Smútok a prázdno po MA. Ako ďalej?

myska1102
23. dec 2020

Krasne vianočné sviatky prajem všetkým v tejto úžasnej skupine.
Vianočný čas je pre mňa každý rok jeden z najkrajších, no tento rok to nejako nepociťujem.
Musím sa vám vyrozprávať.
Som po 2 potratoch MA. Mam za sebou dlhú cestu vyšetrení, hladani riešení a pod. Určite to mnohé poznáte. Človek robí pre bábätko všetko, čo sa len dá. A zrazu príde čas, kedy vlastne zistíte, že takto je vám relatívne dobre. Nezazivate žiadne strachy o bábätko v brušku, nemusíte sledovať, či máte tehotenské príznaky alebo nemáte, či krvácate, nekrvacate. Nemusíte sledovať, čo si dáte zjesť, či si môžete dať od bolesti hlavy jeden alebo dva paraleny, či vás bolí brucho zo stravy alebo niečo zlé sa deje s bábätkom a nemusíte prosiť pána Boha o to, aby tentokrát dopadlo všetko dobre. Zrazu, keď nie som tehotná, nemám žiadne takéto strachy, smutky a bolesti a v podstate si "užívam" život. Užívam ako užívam, lebo mam pocit, že nie je všetko tak, ako by som chcela, cítim sa prázdna, bez potešenia, ale som bez strachu a bolesti. Co je lepšie? Túto otázku si dávam už niekoľko týždňov.
Zrazu v jeden den ma kamoška poprosí, aby som jej na niekoľko hodín postrážila dieťa. 4.rocny chlapec, skoro samostatný, avšak kedysi veľmi uplakany, náročný na starostlivosť. Mam rešpekt. Avšak jasne, pomôžem. Od rána sa s ním hrám, od rána sa jasime, aj niečo učíme, na obed ho uložím na spánok. A co cítim? Prázdno, smútok, no odratavam minúty, hodiny, kedy si po neho príde vlastná mama. Prečo? Sama neviem. Nechápem samu seba, čo sa to so mnou deje.
Cítim sama zo seba znechutenie, smútok, som na seba nahnevaná a sama sa v sebe nevyznám.
Asi nie každej žene ma byt dopriate byť mamou, asi by som to nezvládla. Neviem sama. Cítim sa frustrovane. Ach jaj.
Všetky vás milé žienky, ktoré sa nevzdávate a ide si za svojim obdivujem. 😊

monkasponka
23. dec 2020

@myska1102 Cudzie dieta je ine ako vlastne. Možno až tak veľmi riešiš vlastne pocity, každý sme nejaky. Ja som momentalne štastna ze to moje dieta konečne teraz zaľahlo, aleluja 😁. Ja by som zas nezvladla to čo ty 😏.

kaia
23. dec 2020

@myska1102, povedala by som, ze Tvoje pocity (zo sucasneho netehotenstva) su racionalizacia toho, ako to je...
Urcite budes prezivat nieco uplne ine, myslim pozitivne, ked sa Ti tentokrat podari otehotniet s pozitivnym priebehom 😊.
A vztah, ci pozitivne prezivanie starostlivosti o cudzie dieta nema kazdy. Podla toho sa nesud, ci by si bola dobra mama 😉.
Drzim palce, nech to budes mat moznost coskoro sama zazit 🌟🍀❤️

sekerka18
23. dec 2020

@myska1102 ahoj 😊 Zlatko to je normálne. Ja síce mám dvojročnú dcéru. Ale už rok sa snažíme. Za rok so prišla o bábätko 2x... Naposledy v októbri. A poviem pravdu túžim po druhom dieťatku. Strašne. Vždy som chcela veľkú rodinu. Ale keď sa starám o dcéru a behám zanou a domacnost atď atď .... Proste takto to je dobre, že nemusím ešte riešiť plačúce mini bábätko. Ktore ale chcem strašne. Haha takže áno je to také.. chápem ta úplne ako to myslíš. Ale keď už budeš tehotná a budeš cítiť pohyby a to všetko. A, Že bábätko bude zdravé vporiadku tak to bude úžasný pocit uvidíš. Keď sa narodi to malé klbko tak nebudeš nervózne čakať kedy "príde mama poňho". Chapes. To je rozdiel veľký 😊😊 držím palce všetkým ženám, ktoré chcú bábätko nech to vyjde okamnzite pretože veľmi dobre viem aké to je keď sa nedarí a dupľom keď bábätko odíde.
Želám krásne sviatky 🎄😊♥️

miadi
24. dec 2020

Ja tiez cudzie deti moc nemusim ., ako ktore to mas ako s dospelakmi Niekto je spriaznena duša iny nie .Svoje deti zbožnujem. Ale su to nespavci niekedy sa uz Neviem dockat kedy uz zaspia (okolo 22-23) Keby mi zaspavali okolo 8-9 tak to by bolo parada. Ale mam Proste akcne neunavne deti a som vdacna ze su ake su. Ten tvoj opis teho co vsetko musis ked si teho Mozno to moc preživas zas tak extra si nemusis davat pozor na to co jes. Ja nejem surove maso ani surove vajca nikdy Takze uplne to iste v teho len viac ovocia ako bežne. Strach je normalna reakcia na zlu skusenost. Musis byt optimista. Ako Ja . Pri snahe o 2 som zazila potrat v 5tt a porod v 18tt. Ale Moja tuxba po dietati bola vacsia ako strach. A dnes mà moj dokonaly syn 11m, Tak je to na tebe ci to skusis prekonàš strach alebo sa naucis zit stou prazdnotou.

andreatytler
24. dec 2020

@myska1102 Myslim ze sa snazis prilis velmi byt spokojna a vyrovnana z tym ze sa ti nedari mat dieta. Ak mas byt z toho nestastna a smutna a frustrovana, tak bud. Nesnaz sa nasilu najst dobro v situacii, ktora dobra nie je.
Ak ti to sposobuje bolest, strazit cudzie deti, tak by som povedala kamaratke ako to je, ze by si jej velmi rada pomohla ale sposobuje ti to trapenie.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre