, ale po čase som mu za to vďačná, pretože keby obaja prepadneme smútku, dostávali by sme sa z toho omnoho dlhšie.
O prvé bábätko sme prišli spontánne v 8tt. Otehotnieť sa mi podarilo po roku a tiež som bola ako ty,testovacky, inofolic... až sa podarilo, radosť neskutočná. Avšak v opäť v 8tt som prišla nielen o bábätko, ale aj o pravý vajcovod, keďže sa jednalo o mimomaternicové tehotenstvo. To ma veľmi vyviedlo z miery, keďže najpravdepodobnejší scenár bol taký, že by som mohla otehotnieť obmesiac ak by druhý vajcovod neprebral aj funkciu chýbajuceho... Naviac lekári v nemocnici mi povedali aby sme sa o bábätko začali snažiť najskôr za polroka. Po prepustení z nemocnice som sa hlásila u svojho gynekológa, ktorý však mal iný názor. Síce som bola po laparoskopii, ale bola som aj po čistení maternice (keďže maternica bola pripravená na bábätko, ale to tam nanešťastie nedorazilo,takze sliznica maternice bola vysoká a musela ísť von). Poradil mi,aby som sa za ním zastavila po prvej menstruacii a ak bude všetko ok ,môžeme sa začať snažiť, pretože maternica je po čistení ako "poorané pole" a môže byť lepšia šanca na otehotnenie. A podarilo sa 😊 narodila sa nám krásny zdravý syn a ked mal 10m otehotnela som znova a pribudla mu krásna zdravá sestrička ❤❤
Týmto mojim slohom som ťa chcela povzbudiť a dať nádej. Ono to bolieť neprestane, mám 2 zdravé deti, ale na mojich anjelikov myslím každý jeden deň , no život musí ísť ďalej. Ak si dočítala až sem tak dúfam že som aspoň trošku pomohla a verím a držím palce aby sa podarilo čo najskôr so šťastným koncom 🍀
na pohotovosti ťa odpinkali...potvrdil ti nejaký lekár že tehu je ozaj koniec? Ja som krvácala dokonca masívne počas tehu až 3 krát.... Ale zakaždým tehu trvalo.
@len_nig ahoj, precitaj si môj príbeh a príbehy ostatných žien v skupine Potratila som... Sú úplne podobne tomu tvojmu... Aj ja som sa veľmi hnevala na manžela, že smúti málo, nedostatočne ba, že mu to vôbec ľúto nie je, že sme prišli o bábo, na ktoré sme sa tak tešili 😔... Aj náš radosť trvala len dva týždne ... Nájdeš sa a pre boli to, hoc je to ťažké, vždy ti bude za ním smutno, ale nezmeníme to, jednoducho nás opustilo, nebolo nám dopriate držať ho v náručí... Ani mňa nikto z môjho okolia nepochopil.
Mozem ti spolahlivo povedat ze to casom budes zas v poriadku.Ja som uz prisla o 2 deti zamlknutym potratom,poznam velmi dobre ten pocit ked ti zomrie dusicka.Dodnes si pamatam ten hrozny pocit a ako mi tiekli slzy ked ma uspavali aby "zo mna vybrali moje mrtve dietatko".Pri druhom raze som musela vyhladat psychologicku.Vzdy dalsim tehotenstvom sa moj svet rozziaril.Jedina naplast na toto je naozaj dalsie tehotenstvo a teda babatko.Podla mna nic ine.Ale plakala som vela vela.vela a to som uz mala 1 dcerku.Dnes mam uz aj naozaj prekrasneho a zdraveho syna.Uz neplacem,pochopila som preco sa mi to muselo asi stat,prijala som to vnutorne,uz sa nepytam preco,uz neplacem,uz si nepripominam na vyrocia potratov ci terminov porodov,nepocitam kolko by mali rockov.Ale navzdy budem vediet ze mam dve deti na zemi a dve ma cakaju v nebi.Co tym chcem povedat ze neboj sa,chce to hrozne moc casu,vela vela placu,dovol si plakat kedykolvek to pride ale jedneho dna budes opat v poriadku ❤
A na margo manzela.Ano muzi to naozaj prezivaju inak.Mojmu muzovi nevysla nikdy ani slza ale bol mi obrovskou oporou Ked prisli dalsie tehotenstva stale myslel pozitivne,stale ma psychicky drzal ale ked sa syn narodil tak povedal ze uz dalsie dieta nechce.Az z reakcii na moje otazky ze preco som pochopila aky strasny stres prenho cele tehotenstvo bolo,ze uz tie sle veci co sa stali nechce nikdy zazit a uprimne poviem ani ja.Bohu denne dakujem za moje dve zdrave deti ale uz sa mi nechve pokusat osud.Chlapi smitia inak.Zase kto by nas podrzal keby sa zlozili ako my.
@len_nig ahoj. Presne, ale uplne presne viem, o com pises. Ja som prezila MA 31.3.2020 v 10tt i ked babo nezilo uz od 7tt 😢 doteraz som sa s tym nezmierila, a tu dieru v srdci nedokaze nic zalepit. Mam sice uz jednu dcerku, ale velmi som tuzila mat druhe babo, zadarilo sa nam az na 5. mesiac, co sa niekomu moze zdat pomerne kratko, ale pre mna to bol nekonecne dlhy cas.. Ked som si nasla 2 ciarky, plakala som od stastia, bol to uzasny pocit, splneny sen... Vsetko bolo krasne az na to, ze niekde vo vnutri ma stale hryzli myslienky, ze to cele moze dopadnut zle. Dodnes nechapem, preco som to tak citila. Az prisiel koniec marca a vsetkemu bol koniec. Ten smutok, nekonecny smutok dokaze naozaj pochopit len ten, kto to naozaj zazil. Ani kamaratky, ani sestra, ani mama, naozaj nikto, len ten, kto si to cele prezil... A myslim si, ze ani manzel to nedokaze pochopit, pretoze toto je proste len medzi matkou a dietatom. Tiez mi je smutno z toho, ze moj partner si ani nepoplakal ked sa to stalo, akoby mu na tom ani nezalezalo. Ale neviem, nevidim do jeho vnutra, tak je to tazko zhodnotit. Velmi ma vsak bolelo presne to co pises, ze tych par ludi co o tom vedeli sa ma snazili upokojit tym, ze vsak este budeme mat dieta a bla blaaa.. Ale nikto to nebral tak, ze mi prave zomrelo dieta. Akoby bolo uplne nepodstatne kedze sa este nenarodilo. Toto mi naozaj sposobovalo dalsiu bolest. Ale ja som sa rozhodla, ze sa s nim musim nejako rozlucit. Urobit proste nieco, aby som zo seba dostala svoje pocity a aby mi zostalo nieco, co mi ho bude stale pripominat a pri com si budem moct poplakat ked to budem potrebovat. Je viac sposobov, napr. napisat list, ale ja som sa rozhodla, ze namalujem obraz (malicke zlate srdiecko s velkymi anjelskymi kridlami a svatoziarou) a vzdy ked sa nan pozriem budem citit, ze je pri mne 💓... Este mozes napr. zasadit stromcek, ktory budes vidiet vyrastat a budes ho moct objat.. Je viac sposobov, len si vyber ten, co sa ti bude najviac pacit, ale urcite je dolezite, nieco taketo urobit aby si sa proste rozlucila. Samozrejme este je prilis skoro.. Teraz smut, plac, rob tak ako to citis, neskryvaj svoje pocity, lebo ta to zozerie...A potom, po nejakom case, zistis, ze opat tuzis dat lasku babatku a budes chciet opat otehotniet. Cim skor, tym lepsie....... Ale na toto babo nezabudnes, stale bude v tvojom srdci a verim, ze ti tvoj anjelik posle jedno krasne, zdrave babatko... 💓 Ak by si sa este potrebovala vyrozpravat, pripadne nieco popytat, tak kludne napis...
@2helka20 ahoj, som rada že som konečne našla niekoho komu sa podarilo otehotnieť s jedným vajcovodom, pretože ja už strácam nádej. Ah dufam že sa raz dočkám
@len_nig len si poplac... Pusti si nejaku smutnu hudbu do sluchatiek a poriadne sa vyplac... Naozaj je potrebne dostat to zo seba...ja som veru zo zaciatku plakala uplne pri vsetkom, dokonca este aj ked som si robila kavu, kedze pocas tehu som kavu nepila, a ked som si ju potom po dvoch mesiacoch zrazu zas robila, tak som sa rozrevala... Vies, myslim si, ze boliet to bude dlho, ale po case sa s tou bolestou postupne naucis zit. A opat ziskas novu nadej a opat budes tuzit po babatku. Ja som momentalne v tejto faze. Na mojho maleho anjelika myslim kazducky den, kazdu volnu chvilu, ale myslim aj na, ze opat tuzim otehotniet. Zatial sa vsak nezadarilo 😪 Tak verim, ze to nebude dlho trvat.... Ty musis teraz pozbierat vsetky sily a zmierit sa s tym, co sa stalo a potom sa opat pustit do boja o vytuzene babatko. Je to sice tazky boj, ale o to krajsi potom bude ten pocit, ked budes nakoniec drzat milovane babatko v naruci 💖 Posielam ti vela sily....
@len_nig ja som asi v tomto našťastie pragmatická. Tiež som potratila prvé. Mala som už ale 35. Ale vzala som to práve tak, že ok, je to signál, že otehotnieť dokážem prirodzene. Jasné, že som si poplakala, ale na muža som sa nehnevala. Skrátka on tým hormónom nečelil, tak som nečakala, že preplace celý deň, či týždeň. Druhá vec je, že to okrem nás ešte nik nevedel. A ďalšie tehotenstvo sme preto oznámili až po prvom trimestri. Takže neporadim ti, je to pre každú, čo chce dieťatko, veľmi ťažké a cudzí nepomôžu. Žena sa s tým musí vyrovnať sama. Drž sa. Ja som pri snažení brala hneď aj kyselinu listovú a píla alchemilky kvôli pravidelnému cyklu a pomohlo.
@len_nig Ja som prišla o bábätko po 4 rokoch snaženia. Pred pár dňami. 😥. Dieťatko sa nevyvyjalo, hcg klesalo. Lekár mi nariadil vysadiť duphaston a cakat na samovoľne potrat. Bolo to strasne.Ak by som sa nemodlila a moji blízki, tak asi zosaliem. Našťastie sa potrat rozbehol po 2 dňoch...lekár hovoril 7 dní. Bolo to hrozne. Strašne mi chýba . Áno, mám 6 r. dcérku..robí mi veľkú radosť. Vedela, že čakáme bábätko a veľmi túžila po súrodencovi. Pol hodinu pred spustením ju zobrali starý rodičia k sebe.
Snažila som sa jej vysvetliť, naznačiť že bábätko nás opustí. Mala som pocit že chápe aj nie. Neviem čo jej poviem, keď sa vráti...😢.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@len_nig Je mi to veľmi ľúto 😪. Nedokážem si to ani len predstaviť. Si silná ❤️