Smrť dieťatka v brušku mamičky v 23 týždni

zuzzulka
30. okt 2011

Ahojte, práve prežívam najhoršie obdobie v mojom 29 ročnom živote. 25.10.2011 koncom 23 tt som musela porodiť svoje dieťatko ....môjho milovaného synčeka Matúška ... ktorý mi zomrel v brušku. Smrť dieťatka je nezmyselná, krutá a nepochopiteľná či už je v brušku alebo pri mamičke, či je zdravé alebo choré. Do nebíčka by mali chodiť ľudia starý,unavený, ktorý majú svoj život od žitý. Ostali tu len otázky,výčitky a prázdnota. Nevedela som že existuje taká to bolesť a beznádej. Zviera mi hrdlo , plač nemá konca kraja a slzy sú neskutočne horúce. Prečo? Prečo ja! Svoje dieťatko som milovala od samého začiatku, tešila som sa a v kútiku duše som si priala nech je to chlapček aby môj synček mal bračeka po ktorom tak túži. Paradoxne ani nevie, že v nebíčku je braček bolelo by ho to ešte viac. Aj on sa pýtal prečo mamička prečo? Verím, že sa dozvieme prečo, aby som mohla zabrániť ďalšej nezmyselnej smrti a tej strašnej bolesti, ktorú už nechcem v živote zažiť. Začala som si neskutočne uvedomovať aký je život. Raz si hore raz si dole, dnes si tu a zajtra nemusíš. Moje tehotenstvo nebolo od začiatku ideálne, ale verila som. A ani vo sne by ma nenapadlo, že to tak to skončí. Musím sa dať psychicky aj fyzicky do poriadku, ak by sa tu našla osôbka čo vie akú bolesť prežívam a vie mi poradiť či pomôcť budem neskutočne rada.Potrebujem slová väčšiny a vedieť že nie som v tom sama Ďakujem Zuzana

lypka
30. okt 2011

@zuzzulka pred dvoma týždnami sa presne to isté stálo mojej švagrinnej. išla na poradnu a doktorka jej oznámila, že dieťatku nebije srdiečko ☹ ten den sme preplakali celá rodina, jedinou útechou bolo, že už jedno dieťa majú. neviem aká to je bolesť osobne ale aj toto ma zasiahlo, čiže to musí byť oveľa horšie. nezostáva však nič iné než žiť a tebe žiť pre synčeka, ktorého máš pri sebe. držte sa

traktor
30. okt 2011

@zuzzulka je mi to velmi luto 😔 ..skus sa pozriet tu, mozno ti aspon trosku pomôze, ked sa s toho vyrozpravas s babami, co prisli o dietatko 😔 .. https://www.modrykonik.sk/forum/tema/zemrelo-mi...

katkapapacova
30. okt 2011

@zuzzulka ahoj zuzka, tvoja strata ma uprimne mrzi, viem co prezivas, pred dvomi rokmi som prisla aj ja o synceka Adamka, v jeden den som sla normalne na poradnu a malemu nebilo uz srdiecko,bola som uz v 27tt tak isto som mala porod,noci som nespala, plakala a pytala sa preco, preco mi bol dany taky krasny dar z neba a preco mi bol teraz vzany, ja pricinu viem, zistenie toho co sa stalo ma este vacmi boli, prajem ti aby si nasla pokoj,aby ti matusko poslal z nebicka do bruska babenko, tak ako mne ho poslal moj anjelik,v stredu je aj den za nenarodene deticky, sviecku pripojim aj za tvojeho ----matuska, temu ktoru ti traktor odporucil je dobra, pomohla aj mne,sem tam si z nej nieco precitam ked mi smutno, tak viem ze nie som sama

zuzzulka
autor
30. okt 2011

@lypka Ja som takú bolesť ešte nezažila a ani už nechcem tiež je mojou útechou že mám doma synčeka krásneho zdravého aj keď som ho posledné dni zanedbávala po tom ako som sa rozhodla komunikovať z okolím a s vami na MK sa cez deň nájde už aj svetlá chvíľka, ktorú sa budem vždy snažiť venovať rodinke.

@traktor Ďakujem za info. Poviem ti pravdu že som si prečítala necelé 2 stránky, plač a úzkosť mi nedovolili pokračovať. Moja bolesť je veľká ale neviem si predstaviť chodiť na hrob svojmu anjelikovi. Mám doma synčeka a neviem si ani predstaviť že by ..... tu nebol. Tá to situácia mi ukázala aj skrytý strach zo straty najbližších ☹

@katkapapacova Katka dakujem zapalim aj ja sviečku za anjelikov našich. Musim sa dat fyzicky vyšetriť mám to trošku konplikované a ked nám Matúško pošle bábätko chcem aby som bola na 100% v poriadku a pod drobnohladom lekarov, nedopustim aby sa to opakovalo. Ja tiež čakám na výsledky a viem že to bude ďalšia rana ale potrebujem to vedieť lebo sa liečim na hypertenziu a mám neskutočné výčitky ... všetko malo byť inak ☹

leeenka26
30. okt 2011

@zuzzulka som s tebou. Viem, co prezivas. Aj ja by som nikdy nepovedala, ze budem chodit synovi na hrobcek. Prajem ti, aby bol cas k tebe milosrdni. :(

leeenka26
30. okt 2011

@zuzzulka Ked sa budes chciet vyzalovat, porozpravat, napis IP.

lenka1108
30. okt 2011

@zuzzulka je mi luto co sa ti stalo.je to strasne a viem to z vlastnej skusenosti.pred 6 rokmi mi zomrelo babo v 21tt. maly mal rastep bruska a chrbatika. nezlucitelne so zivotom... ☹ ☹ musela som ho porodit.
ak ti mozem poradit pockaj 2-3 mesiace a chodte do toho znovu.necakaj dlho. mne dr.povedal ze mam po malom 45% sancu ze znova otehotneniem a nech si dam 1 rok pauzu.ale ja som povedala ze ani nahodou.4 mesiace po porode maleho som otehotnela so scarlett a vtedy mi dr.povedal ze som urobila dobre ze som necakala....
vraj sa to stava jednej zene z 1000.myslim rastep. ale potom som zistila ze nas je na jednom sidlisku akosi vela co si presli tym ze im babatka zomreli v brusku. viem co prezivas ale hlavu hore nasim anjelikom je v nebicku dobre...

henikav
30. okt 2011

@zuzzulka prajem ti vela sil, aby si to zvladla, poznam velmi doverne ten pocit, hoci nas drobcek odisiel podobnym sposobom uz pred 2 rokmi, v mysli je stale s nami. Je to ta najhorsia bolest aku moze clovek prezit, ale casom sa ta bolest dostane niekam do uzadia a naucis sa s tym zit, len bud silna, ked ti bude zle vyzaluj sa tu. Maminky ktore to prezili ta velmi dobre pochopia a podrzia ta. Velmi ma to mrzi, ze je o mamicku viac s touto skusenostou a o anjelicka naviac v nebicku ☹

takyna
30. okt 2011

@zuzzulka uprimnu sustrast 😢 , mne umrel vytuzeny syncek v 24tt tehotenstva, chybou lekarky gynekologicky, uplne zdravy, len predcasne narodeny.... 😢
tazko som sa s toho spametavala, hlavne aj to , ze sme sa snazili 14rokov, a aj tak iba IVFkom sa nam syncek podaril, ktory sa stal mojim nadhenym anjelikom
po roku beznadejneho smutku, prisla radost v podobe tehotenstva a narodila sa nam j dcerka Bibiana 😵 , poslal mi ju z nebies , moj Romanko...
Zuzka , najhorsie v zivote je ked matke umrie dieta..., nikdy nezabudne , nezblaznila som sa iba preto , ze mam este jednu dceru starsiu, a manzela , a hnala ma tuzba po dietatku dalej...
prajem ti ked prejde cas smutku, a ty zacitis silu ist dalej a pokusit sa o dietatko znova, tak sa to podari, a tvoj anjelik co ta bude chranit po cely zivot ta vysliši
prajem ti vela, vela , sily 😵

gwenni
30. okt 2011

Ahoj maminka anjelika, prijmi moju hlbokú úprimnú sústrasť :( :( ja tiež veľmi dobre poznám ten pocit tú neskutočnú bolesť čo ti trhá srdca na kusy , tú beznádej že už ho nikdy neuvidíš že už nič z toho čo ostatné maminky pokladajú za samozrejmosť nezažiješ.....
Je to strašne nespravodlivé že naše detičky museli zomrieť že odišli do nebíčka a ešte im v podstate nebolo dopriate ani žiť....môj synček sa narodil v termíne, plánovanou sekciou no žil len 6 dní ...narodil sa s vrodenou vývojovou vadou na črievkach :(
Mne inak pomohlo že som napísala svoj príbeh ako tomu ľudia hovoria aj keď mne to ako príbeh nepríde, lebo mne slovo príbeh znamená niečo vymyslené nejaký príbeh, ale ja som si to musela odžiť všetko minútu po mínute. No ale to som chcela že to že som to napísala a zverejnila sa mi akoby uľavilo, akoby som svoju bolesť vykričala celému svetu...

ivkamb
30. okt 2011

@zuzzulka ahoj presne ti rozumiem mne zomrel syncek v 38tt, vsetko bolo v poriadku a ked som prisla do nemocnice s kontrakciami dali ma na pasy a zistili ze srdiecko nebije, mal omotanu pupocnu snuru okolo hlavicky a zaskrtil sa na nej, myslela som si ze som sama, na ktorej sa svet vyburil, az ked som prisla na modreho konika do temy zemrelo mi dite az tam som videla kolko mamiciek trpi presne tak isto ako aj ja, aspon trochu mi to pomohlo aby som sa nezblaznila

ludka77
30. okt 2011

ja som skoro o malnikú prišla v 20tt, proste sa jej zachcelo na svet, ale mala som jedno šťastie, že som akurát v ten deň išla na poradňu a primár Ďurkech hneď zistil o čo ide a dcérku mi zachránil, nikdy na tie dni nezabudnem (zistili to v piatok a až v utorok ma zašili - kvôli sterom, testom... ale infúzie a magnézium kontrakcie utíšili) Ale tých pár dní, než kontrakcie prešli to boli strašné muky, v hlave som mala milión otázok, prečo?? prečo?? ale mne malinkú zachránili, za čo som nesmierne šťastná a na Ďurkecha nedám dopustiť.
Teda z časti viem aký máš v sebe chaoz a akú bezmocnosť cítiš ☹ verím, že zistia prečo sa to stalo a aspoň čiastočne to utíši tvoju bolesť ☹ Drž sa

space1
30. okt 2011

@zuzzulka viem čo prežívaš 😢 mne sa to isté stalo v 25t...strašné pocity!!!,výčitky , prázdnota,bezmocnosť,tisíce myšlienok ,ktoré privádzajú k zúfalstvu zadúšaš sa od plaču..nič nezrobíš moja, tak to malo byť...čo keby sa ti to stalo ako ivkemb už dokonalým človiečikom v 38t.??veď to je strašné!!!čím skôr budeš opäť tehotná, tým lepšie,inak môžeš prepadnúť hlbokým depkám..dnes mám 8mes.synčeka, ktorý mal mať dvojča, bohužiaľ sme oňho prišli , ale ja som šťastná , že sa narodil aspoň Simonko hlavne zdravý, hoci tiež mal pri pôrode omotanú pupočnú šnúru okolo krku..drž sa!!!
@ivkamb strašné!! prajem veľa šťastia a hlavne zdravia!!

kukucka26
30. okt 2011

ahoj moja koncom septembra som rpisla tiez o svoje babätko v 13 TG tiez som sa velmi tesila , ci je to uz na zaciatku alebo nakonci ak milujes svoje dietatko trapi tato ako mna, plac a vycitky slova utechy to nam iba zostalo pozri si aj stranku www.anjeliky.sk krasne smutne pribehy a fotecky nasich zosnulych anjelikov nech im je vecna pamiatka a nech nas z nebicka ochranuju

roberta31
30. okt 2011

@zuzzulka Ahoj.Teraz ti moje slova nepomožu,ale presne viem co preživas a je mi to velmi luto ☹(((((. Ja som 3.8.porodila tiež nasho chlapceka, v 24.týždni,nebilo mu srdiecko ☹((.Nikdy na to nezabudnem!!!Dnes som si nasla na teste dve //.Napisala som ti to,len pre take male povzbudenie.Držkaj sa a prajem vela sil...

poleva
30. okt 2011

ťažko sa to číta,ja som prišla o 2 bábätka v 10 a 12 tt
doma sa však už ročik vytešujeme z našich dvojičiek,,,prajem to čo najskôr i tebe,veľa sily

simasa
30. okt 2011

@zuzzulka Prijmi uprimnu sustrast, je mi to velmi luto. Mne zomrela druha dcerka v marci, v 31. tt. A ked som si precitala tvoj prispevok, akoby si mi citala myslienky - to iste sa mi premielalo myslou. Drz sa moja!

katkapapacova
31. okt 2011

fuhadievcata, je mi strasne smutno ked toto citam, vsetkym vam prajem vela sil a babenka v naruciach, nech Vas BOH ochranuje

betina1984
31. okt 2011

@zuzzulka to je mi strašne ľúto. Ja som síce o bábätko nikdy neprišla, ale neviem, či by som prežila takú stratu, či už by to bolo v 12 tt. alebo v 30 tt. Neviem si to ani predstaviť. Ja som otehotnievala po každom veľmi ťažko, nikdy to nebolo lusknutím prsta, preto by som to niesla strašne ťažko. Držím ti palčeky, aby si sa z tej straty rýchlo spamätala a možno by ti ďalšie tehotenstvo pomohlo prekonať tú bolesť.

zuzzulka
autor
31. okt 2011

@lenka1108
@leeenka26
@betina1984
@katkapapacova
@simasa
@poleva
@roberta31
@kukucka26
@ludka77
@ivkamb
@gwenni
@takyna
@henikav
@lenka1108

Ďakujem každej jednej že si našla tú chvíľku a napriek svojej bolesti sa pokúša pomôcť utíšiť tú moju. Ked som sa vrátila z nemocnice povedala som si že vymažem všetko z MK a už sem nikdy neprídem. Vymazať som vymazala ale musela som sa vykričať aké je to nespravodlivé a ako to bolí no a potom mi ostalo trošku lepšie keď som zistila, koľko anjelikov je v nebíčku a koľko smutných mamičiek na MK. Dnes som prvý deň sama doma. Ráno som skoro nezvládla , išla som do nemocnice pre lieky a ten pocit úzkosti neprešiel ani po návráte domov, bolo to hrozné , nedá sa mi ísť medzi ľudí a nechcem ísť. Jedine čo chcem je aby sa ten deň vymazal aby všetko bolo tak ako má byť ....

sasena033
31. okt 2011

@zuzzulka ZUZKA teraz ti asi moc nepomzu slova lutosti a utechy ☹ nikdy som niecim takym nepresla ale bolest matky ktora strati dieta je najhorsia na svete..ja osm tiez momentalne 23tt a slzy mi stekaju ked citam co si ty ale aj ostatne kocky zazili...nikdy nie si zavodou ako sa hovori po 12tt myslim si ze sme ta s babami stretavali v teme marcovky 2012..a velmi ma boli co s ati stalo...urcite stale hladas odpoved na otazku preco a nik ti ju nevie dat...moja drzim ti velmi palce aby sa vam coskoro pokusil druhy anjelik a priniesol Vam znova stastie do rodiny budem na Teba mysliet 😉 zo srcda Ti prajem aby si s az toho rychle dostala a o par mesiacov drzala svoje bobatko v rukach

gwenni
31. okt 2011

@zuzzulka aj ja by som najradšej ten deň vymazala, ja som tiež nechcela chodiť medzi ľudí, ale bohužiaľ som bola nútená keďže mám kvetinárstvo nedalo sa len tak sa zavrieť doma , bolo to veľmi ťažké obdobie a som veľmi rada že je to už za mnou že je tá bolesť už znesiteľnejšia a tiež ma hnalo do predu to isté čo aj ostatné maminky anjelikov ....čo najskôr znovu otehotnieť a zase mať ten pocit ako pri Maxovi ....podarilo sa nám to až po 9 mesiacoch no v podstate mi to ani veľmi neodporúčali skôr pretože ja som po sekcii 😉
Skús si aj ty dať takýto cieľ ktorý ťa bude hnať dopredu a ktorý ti dá chuť znovu žiť ...

annaopialova
31. okt 2011

ahoj mne sa to nestalo ale mas u mna velku podporu aby si zacala znova zit lutost nie je dobra dobra je podpora a pozbudive slovo ono neda sa to z jedneho dna na druhy vsetko vymazat ale ak mas pri sebe ludi co ta lubia tak to pomalicky stravis

leeenka26
31. okt 2011

@zuzzulka Viem ako sa citis a ver, ze mi je to velmi luto. Som nestastna, ze sa to deje, kazdej maminky, ktorej dieta sa stane ajelikom mi je velmi luto. Kazdeho anjelika mi je velmi luto. Je to nespravodlive, ano mas pravdu. Deti by umierat nemali, ale zial, stava sa to. Neboj sa, ako my ostatne, aj ty sa s tym naucis zit. Ale nikdy sa nevyrovnas. Budes mat dalsie dieta a ako ti aj gwenni napisala, to nech ta zenie dopredu. Aj mna to hnalo a podarilo sa, uz cakam babo. Stale si hovor, ze nic nie je stratene a zivot nekonci, aj ked teraz ten pocit chvilu budes mat. Vsetky sme si tym presli a vsetky na teba myslime. Vydrz to moja draha, je to tazka skuska, ale ty to zvladnes. Sme zeny, sme silne. Vydrzime a znesieme aj tolko, kolko by nikto nepovedal.
Aj ked ti to teraz tak nepripada, bude to dobre, ver mi. Aj ja som chodila ako matoha, aj ja som plakala kazde rano ked som musela vstat a ist do prace, nutit sa zit, varit, upratovat, bezne veci. Ale neboj sa plakat. Plac lieci, kazdou slzou si blizsie k lepsiemu zajtrajsku. Neboj sa, nie je to vec nekonecna, bolest bude, ale bude uz ina, znesitelnejsia, bude v uzadi, nesnazim sa ta len utesit, hovorim ti aj fakty. Najhorsia bolest, najvacsi sok bude trvat take 3 mesiace, viem, ze ti to pripada krute, viem, ze toto sa neda merat, ale je to naozaj tak. A pridu aj chvile, kedy sa ti polepsi a potom zhorsi, su to veci prirodzene a netreba sa lakat. Len hlavne nedrz to v sebe, plac, ulavi sa ti.

leeenka26
31. okt 2011

@zuzzulka aby som doplnila este tu predposlednu vetu, zabudla som dodat, ze po tom zhorseni pride zlepsenie, aby si ma dobre pochopila. Prajem ti, aby ti cas utiekol, tak ako mne, ten je naozaj najlepsi ,,liek".

atreyu
31. okt 2011

@zuzzulka moja je mi neskutočne ľúto čo sa vám stalo...ani si nechcem predstaviť tú bolesť, ktorú v srdci cítiš...ja som prišla o anjelika v 6tt a bolelo to neskutočne, ale toto je 100 násobne horšie...preto som vďačná za každý dník v tomto tehotenstve...bojíme sa aby to dobre dopadlo, keďže u nás je možne všetko kvôli zlému karyotypu...ale chrústik sa nám vrtí od začiatku 17tt tak ja verím, že všetko dopadne dobre...

ako sa hovorí čo prebolí to prebolí nie je pravda...bolieť to bude bohužiaľ vždy, niekedy viac, niekedy menej...každopádne malinké dáva na vás z nebíčka pozor, dáva pozor na bračeka a príde naspäť v podobe ďalšieho súrodenca...len tým najhorším treba prejsť ☹

katecameron
31. okt 2011

dulkagabulka
31. okt 2011

@zuzzulka
aj ja som prisla o dietatko...tiež som sa pytala prečo, tiež potoky slz..tiež som si uvedomila silu života /a smrti/..
ako pri všetkom v živote ti možem povedat, že čas je v tomto milostivy..a obrusi tie najbolavejšie hrany..
želam ti ,aby to bolo už čoskoro....

možno na to,aby si sa dokazala pozriet na to aj z ineho uhla, ti može pomoct dokument s nazvom Nejtěžší volba. Ženy v nom sa rozličným sposobom vyrovnávajú so smrtou /chorobu/ svojho babatka takym sposobom,aky som ja este nikdy nevidela....
Velmi zaujimavy dokument, na ktory často myslim

http://www.ceskatelevize.cz/program/10267494493......

keby to neslo cez tu, skus cez:

http://www.ceskatelevize.cz/program/10267494493......

PS: ta mamina, ktora porodila Andělu už ma zdrave dietatko

jajuuus
31. okt 2011

@zuzzulka Zuzanka, drž sa!!! prajem ti veľa síl v tomto neuveriteľne ťažkom období! je to veľmi ťažké, je nás strašne veľa, čo sa nám niečo také prihodilo... pred pár dňami som prišla nečakane o dieťatko v 9tt, z ničoho nič... prestalo mu byť srdiečko, v 7tt+3 nám srdiečko bilo krásne ako zvon a zrazu na sone šok! mám to o to ľahšie, že som dieťatko ešte "necítila", že sa vo mne ešte nehýbalo, len som ho videla na sone a videla som aj to krásne srdiečko... pri kyrete som bola uspatá - zas o niečo ľahšie... ale aj tak TÁ STRATA STRAŠNE MOC BOLÍ A STÁLE BOLIEŤ BUDE!!! a nechcem si predstaviť, aké utrpenie to musí byť v 23tt... 😢 držkaj sa moja, mne veľmi pomohlo vypísať sa z toho tu na MK... ak budeš chcieť, kľudne aj cez IP môžeme popísať... DRŽ SA!!!

4ocka
31. okt 2011

@dulkagabulka uuzasny dokument! Dokonca z tej vyrovnnosti ktoru citili pri strate, prenieslo sa to na mna a nepokazala som plakat....ja by som asi taka silna nebola. Drzim palce vsetkym tehu aby toto tazke obdobie nemuseli prezivat

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre