Snaženie sa o dieťatko - aké metódy máme zvážiť?

daili
5. jan 2020

Ahojte,
Chcela by som aby ste mi napísali vaše rady.
S priateľom sa snažíme vyše roka o bábätko, nedarí sa nám, skúšala som aj femibion, materskú kašičku, čaje, bazalnu teplotu sledovať a kadečo.
A stále nič..
Mam naplánovanú laparoskopiu v sliaci, je mi cez ultrazvuk vidieť iba jeden vaječník, asi mam zrasty, čo môže byť dovodom prečo sa nám nedarí.
Lekár povedal ze v prípade keby sa nájdu tam tie zrasty a vytiahnu ich plus spravy sa prefuk tak je tam šanca ze by som mohla do pol roka otehotnieť.
Chcela by som skúsiť prirodzene tak do 3-4 mesiacov od laparoskopiu... Ak sa nepodarí tak by som uvažovala asi už nad umelom oplodnením.
Docitala som sa ze sú aj iné metódy. Mate skúsenosti?
Vopred ďakujem za odpovede.

ikonica
5. jan 2020

A partner bol na vysetreni? Skor nez pojdes na laparku, skus ho poslat na spermiogram....

snehulienka8
5. jan 2020

u nas sme sa aj s liekmi, zakrokmi a lekarmi snazili 5r..kolegyna, ktora uz mala 1 dieta prirodzene, neriesila nic..sli rovno na umele..cele im to trvalo necely rok..odporucam ist rovno na umele oplodnenie..

amonet
5. jan 2020

kolegyna mala zrasty, jej muz po chemo slabe spermie, uz mala schvalene od poistovne umele, mala doma lieky na pripravu pred a sla este na prefuky. mala pockat na menzes po zakroku a nasadit si prve lieky, menzes uz nedosiel pocali prirodzene

nini1010
5. jan 2020

Treba spravit tebe prefuk ak sa tam nieco potvrdi,skontrolovat folikulometriou ci a kedy presne ti dozrievaju vajicka (lebo sex ti je nanic ak sa netriafate do ovulacue) a bezpodmienecne spermiogram partnera.

veronko
5. jan 2020

Ja som bola v Sliači december 2018 a ani do roka sa nám m nepodarilo prirodzene. Mali sme 2x inseminaciu a ani tou sa nám nepodarilo. Snazime sa skoro 3 roky.

z1984
5. jan 2020

Nemusis ist hned na umele oplodnenie. Nam ked sa nedarilo pol rok ja som navstivila gynekologa na podrobne vysetrenie a partner isiel k urologovi. Kedze vsetko bolo ok len ja som nemala ovulcaciu. Skusili sme clostil ten zabral ale potratila som. Potom uz nezaberalo. Tak este som sla na laparku ale nic tam nenasli. Tak sme sli do centra kde opät skusali clostil nezabral tak.sme sli na inseminaciu . A som tehotna . V aprili sme isli do centra a v juni som uz bola tehotna

tinka308
5. jan 2020

@daili Ahoj, z mojej skusenosti ti poradim dat si urobit vsetky vysetrenia co mozes a hlavne muzov spermiogram, my sme mali problem tam,ale umele sa aj tak nepodarilo,tak som sa nedala urobila si vsetky dalsie vysetrenia hematologiu,geneticke testy,imunologiu a stitnu zlazu,kde mi zistili dalsi problem po roku snazenia.

daili
autor
5. jan 2020

@ikonica on bol a práveže povedali ze ma až dosť aktívne spermie.

daili
autor
5. jan 2020

@veronko ja mam ísť tiež do Sliaču.

daili
autor
5. jan 2020

@z1984 to je super, gratulujem ti a teším sa s tebou!!! 🙂)) a na laparoskopii si bola kde?

veronko
5. jan 2020

@daili dobra volba, mne sa tam lubilo. Uzasny prístup, super sestričky.

daili
autor
5. jan 2020

@tinka308 no práveže čakám na utorok aby som si zašla pre výmenné lístky a chcem sa objednať na všetko. Štítnu žľazu už asi nemusím lebo som bola na krvy a ze je v poriadku. Skôr ja budem asi hematologicke s krvou ísť kedze mam jednu obličku a furt mi chýba zelezo alebo draslík

daili
autor
5. jan 2020

@veronko ja som bola minuli rok na konzultácii úžasné veru to tam bolo a to som bola len na konzultácii a prekvapená úplne že najviac. A bola si tam že mala si laparoskopiu a išla si domov alebo slaj cez noc?

veronko
5. jan 2020

@daili mala si konzultaciu predtym? Ja nic take. Mne povedala dr, ze pojdem hned domov. Ale lekar co operoval ma pustil az na druhyden domov. A ano po laparke som

daili
autor
5. jan 2020

@veronko áno mala som konzultáciu a následne o 2 týždne som mala ísť na laparoskopiu ale z dôvodu ochorenia sme to museli zrušiť. Teraz idem 16 na konzultáciu a možno koncom januára alebo začiatkom februára na laparoskopiu. Trosku sa bojím aj narkozy 😂 a nevieš ako to tam je ci poskytujú aj ubytovanie doprovodu? Lebo mam to ďaleko keby si ma tam cez noc nechali a na druhy deň priateľ by musel zasa cez 250 km ísť pre mňa

veronko
5. jan 2020

@daili neviem, ale moj muz siel domov. Neviem ci mohol. My to tiez nemame tak blizko, ale tak spýtať sa mozes ked tam pojdes co ti povedia.

daili
autor
5. jan 2020

@veronko opýtam sa keď budem na konzultácii aby som vedela ci mam aspon niekde pobližšie rezervovať mu keď tak nejaký hotel.

maminka2016
13. jan 2020

Kyselina listová a alchemilkovy čaj hneď som bola

daili
autor
20. jan 2020

@tinka308 to mi je ľúto ale držím palce aby ti to dobre dopadlo

daili
autor
20. jan 2020

@maminka2016 to som skúšala a nič.. Aj materinsku kašicku 😶

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre