Ahojte ženy. Prišla som sa sem poradiť. Žiaľ, pre zlý zdravotný stav som musela pri vytúženom bábätku podstúpiť interupciu. Zákrok som absolvovala na súkromnej klinike. Po dvoch dňoch som však dostala veľké bolesti v podbrušku, zimnice a horúčku, s čím som sa najskôr obrátila na svojho gynekológa a ten mi povedal, aby som hneď zavolala na kliniku, kde mi robili zákrok. Tam ma však odbili, že horúčka a bolesti vôbec nemusia súvisieť so zákrokom a mám si dať paralen. O dva dni v noci boli bolesti už také neznesiteľné, že som išla na najbližšiu pohotovosť. Diagnostikovali mi infekciu po zákroku, zápal maternice a že mi zostali v maternici ešte zvyšky plodu. Nasledovala rekyretáž injekciami a antibiotiká, neúčinne. Potrat som musela absolvovať ešte raz, v nemocnici som si pobudla takmer dva týždne. Ak by som však dala na názor kliniky, mohla by som dostať otravu krvi a prísť o život. Chcem sa spýtať, ako by ste toto pochybenie riešili? Riešili by ste to vôbec? Napísala som tam už sťažnosť, ale zatiaľ sa mi k nej nikto nevyjadril. Mám to aj riešiť ďalej? Celá vec ma psychicky veľmi vyčerpala, dieťatko sme veľmi chceli a potrácať 2-3 týždne v bolestiach a neustále naňho myslieť je... veď viete. Ďakujem pekne za odpoveď, vašu energiu a čas. :(
@marcela228 v podstate sa súkromná klinika z toho chcela absolútne vynechať. vôbec si ich nezaujímala ako človek, ako pacient.
@panelacikova regionalny urad verejneho zdravotnictva myslis? Co ma ten s tym spolocne?
@marcela228 podnet treba podat na Urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou... zabezpec si vsetku dokumentaciu, aby nahodou nebielili zaznamy alebo neupravovali daco...
Drzim ti palce ✊✊✊
@panelacikova Ďakujem pekne. Asi máš pravdu, budem za seba bojovať. A áno, vidím to rovnako, ako človek som ich nezaujímala a po zákroku a vyplatení sumy si nadomnou umyli ruky. Dokumentáciu všetkú mám a volala som priamo na číslo, ktoré bolo uvedené v prepúšťacej správe z kliniky, čiže sa nemajú na čo vyhovoriť. V prípade potreby si dám urobiť výpis z hovorov. Ono sa toto niekedy stane, že sú po UPT komplikácie, ja sa však hnevám na ten laxný prístup, chápete. Ďakujem krásne.
@lienka.7 prepáč, pomýlila som sa.... toto, čo uvádza
@viestta som myslela.
@marcela228 ospravedlňujem sa, je to úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, samozrejme.
@lienka.7 už ma tá korona úplne premohla 😀
@marcela228 urcite podat podnet na urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou a potom zvazit podanie zaloby na danu kliniku. drzim palce!
@panelacikova v pohode 👌😘😊
Len som sa divila 🤣
@lienka.7 ja tiež 😀 😀
@marcela228 s tym trestnym oznamenim pockaj, az budes mat vysledky z Uradu... a urcite jedine v spolupraci s pravnikom! Aby ti tvoje "laicke" trestne oznamenie nahodou na policii nezamietli (maju prikaz zamietavat doslova vsetko) a potom dalsie budes podavat uz velmi tazko - budu sa vyhovarat ze toto uz riesili! (Osobna skusenost).
@marcela228 smaozrejme,zobrala by som dobreho pravnika
sem treba napisat: http://www.udzs-sk.sk/postup-pri-podani-podnetu
Postupuj ako ti napisali, v nemocke kde ti robili vsetky dalsie zakroky, liecbu by to mali vsetko v papieroch opisat (ja som takto riesila podnet,a le nepodavala som ho ja, ale riesili ho lekary z nemocnice, kde im bezne takto pacienty chodili na "opravovanie" z inej gyn-por nemocnice a mali materialu habadej k tomu nazbieraneho)... a napis tam cim skor samozrejme.
Inak aj tvoj gynekolog ti hned mohol povedat, ze mas okamzite ist na pohotovost alebo ta mohol vysetrit.
Určite by som podala podnet na prešetrenie RÚVZ a trestné oznámenie za zanedbanie lekárskej starostlivosti.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
podnet na RUVZ? tuším tam sa to podáva. sťažnosť proste. opísať všetko dopodrobna, doplniť kópie správ. škoda, že si tam nešla osobne, keď si mala problémy, aby ťa vyšetrili. takto môže ísť o tvrdenie proti tvrdeniu. oni sa môžu tváriť, že si vôbec nevolala :( v každom prípade pohotovosť ti potvrdila, že zákrok nebol urobený v poriadku a súkromná klinika ťa týmto ohrozila na živote. s týmto určite uspeješ. na tvojom mieste sa obrátim na právnika a žiadam doslova odškodné. viem, že strata dieťaťa je ťažká vec a trpíš, ale choď do toho. prečo by si to mala nechať iba tak, keď ti šlo o život?