Som v depkách, pretože nemáme deti

23. jún 2020

Ani neviem prečo to píšem sem chcem sa zdôveriť a som už aj po psychickej stránke dosť na tom zle... Mám 28 partner 33 o dieťatko sa snažíme už 6 rokov partner je v poriadku ja som mala len zápaly a stále opakujúce mykozy a kvasinky atď ale nič vážnejšie inak som úplne zdravá a už aj preliečena zo začiatku kvôli týmto komplikáciám som chápala že sa nám nedarilo ale už som úplne zdravá a stále nič mám za sebou 2x potrat v 3 a 4 mesiaci 3x mimomat a jedno biochemické tehotenstvo.. Som už zhnusnena zlomená chcem dieťa a nejde to všetky sesternice aj sestra majú deti keď sme na rodinnej oslave alebo niekde kde sú deti mám nervy chce sa mi plakať preto už nikam nechodím som len doma lebo zase by som bola v depke nemôžem ani počuť a vidieť že je niekto tehotny zase mám pred očami že my to vytúžené dieťatko nemáme... Splnila som si sen mam domček s veľkou záhradkou ale žiadna radosť nikoho kto by tu behal... Priateľ je z toho tiež úplne mimo viem že sa musím dať dokopy a začať fungovať aj bez deti ale je to strašne ťažké

veronikaa006
23. jún 2020

Ahoj, ja mám za sebou 2x mimomaternicové, prežívam to ísté..všetky kamošky majú deti, nestretávam sa s nimi lebo to nedokážem...tiež som radšej sama doma, nechodím nikde. Je to psychicky strašne náročné :( S manželom staviame dom, no väčší, pretože sme chceli 3 deti...neviem si predstaviť že sa tam nasťahujeme a bude sa pozerať na tie prázdne izby. Máš ešte vajcovody? ja mám už len jeden. Nerozmýšlali ste nad umelým? Budem rada ak mi napíšeš 🙂

nikaaa1982
23. jún 2020

ja som dlhoročná snažilka po niekoľkých IVF, dieťa nemáme. Ale ja by som na tvojom mieste absolvovala komplet vyšetrenia - od hematológie, štítnej žľazy, reprodukčná imunológia a plus ešte partner rozšírený spermiogram. Kľudne zájdite aj do CAR, na vyšetrenie a konzultáciu, nehovorím teraz hneď o IVF, ale po tvojej anamnéze si to žiada komplexné vyšetrenia.

zuzka1117
23. jún 2020

Bola si na hematologii?

veronikaa006
23. jún 2020

určite treba urobiť komplet vyšetrenia a možno sa nájde príčina tých potratov

nikitita
23. jún 2020

Chápem, že túžite po deťoch... ak ste zdravá, myslím, že príde. No nie vtedy, keď Vy CHCETE, ale keď to bude pre Vás dobré. Lebo čo sa týka mňa, jedine čo z Vašej správy cítim je: CHCEM, CHCEM, CHCEM.... vôbec nie, že TÚŽIM. Skúsme sa raz pozrieť kriticky na to, čo nás ľudí robí šťastnými.... len to CHCEM. Aj deti sú často preto, lebo CHCEM, lebo inak nenachádzam v živote inú radosť. Nevieme sa tešiť z toho, a byť vďační za to, čo nám život dáva. Pretože život nám dáva do cesty, to čo nám treba k rozvoju. Splnili ste si sen... domcek so zahradou. Netesite sa, len ste ho CHCELI a MATE ho. Sen splnený. Radost opadla. Čo ďalej. Začnite sa opäť tesit a dakovat kazdy den za to, ze vam to vsetko bolo umoznene. Sadte kvety... zeleninku. Urobte si v nej kútik, kde si sadnete A budete hľadať rovnovahu. Prídete na tak veľa vecí. A buďme opäť vdacny za dary... lebo prídeme aj o to čo máme. Nevážit si dary, je pohrdanie Tým, skrz koho ich máme.
PS: som sama, bez detí a aj domček s veľkou záhradou ostal ex-manzelovi. Nebolo to ľahké, ale som spokojná a stastna. Šťastie a radost musí vykvitnut v nás. Nedá nám ho nik.
Zo srdca prajem veľa síl, trpezlivosti a pochopenia.

clori
23. jún 2020

tie opakujuce sa potraty nie su v poriadku. zvazte vysetrenia. u teba je velmi dolezita hematologia, endokrinologia, spolocne este chodte na reprodukcnu imunologiu (dolezitejsia je pre teba, ale pretuknu aj partnera) a pripadne aj genetiku. cim skor sa do toho pustite, tym lepsie. kedze vsade su dlhe cakacky, objednaj sa uz teraz, ziadanku ti potom moze dat obvodny lekar, gynekolog a u partnera bud jeho obvodak alebo androlog.

mucinka5512
23. jún 2020

V nedeľu boli 2 týždne kedy som porodila mŕtvu dcérku v 40tt.
Cítim neskutočnú bolesť a prázdno. Nič som nerobila iba depky mala a výčitky ( aj mam). Ale povedala som si že ja ešte deti chcem a aj budem mat!
Veľmi ťa prosím ako ženu, neopúšťaj sa. Určite ti bude dopriate, budem sa za každú jednu z nás modliť. Život je veľmi nespravodliví ale žiaľ tak to je.

bobix25
23. jún 2020

My s manzelom sa snazime 9 rokov, manzel ma zly spg, v centre nas hned odporucili na umele, ale stale to len odsuvame, a verime, ze sa stane zazrak aj ked v nasej situacii to nehrozi

karhu
23. jún 2020

no neviem či môj príspevok pomôže, ale....tak nejak to mala aj známa, zápaly a stále opakujúce sa mykózy a kvasinky, presahovali sa, všetko ustalo a otehotnela, majú jedno a už čakajú i druhé, vraj keby to vedela, tak sa sťahujú skôr...😇asi feng suej🙂

mlska19
23. jún 2020

Stále si dosť mladá, život je plný možností, skús nájsť potešenie aj v inej oblasti. Splň si sen, pracuj na ňom, dieťa časom príde, keď bude mať prísť, využi svoju pozíciu oproti matkám, ktoré si mnohé nemôžu dopriať. Nie sme na svete len kvôli materstvu, aj keď je to nepochybne krásna a dôležitá úloha. Pomohlo by vypadnúť z domu na dlhšie, ak sa dá, alebo si aspoň pravidelne každý deň čistiť hlavu v prírode a na nejaký čas sa vykašľať na rodinné oslavy s malými deťmi, tehotnými a všetečnými príbuznými. Viem, ako som bola citlivá ja, hoci som inak dosť tvrdá osobnosť, vyletela som aj na suseda-dôchodcu, čo podľa mňa rečami o detských úmrtiach prepálil strunu. Ak máš v poriadku vyšetrenia, chýba tomu možno už len šťastie, a to nepríde, keď budeš stále v strese.

modrymotyl8
23. jún 2020

@mucinka5512 môžem sa opýtať aj ked viem, že je to pre teba velmi zlý pocit, ako je možné že sa bábo narodilo mrtvé? Lekári čo nato?

kiki68
23. jún 2020

Ja byt Tebou nabehnem do centra asist rep a necham porobit detailne vysetrenia, hematologiu, imunologiu, laparku a nabudit vajecniky. Tie potraty v 3 a 4 mes musia mat pricinu. Ja som as teraz uspesne v 34 otehotnela, u mna je porucha tvorby trofoblastu a aj teraz to drzi knap ta placenta. Od zaciatku dopovana liekmi. Hlavne nehadz flintu do zita. Len to chce odbornu pomoc a najst tu muchu v systeme. Ja som tiez od pohladu zdrava, Nam gyndos fakt zachranil tehu. Inak by to skoncilo zle .

zuzkaz91
23. jún 2020

Vieš ze stres robí veľa....prešlo si tým veľa žien a majú nakoniec deti.Nemas až tak vysoký vek.Ver tomu a príde to.

orangiiina
23. jún 2020

@mucinka5512 toto by nemala zažiť žiadna žena. Aj keď ti to tvoju dcérku nevráti, prajem ti z celého srdca, aby si v krátkej dobe mohla držať v náručí dieťa, ktoré by ti aspoň trosku vyplnilo to prázdno v srdci. Aj keď sa budeš veľmi báť ❤️ Čas vylieči všetky rany.

wewerka01
23. jún 2020

Presne ako sa píše hore. Najprv vyšetrenia. Ak si veriaca aj do kostola zájsť a pomodlit sa. Ak nie nevadí. sama sa zamysli.......chcem dieťa, lebo nemá kto v záhrade behať alebo chcem byť dobrou matkou. Vieš poznám rôzne typy ľudí-slobodné mamičky, zmiešané páry, páry rovnakého pohlavia, s deťmi alebo bez detí. Takže....kamoska má 45r bezdetna ALE nijak to neprezivala, že nemôžu mať deti.Zobrala to tak-ako skutočnosť. Veľmi má rada deti, s deťmi to vie, aj postráži syna ked treba. Keby mala dieťa, to dieťa by žiarilo.
Teraz iný pár, okolo 33r- užívajú si, majú všetko moderné, s deťmi to nevedia. Skôr chcú hobby ako krúžky.
Nič sa nedeje len tak.
Ďalší pár- 4 potraty a nakoniec 3 krásne dievčatá.
Skús sa dať dokopy, netlačiť na pílu, dávať ostatným deťom toľko lásky, že určite bábätko zavíta aj k vám.
Len ukáž svetu, že máš rada deti. Ukáž, že sa dokážeš postarať o neter chvíľu.
Ak chceš dieťa aby si ho "vlastnila" je zlé.
Môj prípad: ak by som nemala syna bolo by mi tiež dobre, lebo mať dieťa znamená strach na celý život.Veľké starosti a hlavne zodpovednosť.
Robila by som si, čo len chcem. Lenže k nám prišiel synček a priority sú úplne iné.

ckatka
23. jún 2020

Poviem ti ako som to mala ja. Dlheeee roky antikoncepcia...potom dlheeee roky cudovanie sa prečo to nejde....bylinky, vitamíny...IUI, IVF...hormóny....kila navyše...A roky bežali...Ani neviem po koľkých rokoch sme šli nakoniec do adopcie. Mame doma perfektného skolkara, ktorého mame od jeho 7 mesiacov a nevymenila by som ho ani za nič. No a tie tri roky co ho mame...sme sa na všetko ostatné vybodli...žiadne plodné dni, teplota, kalendáre, ovulcne testy nic...ja som si už ani menštruáciu neevidovala...😂
A otehotnela som ani neviem kedy a ako. Prvýkrát v živote po 35ke...po 15 rokoch "neplodnosti" 😂 😂
Jedine co som robila inak...brali sme špeciálny kolagen s vitamínmi, ktorý podporuje aj plodnosť...ale.prinarne sme ho brali na klby 😂😂😂
Držím palce. Ak to.ma.prist tak to príde. Ale jedna vec:
Ak.nevies byt šťastná bez dieťaťa...nebudeš šťastná ani s dieťaťom.

nikitita
23. jún 2020

@mlska19 Som rada, že niekto "povie" aj takú vec, že sme tu nie len koli materstvu. Hlavná úloha je úplne niekde inde 🕊

samanta44
23. jún 2020

Podľa mňa máš dobré lebo otehotnieť vieš.ty musíš hľadať spôsob ako udržať .niekde som čítala že chýba v tele nejaký vitamín či minerál neviem už presne toto si pozistuj a nestracaj nádej

marikost
24. jún 2020

https://www.tvnoviny.sk/my-zeny/1824487_bylinka...
Pozri google anna kopacova, vrbove (pri Piestanoch, lebo je aj ine Vrbove)

marikost
24. jún 2020

Ó, dobrý svätý Gerard, mocný orodovník pred Bohom, ty aj v našej dobe sa prihováraš o zázraky. Vzývam ťa a hľadám tvoju pomoc.
Ty si na zemi vždy plnil Božie plány, pomôž mi, aby som aj ja vždy hľadala a plnila svätú Božiu vôľu. Pros Pána života, od ktorého je pochádza každé otcovstvo, aby ma urobil plodnou, aby som mohla Bohu vychovať deti v tomto živote a dedičov jeho slávneho kráľovstva v budúcom svete.
Amen.

coochy
24. jún 2020

ahoj, skuste sa na dietatko na par tyzdnov "vykaslat", nesustredte sa na nho, uzivajte si jeden druheho, chodte na vylety a podobne.. oddychnete si trosku psychicky a ty hlavne fyzicky.. zbavte sa vnutorneho stresu (mne to pomohlo).. a mozno to pride samo ked sa date do pohody.. vela robi aj vnutorne rozpolozenie, aj ked to znie mozno hlupo ale naozaj

bobulka109
24. jún 2020

ja ti poviem z mojej skusenosti, samozrejme kazdy sme iny, ale nic nie je stratene. Ja som podstupila stimulaciu clostilbegytom- biochemicke tehotenstvo, inseminaciu, 5 cyklov umeleho oplodnenia, vsetko neuspesne. Lekar v CAR mi povedal, ze spontanne to nikdy nepojde. Nepridalo mi to ani na psychike, trapilo ma to, ale postupom casu som si zacala uvedomovat, ze zivot ide dalej, nebudem stale rumazgat nad niecim, co nie je a nemozem to inac ovplyvnit, lebo zivot mi pretecie pomedzi prsty. Zaradili sme sa aj na adopciu, prestali sme to uplne riesit. A po 6 rokoch manzelstva som napokon spontanne otehotnela. Viem, ze v tom obdobi som neznasala vety typu netlac na pilu, vtedy sa to podari. Ale nakoniec to tak bolo. My s manzelom sme si uvedomili, ze sme radi, ze sme spolu, sme vdacni za to vsetko, mozno aj touto cestou sme museli prejst, aby nas to nieco naucilo- trpezlivosti, neviem. Proste to beriem tak, ze to tak malo byt, my sme vtedy si povedali, ze budeme stastni, ci budeme dvaja alebo viaceri. Nakoniec sa podarilo. Viem, ze to nemusi byt stale tak, som nesmierne za to vdacna , ale zi zivot napno, netrap sa, si mlada, nic nie je stratene, tes sa zo zivota, lebo nikdy nevies, co moze byt zajtra. Drzim palce

katpox
30. jún 2020

Bozinku, je to tazke, nechcem byt mudra a neviem sa vzit tak uplne, len by som skusila zvazit adopciu babatka,mozno to bude cesta pre vas ...

ckatka
21. júl 2020

@bobulka109 podobne aj u nás...😂 akurát my sme jednu adopciu aj stihli...otehotnela som v čase keď som to najmenej čakala a teda...už ani úplne nechcela...ved po 35ke už to nie je sranda...ale tak tešíme sa a snáď to dotiahneme do úspešného konca

lianka123
21. júl 2020

@nikitita amen

uctovacik123
22. júl 2020

@ckatka prosím ťa, aké vitamíny - kolagén, na podporu aj plodnosti, ste s manželom brali? ďakujem krásne za odpoveď a držím palce, nech všetko dopadne dobre 🙂

seraa
20. aug 2020

Mas len 28.. deti mat budes ked si das pokojná prestaneš sa trápiť a mysliet na to.. ludia z horšími problémami mali aj prirodzene .. dnes chceme vsetko hned a nepríjemne ziadne “nie” “neskor” ale prírode je to jedno .. my nie sme jej pani... ked bude tak bude mozes trosku tomu dopomôcť ale nie zmenit.. proste sa venuj inym veciam.. but veselá a bez stresu a vsetko pride .. 28 niektore zeny len začínajú .. telo sa mení doteraz ste nemali ale neskor mozete ..

ckatka
20. aug 2020

@uctovacik123 prepáč neviem ci.som.ti.odpisala. Kolagén.znacky Werbea (ten ružový Beauty ja a ten modrý Power manžel)
Za mňa naj co môže byť...užívam ho stále aj v tehotenstve a veľmi dobre mi robí....som v lepšom stave ako pred tehotenstvom. Aj bábätko sa ma výborne.

Ak.by niekto chcel.viem poslať zlavovy kód.

simcika
18. dec 2020

Chceš deti ale nevieš sa stretnúť s inými ženami ktoré ich majú. Čo to je? Strach - z čoho? Závisť? Deti sú láska. Bodka. Rozvíjajú to, čo treba. Čo ti ukazujú deti - iných? Len to že ich nemáš? Asi preto... lebo... to si dodať sama. Príjmi seba. Ale skutocne projmi svoje závisti, strachy, nevyrovnané vzťahy, ego ... potom prijmes ostatne deti (nehovorím že musíš sa násilí stretávať teraz s kamoškami ... chápem je to ťažké) a prijmi všetky možné cesty života.

simw
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre