Robí sa vždy kyretáž po UPT?

31. aug 2023

Netuším či mi robili kyretaž 🙄 po zákroku len prišla sestra dala mi prepúšťaciu správu a prepustili ma.
A teraz ani neviem ako čo robili.. Na prepúšťacej sprave nieje nikde napísané, že by robili kyret..
Prerušenie bolo v 8tt plod sa nevyvijal..
Máté skúsenosti?

michaela329
31. aug 2023

Nerobí sa vždy, ak sa vyčistíš sama. Neviem ako konkrétne Ti to robili. Ja som musela porodiť a docistovali placentu v 16tt (missed abort). No zo by si vedela, ze ideš na salu, pod narkozu.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
michaela329
31. aug 2023

@jj298 a toto jej ako pomôže? Keď jej nemáš čo k veci napísať, tak radšej mlč. Je to brutálne ťažké, čo prežila, tak trochu ohľadu a chochmesu by nezaškodilo.

trgypadl
31. aug 2023

Ak mas v sprave napisane, rcui tak robili, a uricte robili si myslin

jaskolka
31. aug 2023

Trochu nerozumiem otázke. Šlo u teba zrejme o MA. Pises, ze po zákroku prišla sestra atď... Bola si teda normálne prijatá na oddelenie, potom v narkóze a potom prebudena a sledovaná? Lebo ak áno, tak ti robili kyretaz. Nič iné sa v tom prípade nerobí.
Ci aký zákrok máš na mysli?

anavixy
31. aug 2023

Nerobi sa kyretaz po UPT. UPT na Slovensku JE kyretaz.
Pokial prides s tym ze krvacas a zistia, ze ide o potrat, alebo prides na kontrolu a zistia ze ide o MA (zamlknuty potrat, ktory si mala ty, podla toho ci pises), vtedy sa nejedna o UPT ale o samovolny potrat a vtedy nie vzdy je potrebna kyretaz, niekedy sa caka, ci sa maternica vycisti sama.
Pokial si bola v nemocnici na zakroku v narkoze, tak jednoznacne ti bola robena kyretaz.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
michaela329
31. aug 2023

@jj298 ze ju navedieme, poskytneme svoju skúsenosť a sme slušne? Ale nie, lepšie sa tu prist vyhnusiť z jedu ako Ty.

michaela329
31. aug 2023

@anavixy mýliš sa, vždy je to UPT. Pretože aj po indukcii pôrodu nie je vždy kyret. Mam to čerstvo za sebou. UPT je prerušenie tehotenstva a kyretaz je len jeden z úkonov. Môže a nemusí pri UPT byť.

anavixy
31. aug 2023

@michaela329 a u nas uz su povolene potratove tabletky? Ci bavime sa o UPT vo vyssom tt? Mas pravdu, UPT sa da urobit aj inak, tak ako pises, ale v zaciatkoch tehotenstva som bola v tom ze zatial na SK je to jedina moznost…

elli333
31. aug 2023

@michaela329 nemyli sa. UPT znamena umele prerusenie tehotenstva ,ktore je na vyziadanie zeny cize interupcia a u nas sa robi iba kyretazou. U autorky, ale neslo o UPT, ale o MA po ktorom nasledovala kyretaz.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
michaela329
31. aug 2023

@anavixy kyretaz je vlastne spôsob, ale UPT nerovna sa len kyret. Tabletky nie su ešte povolene, ale ak napríklad ides ako ja vo vyššom tyzdni, aj vtedy ide o UPT - no indukciou a následne kyretaz. No so mnou tam bola aj žena, ktorej po indukcii vyšla aj placenta (babo jej umrelo v 23tt) a jej kyret nerobili.

michaela329
31. aug 2023

@elli333 bola som teraz, viem, co mam v sprave. UPT je akékoľvek prerušenie a missed abort je dovod zákroku - diagnoza.

michaela329
31. aug 2023

@jj298 Ty si rieš svoje komplexy niekde inde. Ak tu niekto nerozumie, si to Ty.

anavixy
31. aug 2023

@michaela329 ja chapem co myslis, robim v porodnici, len som chcela vediet ci ide o upt vo vyssom tyzdni alebo prvy trimester. Pokial viem tak v prvom trimestri sa robi kyret, preto som pisala ze je to tak vzdy. Vo vyssom tyzdni ked ide o mrtvy plod alebo vyvojovu chybu, tak samozrejme tam je to indukovany porod. Mas pravdu, ale teda autorka mala MA v zaciatku, k jej situacii som sa vyjadrila myslim dobre, vseobecne ale nepresne 🙂

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
michaela329
31. aug 2023

@anavixy môže byť, že sme sa nepochopili 🤦‍♀️🙂.
Kamarátka sa v 8tt vyčistila sama, ale doma. Pravda je, ze v nemocnici nebola.

saxana000
31. aug 2023

Zakrok moze byt Kyretaz alebo vakuova extrakcia zalezi od tyzdna tehotenstva do 7 sa da extrakciou odsat ale neskor sa uz musi otvorit nasilu krcok a vsetko zoskrabat kyretou..

autor
31. aug 2023

@trgypadl no idem sa nato kuknúť lebo fakt netuším

autor
31. aug 2023

@jaskolka ráno som bola prijatá, stym že musim podstúpiť UPT nakoľko plod sa nevyvijal. V celkovej anesteze samozrejme. Potom o 2 hodinky ma prepustili stym že sestra priniesla prepúšťaciu správu a o 2 týždne sa mám hlásiť o gynekologa, no ten bol na dovolenke takže som ešte ani nemala šancu sa k nemu dostať. Po zákroku som 3 dni slabo krvacala a 9 dni spinila.. Nemala som žiadne bolesti ani iné komplikácie.. Nikto sa v nemocnici nezmienil o tom čo mi robili či vôbec robili kyretaž ako netuším.. Bola som v 8 tt

trgypadl
31. aug 2023

Urcite kyret robili

domka222
31. aug 2023

To je už jedno,proste ti museli vyčistiť v celkovej anestéze dutinu maternice,zrejme to bola kyretáž. Inak by ťa neuspali len tak,keby si sa sama vyčistila

jaskolka
1. sep 2023

No samozrejme ze robili kyretaz,to je vyčistenie dutiny maternice, co iné?
Okrem toho ty si nepostúpila UPT- umelé prerušenie tehotenstva, keďže podľa toho, co píšeš, plod sa nevyvíjal, takže šlo u teba zrejme o MA - zamlcany potrat.
To je dosť veľký rozdiel.

any_soj
2. sep 2023

@michaela329 ty si nemala UPT, ale ošetrenie zamlcaneho potratu, v tvojom prípade indukciou pôrodu plus kyretazou. UPT je len vtedy, ak dieťa ešte žije a až následkom zákroku žiť prestane. To je umelé prerušenie tehotenstva, čiže interrupcia. A mrzí ma tvoja strata...

autor
2. sep 2023

@trgypadl skontrolovala som to a nic také v správe napísané nemám

trgypadl
2. sep 2023

Tazko sa nam to hodnoti, ked spravu nevidime, ale kyret urcite robili

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre