Som tehotná alebo musím ísť na kyretáž

simiii24
28. júl 2021

Ahojte. Chcela som sa spýtať či niektorá z vas nemá takúto skúsenosť….
Pred mesiacom som potratila bola som tesne v 6tt v ten deň mi brali krv mala som hcg len 83 na další deň bol hladina 23 a potom 21….. išla som teraz po mesiaci na kontrolu či je všetko v poriadku či mám hladinu hcg na 0. Doktorka sa mi na další deň ozvala s tým že hcg mám na 75. A hovorila mi že je možné že mi tam ostalo niečo mŕtve a budem musieť ísť do nemocnice na kyretaz ak ta hladina neklesne na 0. O dva týždne má objednala na kontrolu…. Len mi prebehla taká myšlienka či nemôžem byt druhýkrát tehotná pretože mi príde divne že som mala hladinu hcg 21 a začala som veľmi krvácať po tom potrate takze si myslím že som sa musela dobre vyčistiť a žeby mi po mesiaci to stúplo na 75 mi príde veľmi divne. Čo si o tom prosím myslite?

deanalla
28. júl 2021

@simiii24 myslim si o tom asi to, ze sa kyretu nevyhnes...stalo sa mi presne to iste a musela som ist

simiii24
autor
28. júl 2021

@deanalla tomu som sa chcela vyhnúť…Bola si v pohode po kyretazi?

deanalla
28. júl 2021

@simiii24 ja už mam za sebou dva...po prvom bolo všetko v pohode, po druhom (o rok) boli problémy, ale vyzerá, že konečne sa to dáva do poriadku....po psychickej stránke bol prvý kyret náročnejší ako ten druhý

alison11
28. júl 2021

@simiii24 Ja mám 3 roky aj 3 mesiace za sebou kyret v 10tt nebilo srdiečko,po kyrete som bola celkom ok.Ale po pol roku ma depka dostala a musela som liečiť antidepresívami,teraz som otehotenela neplánovane a veru mám strach že sa to zopakuje,snažím sa nemyslieť na nič zlé a zamestnávam sa a tvárim sa akoby som tehu nebola v stredu idem ku gyn. mám aj obavi hoc mi ráno býva zle aj od hladu a pachov,jedinépríznaky ináč bolesti cez deň v podbruší ako pred ms bez kŕčov,proste keď som v práci ide to celkom ok,len si dávma pozor na brucho i keď som len v 5ttnikomu som nič nevravela,radšej chcem počkať do 13tt.

alison11
28. júl 2021

@simiii24 A jedna rada,keď treba len choď, ja som mala v sebe 2týždne mŕtvy plod aj horúčku som mala nevládala som chodiť záchranka ma vzala a hneď po odmeraní teploty ma brali na sálu a to ma chceli na ráno nechať že po odberoch,pri zákroku som veľmi krvácala doktorka mala o mňa strach.Nehccem ťa strašiť,len Ti chcem povedať nenaťahuj čas,Viem máš obavy čo ak,oni Ti v nemocnici ešte spravia sono či naozaj je mŕtve.

ajka0207
28. júl 2021

@simiii24 koľko času prešlo od toho krvácania? Poznám ženy čo otehotneli v prvom cykle ale toto sa mi zdá predsa len priskoro na tehotenstvo

simiii24
autor
28. júl 2021

@ajka0207 no dnes je to presne mesiac po potrate

simiii24
autor
28. júl 2021

@alison11 no mne doktorka povedala že 9.8. mám prísť na krv mi zas budú brat to hcg a že uvidí sa podľa výsledku čo ďalej. Tak neviem čo mám teraz robiť…

simiii24
autor
28. júl 2021

@deanalla no verím že to musí byt pre ženu veľmi ťažké na psychiku. Ja po dieťatku veľmi túžim no a ten potrat má riadne vzal o keď som bola tesne len v 6tt… stále na to myslím čo by bolo keby a prečo práve ja som musela potratit…. Neznášam nespravodlivosť pretože tie ženy ktoré netúžia po bábätku v pohode porodia a tie čo by bábätko prijali tak tie potratia….

rubinka
28. júl 2021

@simiii24 - no ja by som počkala či ozaj nie si opäť tehotná. Test si si nerobila?

simiii24
autor
28. júl 2021

@rubinka povedala som si že je blbosť si robiť test keďže aj to mŕtve čo je v tebe môže vypúšťať ten hormón hcg a tým pádom má to len oklame a bola by som z toho len sklamaná

ajka0207
28. júl 2021

@simiii24 keďže máš zvýšené HCG tak test je úplne zbytočný lebo vyjde pozitívny. Ty si krvácala pri potrate a potom už nie? Pripadá mi že je veľmi malá šanca že je to ďalšie tehu. Ale postup lekárky že počkáte je asi správny.

rubinka
28. júl 2021

@simiii24 - ale veď píšeš že ti kleslo na 21 a teraz po mesiaci je 75, to nemôže predsa mesiac stúpať podľa mňa. 🤔
Ja by som na kyret určite nebežala. Máš nejaké ťažkosti, bolesti? Daj si vziať krv v pardnovych odstupoch že ako sa to hcg správa.

simiii24
autor
28. júl 2021

@ajka0207 áno mesiac mám po tom čo som začala krvácať a hneď prvý deň krvácania mi brali krv to mi vyšlo 23 potom o deň neskôr 21…. No a teraz po mesiaci som bola na kontrole či je všetko v poriadku na ultrazvuku mi nič nenašli že všetko je čisté len to hcg som mala 75…

hennyinnsbruck
28. júl 2021

Tak nizke hcg je velmi skory zaciatok tehotenstva .takze nove tehotenstvo to moze byt.

simiii24
autor
28. júl 2021

@rubinka no len neviem kam keďže doktorka mi dala termín další až 9.8. to je o dva týždne a teraz fakt neviem čo mám robiť lebo sa bojím že sa mi napríklad zhorší zdravotný stav.

simiii24
autor
28. júl 2021

@hennyinnsbruck ako šanca by tam moja byt len či to nie je skoro že mesiac po potrate by som mohla otehotnieť.

rubinka
28. júl 2021

@simiii24 - termín na čo? Ultrazvuk?

simiii24
autor
28. júl 2021

@rubinka na hcg

hennyinnsbruck
28. júl 2021

@simiii24 preco by malo byt skoro? telo funguje dalej aj ovulacia.ak bol sex je sanca😅

simiii24
autor
28. júl 2021

@hennyinnsbruck tak jasne že bol 😁 len doktorka mi nič o tehotenstve nepovedala len to že budem musieť ísť do nemocnice na kyretaz 🤷🏼‍♀️

rubinka
28. júl 2021

@simiii24 - ok tak keď bude viac ako tých 75 tak je to jasné. Nemá z čoho stúpať jedine z nového tehotenstva.

simiii24
autor
28. júl 2021

@rubinka no som zvedavá čo mi povie. Len to čakanie má bude ubíjať 😅

hennyinnsbruck
28. júl 2021

@simiii24 lebo v tak skorom stadiu nic vidno na utz neni… ja som pri 150hcg ani gestacny nemala .
A ja netrvdim ze si tehotna len vravim ze moznost tam je ze je to nove tehotenstvo uvidis pri dalsom odbere😊😊

rubinka
28. júl 2021

@simiii24 - kúp si test možno budeš múdrejšia

simiii24
autor
28. júl 2021

@hennyinnsbruck no sak práve to že je to strašne individuálne a človek nevie čo má čakať ale ďakujem 😊😊

hennyinnsbruck
28. júl 2021

@simiii24 musis vyckat i ked to je isto o nervy 😒😒

simiii24
autor
28. júl 2021

@rubinka test mám doma a neviem či nebude zbytočne si ho spraviť keďže keď mám to hcg 75 mi to môže ukazovať že som tehotná keď mám ten hormón v krvi. Len to môže byt aj pozostatok z potratu 😕

rubinka
28. júl 2021

@simiii24 - lenže tebe to hcg stúpa a to je divné

simiii24
autor
28. júl 2021

@hennyinnsbruck hej je a chodievam cvičiť do posilky a teraz neviem či môžem ísť cvičiť alebo radšej nie. Proste celé zle lebo neviem takto na čom som 🤷🏼‍♀️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre