Smrť novorodenca v 33. týždni kvôli krvácaniu z placenty

esverzusve
25. jan 2016

Ahojte chcela by som sa vyrozpravat o tom co sa mi stalo.Uz je to viac ako 3mesiace ale stale to boli.V 33tt som sla ako vzdy ku gyn. na poradu a tam mi povedal,ze je vsetko v poriadku a ked som sa stazovala na vysoky tlak tak mi povedal ze magnezium a treba vydrzat.Vecer som zrazu doma zacala silno krvacat a odviezla ma sanitka do nemocnice.Tam mi vraj museli urobit rychlu sekciu pod uplnou narkozou.Rano mi potom prisli povedat ze dietatko zilo 2hod ale ze neprezilo lebo bolo pridusene a ze robili co mohli atd...ale bolo mi povedane ze ci som nevedela ze som mala placentu nizko a ze sa ma lezat v nemocnici prave kvoli tomu a mne moj gyn.nic nepovedal a zmenila som aj preto gyn...Vraj mozem otehotniet o pol roka ale ja neviem ako to budem zvladat.Zazili ste niektora nieco podobne??a ako ste to zvladli?
Dakujem za odpovede

petra7777
25. jan 2016

Zažalovať gynekológa a poslať na neho ÚDZS a to hneď....už včera bolo neskoro :(

esverzusve
autor
25. jan 2016

Aj nad tym som rozmyslala ale najhorsie bolo ze ked ma doviezli sanitkou do nemocnice na prijem tak zrovna vtedy mal sluzbu ten gynekolog ten co vravel ze je vsetko v poriadku este dobeda akurat ze ten mi sekciu nerobil lebo neni porodnik.Ja neviem ci bych mala sancu proti nemu aj som nad tym rozmyslala ale zivot jej to nevrati akurat mam inu gyn.z nemocnice som sla po 600nedeli k inej gyn akurat priatel s mamu boli u neho mi pre lieky a povedal im ze to by kazdu musel posielat do nemocnice a boli vybaveny

pupuka
25. jan 2016

@esverzusve Je to velmi smutne čo sa ti stalo tiež mam moju žabku v nebičku.Sice sa mi nestalo to čo tebe nam prestalo byt srdiečko v 18tyž.neviem ešte prečo vysledky z histologie budeme mat až o mesiac.Podla mna v tvojom pripade pochybil lekar a treba to riešit ved keby ta poslal do nemocnice davali by ti magnezium a stale ta kontrolovali.Ak sa možem spytat čo ti zistili z histologie alebo z pitvy?nemusiš odpovedat ak ti to je neprijemne .Ale ja chcem zistit pričinu prečo moja žabka zomrela aby sa nam to už vživote nestalo.Prajem ti uprimnu sustrast a vela sil.

vydrnik
25. jan 2016

Zazalovat gyn.pred rokom a pol som prezivala nieco podobne mala som nizko polozenu placentu od 32tt,mala som mat planovanu sekciu a gyn.ma upozornil i zo slabym krvacanim do nemocnice,bola som v ,37tt doma mi placenta praskla a muz volal RZ cakali zme viac ako pol hod,este ma kontrolovali a nedarilo sa napichnut infuz,takze vsetko trvalo hodinu,prestala som citit pohyby,uspali ma a za 20 min.nol maly vonku.nedychal.celkova zastava srdca,davali mu kyslik a ozivovsli ho 10min.nastadtie dobre dopadlo.a bez nasledkou,ale nezabudnem na to ze mi priamo nepovedali co sa stalo,z malym po porode,toto zme sa dovedeli,az prepustacej zpravy a ked fosel muz do nemocnice len mu lekar povedal ze je vsetko v poriadku,aj ja a maly,ked som mu vecer volala bol prekvapeny ze je maly na svete,od tej doby neznasam nemocnicu v Poprade

esverzusve
autor
25. jan 2016

@pupuka vraj sa pridusilo krvou kedze mi praskla placenta a kym ma doviezli do nemocnice stratila som strasne vela krvy a primar mi povedal ze je rad ze som to aspon ja prezila vraj prist o pol hod neskor nemusim tu byt... Vraj mi mal gyn povedat o tomto a upozornit na moznost lezat v nemocnici ze ked sa mi to opet stane ze bude placenta nizko tak abych sa pytala lezat.

pupuka
25. jan 2016

@esverzusve A ešte jedno že poznam to že doktori sa so mnou nechceli o ničom bavit na otazky boli skupy ja som ani nevedela načo mi davaju antibiotika všelijake infuzky a injekcie.A ked som plakala pozerali na mna ako na blazna že prečo revem.Som rozhodnuta zistit pričinu prečo sa to stalo a určite vymenim gynekologa lebo sa mi to cele nezda tiež som bola na poradni a mala bola v poriadku no za tri dni som prestala citit pohyby a to sa mi nezdalo😢Ale opuchali mi nohy a tiež som mala nizky tlak tiež mi povedal zvyšit davku magnezka a oddychovat.Vyčitam sama sebe že som neišla na pohotovost možno tam by to inač brali ako on.A urobili aj ine lepßie vyšetrenia.Maličku mi už nikto nevrati ale trapi ma to.😢

teodox
25. jan 2016

Ahoj, tvoje riadky sa citaju tazko a viem si predstavit co prezivas, tiez som k tomu mala par sekund. Nastastie nad nami stal anjel strazny a sme doma obaja v poriadku. Prosim, len to nenechaj tak, ved si mohla zomriet aj ty! Viem, ze v tejto situacii to nie je vobec lahke a chce to ohromne sebazaprenie, no takyto lekari nemaju co v nemocniciach robit! Ina mamina pride nielen o dieta, ale o svoj zivot. Viem o com hovorim, mna resuscitovali a par dni som lezala na jiske, moj chrobacik bol tiez ozivovany . A to tiez preto, ze si lekar po cele tehotenstvo 'nevsimol', ze mam placentu dolu, este k tomu zrastenu s maternicou, mala som lezat v nemocnici a nie si behat po svete a vlacit prvorodeneho. Prosim, nenechaj to tak, tvoj anjelik si to zasluzi.

esverzusve
autor
25. jan 2016

Ja tiez si vycitam ze som mala ist zrovna ten tyzden na predporodne vysetrenie do nemocnice kde chcem rodit a mozno keby idem skor tam tak by mi povedali ze mam taky a taky problem a dalo by sa tomu zabranit.Takto som slepo verila svojmu gyn a aj som tak dopadla

esverzusve
autor
25. jan 2016

@teodox ved ja to necham aj tak zivot jej to uz nevrati ostava dufat ze nabuduce to dobre dopadne aj ked lahko sa to hovori ale hadam

cica120
25. jan 2016

Aj ja by som ho zazalovala... Ako poznam seba tiez by som to tazko znasala.drzim palce aby bolo lepsie

esverzusve
autor
25. jan 2016

@cica120 v dnesnej dobe sa spravodlivosti nedovolam na jednej strane som aj chcela a na tej druhej nemam sancu

esverzusve
autor
25. jan 2016

Baby a mate niektora z vas skusenost s udanim gynekologa??a ako to dopadlo??

vydrnik
25. jan 2016

@esverzusve ako mozes vediet ze nemas sancu ked ho zazalujes,toto je silne pochybenie lekara,zbytocna smrt dietata

esverzusve
autor
25. jan 2016

Taky doktor sa bude branit kedze ma doviezli priamo na pohotovost a tam mal sluzbu on...a bojim sa ze ked budem opat tehotna a nahodou sa cosi stane a dovezu ma do nemocnice tak tam bude mat sluzbu zas no neviem sice porodnik neni ale aj tak mas pravdu zbytocna smrt dietatko 2,1kg malo proste tragedia nase prve a predtym samovolny potrat v 8tt

vydrnik
25. jan 2016

@esverzusve ale i tak napisala by som siaznost ako uz nolo povedane v prvom prispevku od oetra7777,ked sa to nrcha tak kolko zrnam este moze takto ublizit,nevahaj a daj zalobu,

tana85
26. jan 2016

@esverzusve nic si nevycitaj!!! toto sa dalo zistit rutinnou prehliadkou, ktoru lekar zanedbal. je mi z toho velmi smutno a posielam vela sily, aby sa ti podarilo sa s tym vyrovnat. neboj sa, ze by si prehrala alebo co. Urad pre dohlad nad zdrav.starostlivostou to presetri a ak uzna jeho pochybenie, tak zalovanim pomozes dalsim zenam, ktore by mohli zazit nieco podobne. my si dovnutra nevidime, je samozrejme, ze lekarom doverujeme. ja mam zial tiez zlu skusenost s lekarom a pri tomto tehu chodim na kontrolu aj k inym kde si to platim z vlastneho lebo si chcem byt ista, ze nieco nezanedba...zial, taka je realita. viac hlav, viac rozumu

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre