Chcela by som sa opýtať či bolo u jednej z vás po potratoch zistené, že práve kvôli zníženému progesterónu ste prišli o bábo. Ja mám už deti , ale chceli by sme ešte do budúcna jedno a mám za sebou žiaľ druhý potrat v 10.týždni a bábu prestalo v 8. týždni biť srdiečko stalo sa mi to aj v júni v 9. týždni a teraz znova. Mala som obidva razy spontánny potrat doma bez kyretu všetko dopadlo dobre. Dnes som sa rozprávala s kamarátkou lekárkou a bola prekvapená , že lekárka mi nerobila žiadne testy po prvom potrate a nedala mi preventívne pri ďalšom Th progesterón. Vravela, že keď mám 36, že sa to často práve kvôli tomu stáva. Ja som mala veľmi nepravidelnú posunutú ovuláciu bolesť hlavy pred menštruáciou a inak nič iné. Pri obidvoch tehotenstvách kde prestalo biť srdiečko som prestala cítiť tehotenstvo nebolo mi tak zle a ani som si tak necítila prsia ako inokedy. Lekárka si nemyslí, že je genetického pôvodu nakoľko som mala všetky moje deti bez problémov a zdravé. Teraz si chem tieto testy vyžiadať a popravde ma dosť hnevá ak to tak je ,že som mohla možno bábo zachrániť a toto mi nik nepovedal. U mňa to bolo tak,že prestalo biť srdiečko a do dvoch týzdňov som začala krvácať a o bábo prišla. Stalo sa niektorej z vás niečo podobné ako ste postupovali čo vám zistili?
Ja s otehotnením problém nemám ovuláciu mám, ale o dva týždne neskôr tým pádom nepravidelný cyklus..... Mohla som mať znížený progesterón? Určite si dám urobiť testy aj keď som čítala, že sa sa mení v každom štádiu cyklu tak neviem ako a kedy mi na to urobia vlastne testy ale ľutujem že som to neurobila ,keď som bola na začiatku tehotenstva strašne ma to bolí a mrzí. Ak máte nejakú vlastnú skúsenosť prosím napíšte.
Tak to mi daj prosím vedieť ako si dopadla aj internou správou ja som dnes mala odchod videla som aj to maličké 😢 rozlúčili sme sa a stále to vo mne vŕta. Kamarátka mi vravela, že lekári skoro nikdy nerobia hormonálny profil a že je obrovská chyba. Ozvem sa ti potom aj ja ako som ja dopadla ja po tomto určite chcem aspoň rok a pol čakať som z toho dosť unavená a potrebujem sa dať dokopy a verím, že ak je tam príčina u mňa že ju nájdu.
pri nízkom progesterone býva pomalý rozbeh menstruacie, napr. pár dní spinenie a potom normalna menštr.
Ja som mala skôr prvý deň skoro nič a na druhý deň sa rozbehla málokedy mám ale strašne silnú menštruáciu to s tým špinením poznám mávala som to po tehotenstve s malou ale teraz myslím že nie
Co som cítala tak viacerým ženám po potratoch progesterón automaticky dávajú dokonca aj ked potraty nemali ako preventívne na udrzanie plodu. Tak škoda že som išla lekárke až v 8. týždni a ktovie či by mi aj tak ten progesterón dala teraz by som si ho vyžiadala. Ja mám pocit, že by bábo žilo keby bol nasadený progesterón... Som si skoro istá že genetické to u nás určite nebolo a bábo bolo zdravé.
Ja som progesteron užívala koli hematomu a v 11tt srdiecko prestalo bit.
Teraz som ho užívala tiež a som v 28tt.
Žiaľ,skor išlo o nejakú genetickú poruchu,niekde sa nieco vo vyvoji pokazilo .Tiež mám už dve zdravé dcéry...
Ak sa ti to stalo 2x uz by som riešila krv,aj to môže byť problém plus genetiku atď. Ono ak by to bol progesteron tak by si potratila ešte na začiatku,si myslim ,lebo by sa nechytilo dobre keďže pri nedostatku je výstelka slabá.
Držím veľmi palce až do budúcna je všetko v poriadku 😊
@sylwi23 ak si chceš dat spraviť testy tak si ich musíš vyžiadať. Bohužiaľ bežný postup je taký, že až po 3 potratoch sa začne pátrať po príčine, niektorí lekári to navrhnú aj skôr, iní nie. Podľa toho čo viem o progesterone tak jeho nedostatok spôsobuje problémy skôr hneď na začiatku tehotenstva. Je pravda ze veľa gyn ho predpisuje preventívne, otazka je nakoľko vhodné to je, štúdie neukazuju žiadne výrazné zníženie potratovosti keď sa berie progesteron preventívne. Môj gyn mi ho tiež predpísal a to aj napriek tomu, ze hormonálny profil bol v poriadku. Určite si daj spraviť vyšetrenie u hematologa.
@sylwi23 mrzí ma tvoja strata... Žiaľ, bežní lekári často aj otvorene povedia, že také veci riešia až po 3-4 potrate :( Potom sú lekári, pre ktorých je vzácny každý život od počatia, a veľmi pozorne riešia. Napríklad na stránke plodar.sk nájdeš takých. Očividne nemáš problém otehotnieť, takže NaPro technológiu, o ktorej tá stránka hovorí, ti netreba, ale ako inšpirácia na dobrých lekárov - sú tam viacerí, z celého Slovenska.
Dakujem Vám áno ta strata bolí. Ja mám 5 detí nikdy som žiadne potrat nemala vždy všetko v poriadku. Preto ma ani moc neriešili po 1. potrate. Nikdy som si to nevážila viac ako teraz mať dieťa a mať 5 detí je darom ja som to brala až doteraz tak samozrejme, že čo každý to tak má.... Keď som bola v nemocnici lebo som mala aj mimomaternicové tak som toľko osudov žien videla ktoré túžia a nemôžu mať deti a to isté keď čítam na internete je to tabu téma a je strašne veľa potratov nikdy som si nemyslela, že toľko žien potráca svoje deti... Ja žijem v zahraničí a rozmýšľam nad zemnou lekárky po 6 rokoch je to ťažké rozhodnutie lebo človek už pozná tu svoju dobre... Tá ktorú mám na odporúčanie robí aj s tradičnou čínskou medicínou.
Áno s otehotnením problém nemám mám len jeden vajíčkovod a napriek aj pharmatexu som otehotnela. Chcela by som sa opýtať tie hematologické testy to robí gynekológ alebo gynekológ mi má dať žiadanku na tie testy a ja musím ísť potom na hematológiu? Neviem aký bude postup tu u nás. Chcem si vyžiadať testy na hormonálny profil aj štítnu žľazu.
Ja si najskôr viem predstaviť tak o 12 mesiacov možno byť znova tehotná po tom všetko sa chcem dať psychicky aj fyzicky dokopy všetko chce čas... Vôbec sa teraz necítim na ďalšie dieťa a verím , že to posledné nám ešte raz príde. Som veľmi zvedavá či niečo u mňa zistia...
Ja som zatiaľ nepotratila (resp.neviem o tom, že by som bola tehotná a potratila), ale teraz v druhom tehu mi lekár od 4tt+5 predpísal progesterón ako prevenciu aby som nepotratila kvôli hematómu.
Tvoja strata ma mrzí. Treba sa dať vyšetriť. Držím palce aby ďalšie tehotenstvo dopadlo na 1*. 👏
ďakujem ti áno mne kamoška vravela ona je lekárka, že jej setra keď čakala prvé jej vravela ber to celé tehotenstvo až do konca a jej lekárka povedala že od 4. mesiaca nemusí a poslúchla ju a porodila predčasne. Pri druhom poslúchla sestru lekárku a brala to až do konca dieťa sa narodilo na termín a to nemala nič žiadne problém s nízkym profilom ani jej to nerobili.. Ja verím, že všetko bude dobre niekedy je to len osud a nesprávny čas čo som cítila u nás od začiatku lebo, Každé chcené plánované nám vyšlo, ale dám si urobiť testy...
áno presne toto som počula už aj ja tak gratulujem. Ja tu možno o dva roky napíšem že sa to podarilo nakoľko máme už 5 detí tak mi to veľmi pomáha že ich mám hlavne naša najmenšia. Ja cítim že nebol správny čas a že ten progesteron si urcite necham nasadit nech sa deje co sa deje...
dakujem a drzim aj ja palce pri dalsom plodeni a tehotenstve ak este planujete🙂 niekedy aj neplanovane príde ako u nás ale žial to nedopadlo dobre
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@sylwi23 som presne rovnaký prípad, 2 deti bez problémov a za posledný polrok 2 potraty v 7. a 6. týždni. Aj vek mám rovnaký. Dr mi povedala, že mám prísť na vyšetrenia po najbližšej menštruácii.