Snúbenec chce svadbu, ja chcem rozchod

9. dec 2019

Ahojte baby, mám 20 rokov. Som asi pol roka zasnúbená, dokopy sme spolu 5ty rok. Momentálne ešte študujem ale snúbenec by chcel svadbu. Lenže ja som za toho pol roka zistila, že asi nie je muž pre mňa. Na zasnúbenie som povedala áno asi len preto, že mal v tom období depresie a ja som ich nechcela zhoršovať. Nechcela som aby si ublížil, za pol roka som si ale uvedomila, že sme úplne rozdielne osoby. Každý očakávame od života niečo iné. Nevedela som ako túto tému načať. On začal zrazu hovoriť o svasbe a že jeho mama mi chce vyberať šaty a podobne. Nechcem aby sa dali nejaké termíny alebo čo, neviem ako mu to vysvetliť, že chcem ísť inou cestou ako on. Zatiaľ sa nechcem usadiť a mať hneď po škole deti, netúžim po rodinnom živote, nechcem sa k nemu nasťahovať a vyhovuje mi život študenta. Lenže predtým keď som sa chcela rozísť tak mi povedal, že sa zabije. Moja mama mi odporučila aby som mu napísala list a ten mu dala prečítať ale ja neviem či je to správne a nemala by som sa s ním porozprávať. Lenže sa bojím, že ma zasa donúti ostať lebo sa o neho bojím a nechcem aby si ublížil

richelina
9. dec 2019

Myslim, že ti mama dobre radí, hoc je to kruté ale keď vieš, že by si sa nechala ukecať, tak mu napíš list. A či sa zabije.. Je dospelý a to ako naloží so svojím životom je na ňom. Je zodpovedný sám za seba.. Ty zaň nezodpovedáš..

betsabeew
9. dec 2019

ak naozaj máte rozdielne cesty , tak naozaj choďte rozdielnou cestou. Nedá sa s tým nič iné robiť , ty to vieš ale bojíš sa citového vydierania. Ani nevieš aké je toto časté .. :D Je super že si zistila čo chceš v živote tak choď a vezmi si to 🙂) Aspoň raz v živote mysli len na seba , bezohladu na to či za to budeš zlá. Jednoducho toto je moment kedy sa musíš zastať samej seba a toho čo chceš čo vieš že je správne. a keď to podľa niekoho správne neni , nie je to dôvod aby si s tým prestala. Áno bude ta vydierať a bude ti dávať za vinu že si mu zlomila srdce. Ale on to prežije . Áno nejakých pár mesiacov ta bude ohovátať , dávať ti za vinu jeho pokazený život , ale ty to všetko prežiješ. A za nejaký čas to bude zas fajn. Ver mi 🙂

siii
9. dec 2019

Ahoj, no určite by si mu to mala povedať... Hlavne aj jeho rodičom ak je na tom ozaj tak zle a vysvetliť dôvody... Väčšinou vyhrážky tohoto typu aj ostanú pri slovách.. No ak tak už jeho rodina nech vyhľadá psychológa😉 aj môj ex mi sľuboval že zničí život mne a seba zabije a ja si to budem vyčítať do konca života a podobne... No po 7rokoch sme kamaráti, občas sa dokonca stretneme... Každý už máme svoj život a vzťah a ja už aj dcérku.. Nehovorím ze to bolo ľahké... Prežili sme si svoje... Prenasledoval ma kade tade robil napriek, objavoval sa '' náhodne''kde ja s kadejakými lacnými babami a podobne... no časom pochopil ze to nemá zmysel a vzdal to... Sém tam napísal.. Potom už len na sviatky... Narodky meniny tak aj ja jemu a po pár rokoch sme si sadli a všetko prebrali... 🙂 vychádzame spolu... zvládnete to uvidíš... 🙂 hlavne do toho... Načo držať vzťah ktorý nefunguje a nemá budúcnosť!???

ledgerka
9. dec 2019

Bola som v podobnej situacii, aj ked nie zasnubena. S priatelom som bola od 15. Uz po roku som to chcela ukoncit ale ukecal ma. Tak ma ukecaval/vydieral dalsie 3 roky. Kym som ja konecne nedosla toho stadia ze som bola pevne rozhodnuta neustupit. Ked zacal plakat a vydierat ma, az mi smiesno prislo, co predtym som revala s nim :D Nevedela som skryt smiech a hned som bola za necitlivu studenu mrchu. Potom este pisal par mesiacov ale dal sa do kopy. Postav sa za seba, cas je drahocenny na to aby si robila co nechces. Ak sa bude vyhrazat, mozes maximalne jeho mame napisat nech nanho da pozor. Ja som spravila, mal riadnu hanbu z toho chlapec.

erika2789
9. dec 2019

Zažila som si niečo podobné, tiež som bola mladá keď má priateľ požiadal o ruku a cítila som to tak ako ty že nebol ten pravý, bála som sa mu povedať že s ním nechcem byť, bol citlivá povaha, nakoniec sme sa o tom porozprávali a pochopil to, aj keď zo začiatku to nebolo vôbec ľahké, boli sme v kontakte snažila som sa ho ukludnovat, že aj keď niesme spolu môžme byt kamaráti, dúfala som že mu to pomôže, neskôr si našiel priateľku ja tiež a sme obidvaja šťastný s inými partnermi, chápem že máš obavy ale nedaj sa zastrašiť tým čo ti rozpráva že sa zabije, musí pochopiť že s ním nechceš byť, je to predsa tvoj život, máš právo byt šťastná a keď to tak cítiš že nebudeš s ním šťastná, rozijdi sa s ním, lebo presne viem čo zažívaš ja som dokonca zberala odvahu vyše roka...

siska53
9. dec 2019

Ak to tak.necitis, nerob to, nevydavaj sa! Radsej sa rozidte, ak to uz tak necitis,. Byt v takom.vztahu nie je fer ani voci nemu, ani voci tebe.

acrobaleno
9. dec 2019

Haló dievča!!! Citové vydieranie sa netoleruje, keď sa chce zabiť, prosím. To sú iba vyhrážky. Keď to tak necítiš tak sa s ním rozíď.

sara07
9. dec 2019

napíš mu list kde mu všetko pekne vysvetlíš, odovzdaj mu ho doma ked budu rodičia doma, + im hned aj oznám že sa rozchadzate a povedz že ta citovo vydiera to sa nerobí proste, vrát im prsten , držim palce
lepšie zistit teraz ako sa potom trapit

katka8382
9. dec 2019

Ja som bola v takej situácii tiež, a ďakujem pánu Bohu do dnes, že som si povedala svoje, aj keď celá jeho rodina to nemohla preglgnut 🙄 Chcela som študovať, cestovať, ale tam bol tlak, že som už stará ☝️ (19-20 rokov) a mam sa vydať a mat deti. Bolo to to najlepšie rozhodnutie v mojom živote - rozísť sa s ním. Urobila som si dve vysoké školy, prešla polku sveta a teraz mi je taaaaak dobre. Tiež sa mi stále vyhrážal, že sa zabije, volaval mi, že sa ide obesit, až mi raz praskli nervy a som mu povedala, že dobre, nech to teda urobí. Ako kruté, ale už som nemala nervy na neho, stále plakal. Vtedy sa urazil a pochopil, že to nemá význam vydierať ma, pozbieral sa. Keď to tak necítiš, nerob to, nevydávaj sa len kvôli tomu, že ti je niekoho ľúto, že jeho mama vyberá šaty a pod. Keď nemáš z niečoho dobrý pocit, tak to nebude dobre. Povedz mu to úprimne, ved si mladunka. A medzi nami nie nadarmo sa hovori: mama ma vždy pravdu 😉

autor
9. dec 2019

Ako ja viem, že som to mala riešiť skôr. Začal ale zrazu tlačiť na svadbu a preto som to aj ja začala riešiť, avšak nám to neklape už po žiadnej stránke asi. On si doma váľa nezamestnaný a bez školy šunky a ja sa o všetko starám, preto hlavne ho nechcem. Lebo sa vyhovára na depresie ale k lekárovi nejde, však to je hanba podľa neho. Cítim sa za to trochu zle, že som to nechala zájsť až do tohto bodu. S jeho mamou ale nechcem riešiť radšej nič lebo podľa nej je synáčik svätý a ja sa o neho len málo starám. Minule mi navrieskala, že som mu košele neožehlila lebo som popri škole a robote nemala kedy a nerada žehlím, tak že čo som to ja za ženu keď sa o chlapa nepostarám. Ale máte pravdu, lepšie mi bude bez nich. Len neviem či ten list alebo osobný rozhovor. Viete mi povedať ako ste také prípady riešili vy? Ja som taký slaboch asi, len keď sa mi začne vyhrážať sebwvraždou mne je až do plaču.

autor
9. dec 2019

Akože hej to aj mne vravia, že som stará a že deti by sme už mali plánovať, no na to sa rozhodne necítim. Som povedala že možno niekedy po škole a keby ste videli ako jeho sestra vybehla, lebo po škole už budem mať 25 plus mínus a ona v tom veku už dve deti mala. Ale to mi nevadilo kedysi, len teraz vidím čoraz viacej tých signálov, že to nie je dobre

autor
9. dec 2019

A prsteň ani nemám aký vrátiť lebo som jeden síce dostala ale ten bol zásnubný jeho sestry a bol mi veľký... keď to teraz píšem je mi do smiechu a pripadám si blbá no ale. A iný som nedostala, len ten čo má odložený niekde v poličke s tým že snubný mi kúpi naozaj že fakt pekný :D :D

zuzka6542
9. dec 2019

Bože utekaj kade ľahšie

gelifil
9. dec 2019

coooooooo???to si ho ta sestra zlozila z prsta a dala tebe???to co su za posahanci???

acrobaleno
9. dec 2019

Lol a to chodis s nejakym asocialom z osady? Ked 25 si uz stara? Asi si z nejakej malej dediny nie? Ked su tam taki sedlaci.

autor
9. dec 2019

Hej z malej dediny, ale no. Nie že dala dole z prsta, ona je už vydatá takže nosí len svadobný. Ja som ani nevedela že je jej ja som myslela, že sa netrafil číslom a že ho pôjdeme vymeniť. A potom mi asi o mesiac priznal, že to je vlastne jej čo dostala od muža takže sa zmena nekoná. Ako nič som na to nepovedala, ale ostala som sklamaná. To bol prvý taký výkričník v mojej hlave. Mne by nevadilo keby mi dal prstienok hoc aj lacný, len toto bolo trošku moc.

liliana363
9. dec 2019

Si ochotna cely zivot robit len to co on bude chciet a vo vsetkom sa mu podradovat, len aby nepovedal: ze ked to neurobis ako on kaze tak sa ide zabit? Chces si cely zivot znicit? Chvilu som mala partnera ci tiez casom zacal toto hovorit. A ja som si vtedy povedala, ze ci som ja niekoho zabila aby som musela toto cely zivot znasat. Skoncila som to, a ak poklada za potrebne sa zabit, ze je to jeho volba. Ja taky zivot nepotrebujem. A samozrejme si nic neurobil

tmavovlaskakatka
9. dec 2019

Ahoj, mne sa tiež ex vyhrážal zabitím sa, neboli sme ani spolu dlho, aby to tak zveličoval, ale fakt som sa bála, že si niečo urobí. Teraz to už vidím inak. Je to len vydieranie na dosiahnutie svojho. Avšak som neustúpila, vypisoval mi, tak som si zmenila číslo.

ahyt
9. dec 2019

Utikejte pryc,zkazite si zivot.Neohlizejte se na jeho deprese.On Vas vydira...

dilino
9. dec 2019

sestrin prsteň na zasnuby bože hamba ako svet, nič nerobi vaľa šunky jeho matka na mňa kriči školu nema žiadnu ty ťahaš všetko a ešte nema vyžehlene košele otvorila by som balkon a vyhodila von balkonom košele a tak by som ho kopla do zadku žeby letel za košeľami ako pišu tu ostane je to jeho život nech si robi čo chce vydiera ťa načo by ti bol nemá žiadnú školu iba zakladnu dneska je veľký problém ked je len zakladne vzdelanie s prácou maly by ste deti otázka ty by si robila všetko o deti sa starala. prala. varila, žehlila nakupovala no tak takých by bolo a on by ležal na gauči od rána do večera a sťažoval sa na depresie nech ide na psychiatriu nieje to žiadna hamba to sú len výhovorky čim skôr ho kopneš do zadku tým lepšie bude sľubovať vydierať a čo nech sa zabije nieje to tvoj problém ale jeho a žeby na mňa cudzia žena kričala ty si jej čo nevesta nie dcéra nie tak čo ma na teba čo bľačať ja by som ju uzemnila ty sa nemáš o neho čo starať kopni ho do zadku kým nebude neskoro už keby boli deti už by si to mala veľmi ťažke a tak to máš ľahke nič si neurobi nech sa da radšej liečiť.

eliska13
9. dec 2019

To snáď nemyslíš vazne, že nad čím rozmýšľas?nie si zodpovedná za jeho život.Nepokaz si ho s takým pomatencom veď si mladá este, aby si slúžku robila a počúvala výčitky za zle ozehkene košele????snáď Tá rodičia nevychovali, aby si niekto o teba ústa otieral.Rozid sa s ním a začni žiť!

budembabka
9. dec 2019

Ľahšie sa rozísť ako sa rozviesť. Keď nie sú deti na svete, žiadna tragédia. Prsteň predá na Bazoši.

hipuska
9. dec 2019

Akoze si sebecka. Vodit ho za nos. Hlavne mu to cim skor povedz. A priprav sa, ze nech povies cokolvek, budes ta najhorsia.

budembabka
9. dec 2019

A teraz čítam, že ani nemá čo predať...

autor
9. dec 2019

Aj sa za to zle cítim, ale naozaj som nevedela ako mu to povedať. Ja som s ním chcela aj k psychológovi ísť, nejako mu pomôcť. Avšak jemu jeho stav asi vyhovuje. Ale ako čítam tak s podobným chlapom to naozaj nemá zmysel. Asi fakt napíšem ten list lebo ja už nedávam tie plačlivé scény, len to mne robí zle. Ale som rada za vaše rady, trošku ma rozhýbali, že to je asi začarovaný kruh.

iriska13
9. dec 2019

...prosím ťa, utekaj kade lahšie🙏😅 už teraz tebou chcu manipulovať? A čo bude potom?

deti95060810
9. dec 2019

nedaj sa zastrašiť. Je dospelý. Zodpovedá sám za seba. Ak cítiš že sa k sebe nehodíte určite mu to oznám. Ak ti niečo vadí pred svadbou, po svadbe sa to isto nezlepší...

gelifil
9. dec 2019

to je chore!!!s tym prstenom...

peptina
9. dec 2019

Ja si myslím že ak ho nechceš čím skôr to ukončiť lebo sa on bude viac trapit

peptina
9. dec 2019

Aj väčšinou je to tak že tí čo rozprávajú o Tom že si niečo urobia ,tak si neurobia. Skôr majú odvahu tí ktorí o Tom nikde nič nepovedia

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre