Rady a skúsenosti po otehotnení po missed abort

29. dec 2024

Dobrý deň. Čo by ste poradili páru, ktorému sa 3 roky nedarí otehotnieť okrem umelého oplodnenia. Raz sa podarilo otehotnieť, no žiaľ skončilo to MA. Výsledky u zeny v poriadku, akurát mužov spg bol slabší (čo je asi aj dôvod MA). Poraďte prosím, nejaké výživové doplnky pripadne rady, čo zabralo vám. Vek je do 30, čiže to nie je také katastrofálne, hlavne keď už sa raz podarilo prirodzene otehotnieť. Ďakujem

michaela329
29. dec 2024

Vieš čo... poriešila som si hlavne psychiku, zdravo sa stravujem. A športujem dlhodobo. Pridala som ale pilates na úkor silového tréningu. No a doplnky len klasicky listovka, omega, D vitaminy a koenzým Q10 - tiež po IVF, 8 mesiacov po MA mi vyšiel vklad s úplne posledným embryjkom. Momentálne ťahám 34tt a teším sa, kedy bude konečne tu. Držím palce☝️🍀

kiki68
29. dec 2024

Chlap nech sa zdravo stravuje, ziadny alkohol, cigy, klobasky a sajrajt a doma nech nosi dlhu ciernu suknu, jednoznacne musi prestat nosit tesne nohavice. To je peklo pre muzov a ich plodnost. Alebo nech nosi nejake volne nohavice doma a tiez von, ak nema uz teraz taky satnik. To iste s tesnym spodnym pradlom, tym muzom to tam musi byt volne. To hovoril urolog a aj gyndos taky pomerne znamy, ze muzi si tymto obmedzuju plodnost. Podla mna co najviac obaja note veci z eko bavlny a volnejsie. A pozor na kontakt napr v praci s roznymi plastami a vecami, co mozu tiez nieco ovplyvnit. Ako normalne nie som nejaka takato, ale ked som teraz zostala tehu, tak prve co sefka povedala, ze nebudem robit je vybalovat tie nove veci na oblecenie z plastov. Clovek nevie cim to moze byt napustene, preto sa u nas v praci oznamuje tehu hned 8/9tt. Neiktore tie veci strasne pachnu po chemii. Ako ked uz mate ine vysetrenia, tak tomu mozno takto trosku pomoct

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre