Ahojte baby pred par dnami som sa dozvedela, ze cakame babatko. Dnes bohuzial som zacala krvácať a o bábätko som prišla. Chcem sa spytat baby, ktore potratili a maly potom babatko. Po potrate ste brali niake lieky, doplnky vyzivy alebo nieco pod.? Alebo ste len to nechali vsetko prirodzene a vyslo to? Ďakujem za vsetky odpovede 🙂
Ahoj ja som po potrate 5 rok..ked som sa snazila otehotniet nedarilo sa nam to pol roka tak som zacala pit alchemikovi caj( dufam sa to tak pise) najlepsie je na babo nemysliet vlastna skusenost....drzim palce a vela sil...myslim na vas
@arcanne2 ďakujem 🙂 je tento liek volnopredajny alebo na predpis?
@viktoria1425 volnopredajny,je dosť drahy ale vraj má dobre vysledky ;)
Ja som nebrala nic ale potrebovala som sa z toho dostat psych. A trvalo.to rok kym som bola v pohode to skusit znova, podarilo sa na druhy krat a hoci tehu.nebolo bezproblemov tak mam.5rocbe sidlo...
@sofinka1301 skusim aj ten alchemilkovy caj, snazim sa zabavit myseľ no este to chvíľu bude viac boliet. Dufam, ze babatko Vam neskor vyslo🙂 Ďakujem krasne
@viktoria1425 zalezi v ktorom tt sa to stalo a ci bola nejaka zavaznejsia pricina. Pokial to bol spontanny potrat okolo 5-7tt tak nemusis nic brat a mozete sa hned snazit znova
@sense to verím, ze na to trebalo cas. Jej tak to gratulujem a dakujem za odpoved🙂
@soldi bol to cca 4tyzden a bol spontanny. Takže mozme počkať tri mesiace a pokusat sa znova. Ďakujem za odpoved 🙂
Ahoj. Ja som potratila v 23tt.(začala som pravidelne krvácať už v 12tt, a potom každé 3-4týždne cca.
Druhé tehotenstvo som od 23tt preležala v nemocnici do 33tt.
Zo začiatku sa zdalo byť všetko OK . Snažila som sa byť ok, dávať si väčší pozor, nenamáhať sa.
lekár mi ani nič špecialne nepredpisoval. Iba lieky, na mykozy, nakolko som s tým bojovala...
@fantaghiro21 Čiže druhe tehotenstvo bol boj 😔gratulujem, ze to napokon vyšlo, že ste to vybojovali. Dakujem za odpoved🙂
@viktoria1425 za ten čas v nemocnici som postretavala vela osudov, vela žien. Poznam ženy, ktore potratili, a druhe tehotenstvo boli tak zapečatene, že im ani "vyvolavacky" nevyvolali porod . Prenášali. je to strašne individualne.Držím palce pri druhom tehotenstve , nech všetko dopadne dobre
.
Ako radu: Už teraz by som sa poobzerala po najbližších nemocniciach s perinatologickými oddeleniami...🙂 istota je istota 🙂
@viktoria1425 babatko mame zatial v brusku ideme zachvilku na 31 tyzden takze sa nam zadarilo az po pol roku velkeho snazenia a vela krat som bola sklamana ze sa nezadarilo...kto to zazil a chce to skusit znovu tak sa najskor musi dostat do pohody hlavne po psychickej stranke viem podla seba ake to je narocne...drzim palceky velmi 😊
@viktoria1425 alchwmilkovy čaj si kúp sypaný je lepší a pije sa od prvého dňa cyklu len po ovulaciu...potom už nie...ja som ho píla po potrate ale ja som mala robený aj kyret...
@viktoria1425 nemusíš čakať 3 mesiace..kľudne sa snazte....bola si v nízkom týždni išlo o tzv biochemické tehotenstvo čo je bohužiaľ dosť časté 😔 ako som písala ja som mala po potrate aj kyret a dr povolil snaženie hneď a hneď sa aj podarilo....držím palce 😉
Tak to bolo biochemicke.... V 4tt.. Sa mozte dalej Snazit nemusite cakat 3mes....davaj si kys listovu
@viktoria1425 ja odporúčam dať si skontrolovať hematologiu. Gynekológ ta asi nikam na vyšetrenia ešte po prvom potrate neposle, oni sa s tým stretávajú často, je to pre nich bežné, ale pre pokoj v duši si daj aspoň to spraviť. Môže ta poslať aj obvodna lekárka, ak nebude chcieť gynekológ.
Mrzi ma, ze ste o babo prisli. poriadne si to odsmúť a veľmi držím palce nech je nabudúce všetko vporiadku.
@viktoria1425 ak to bolo v 4tt tak urcite netreba cakat 3 mesiace. mozete sa zacat hned snazit dalsi cyklus a s najvacsou pravdepodobnostou bude vsetko v poriadku.
3 mesiace sa odporuca cakat pokial si podstupila kyretaz, alebo v pripade, ze si musela porodit mrtvy plod.
telo byva po biochemickom tehotenstve tzv. pohnojene, cize hormony aj vsetko je nastavene na dalsie tehotenstvo.
tiez sa mi to raz stalo. spontanny potrat v 7tt, hned sme sa zacali snazit a dalsia ms uz neprisla. nebola som ani u gyn ani nikde, 30% oplodneni takto skonci, kedze ten proces delenia buniek na zaciatku je velmi krehky a citlivy.
Ja som 6tyzdnov po potrate (MA). Potratila som v 10tt. a vzhladom na masivne krvacanie cerstvej krvi som musela podstupit kyret. Pijem alchemilkovy caj, ktory posobi na regeneraciu maternice. Mne doktor povedal, ze pit po skonceni menstruacie do zaciatku dalsej (toto uzivanie je urcene na regeneraciu, pri snahe o otehotnenie sa pije tak ako bolo spomenute vyssie). Okrem toho mi odporucil vitamin A a E, ktore som sice kupila, ale neuzivam.
Aj ked si potratila hned na zaciatku, pockala by som aspon jeden cyklus.
Ahojte ja som tiež potratila ale žiaľ už som rok po tomto nešťastnom a bolestivom zážitku a dodnes sa z toho neviem spamätať. Po potrate so mnou môj partner zrušil zásnuby a rozišiel sa. Nikomu neprajem skúsenosť akú som mala ja. Prišla som v konečnom dôsledku o všetko... 😔
Ja som potratila v 7tt.. bolo to po 2 rokoch snazenia a v obdobi ked sme uz navstivili reprodukcne centrum.. vyskusala som potom aj hormonalnu liecbu, aj inofolic, aj bylinky.. po potrate som potrebovala oddych, pretoze som to vazne zle prezivala psychicky.. zmenila som pracu, ktora ma konecne zacala bavit a prestala mysliet na otehotnenie.. kupila som si akurat gynex na upravu cyklu a kvoli bolestiam.. brala som ho prvy cyklus a cakala na menzes.. bola som objednana na preventivku k mojej gyn, ktora mi pocas prehliadky oznamila ze som tehu.. skoro som spadla z kozy 😂 takze podla mna to pride ked to ma prist.. teraz mi buva 3 mesacna princezna v postielke...
@fantaghiro21 to preco v takom vyssiom stadiu uz sa to stalo 😭
@viktoria1425 je mi to lúto.Pokiaľ si samovoľne potratila bez kyretaze,môžeš otehotnieť hneď v ďalšom cykle.ak bol kyret,mne dr.odporucil počkať 2mesiace a vraj je veľká pravdepodobnosť,že sa mi podarí otehotnieť,lebo ženské telo hormonálne sa snaží skompenzovat stratu plodu. No ja som mala kyretaz,brala som kyselinu listovú,a alchemilku som pila ale len do obdobia ovulácie,potom sa nesmie,lebo môže privodiť potrat. Ja som otehotnela hneď na prvý pokus o2 mesiace a teraz ma moja princezná rok. Tehotenstvo bolo ukážkové,síce som krvácala na začiatku,raz silno,no pravdepodobne som čakala dvojičky a jedno slabšie odišlo. Prajem teraz veľa síl,no neboj,treba pozitívne myslieť a bude všetko dobré
@viktoria1425 ja som potratila dva razy prvykrat v 9 tyzdni a druhykrat v 13 tyzdni
@viktoria1425 potom sme sa uz nesnazili a zase som bola tehotna po troch mesiacocha teraz mame 5 mesacnnu babiku
Ja som ponic nemala
Ďakujem baby za každé odporučenie ci podporu 😊 tehotenstvo nebolo biochemické lebo babatko den pred stratenim sme boli na pohotovosti a malinke bolo vidiet. Takze bolo uhniezdene. Telo sa čistí samo, takže len dufam, ze vsetko co ma vyjde pekne. Este raz ďakujem za každý príbeh ❤️
@viktoria1425 prvý trimester je buď všetko,alebo nič. Buď bol plod výsledkom oplodnenia chybnou spermiou, vtedy sa vývoj zastaví v určitom bode,alebo sa plod zle uhniezdil,narušila sa veľká cieva a sa odplavil. Alebo v horšom prípade máš nejakú poruchu zrážania krvi. No potraty sú bežné,to,že si raz potratila neznamená,že sa to musí opakovať. Na tvojom mieste by som nečakala a skúsila to ďalší cyklus. 3mesiace je u teba nezmysel.
@viktoria1425 ahoj, ja som mala potrat v 10.tt., hneď po prvej MS, som otehotnela hneď, malý ma dnes 2.5 roka, ale tento rok som otehotnela opäť, vo februári som potratila v 6.tt. Snažíme sa hneď od prvej MS, ale nič. Nakoniec mi spravil gyn odbery a mam zlu imunitu, a posiela ma na reprodukčnu imunologiu, taka som z toho nešťastná, strašne sa tomu chcem vyhnúť, lebo tam pýtajú nekrestasnke peniaze, a budú ta posielať kade tade.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som 6.t po potrate, po 3 týždňoch mi doktor povolil fungovat normalne, odporucil mi inofolic