Príznaky pri mimomaternicovom tehu

furbynka
2. júl 2013

Baby, opíšem môj problém...
Mávam pravidelné cykly, menzes presne na deň, zrazu mi neprišiel, tak som vedela koľká bije. Urobila som si viac tehu testov, každý jeden vyšiel pozitív, slabé čiarky prikladám foto , kuknite.. Včera som začala špiniť, hnedý hlien, v noci už trošku krvi, dnes ráno som išla ku gynekologovi s tým že špiním, a ten ma prezrel na usg, nevidel nič v maternici. Zobrali mi krv na HCG, poobede som mala výsledky, HCG má hladinu 273. Vo štvrtok mám ísť na další odber a potom sa uvidí. Strašne sa bojím. Aké ste mali príznaky pre mimomaternicovom? Doktor mi hovoril, že ak začne nejaká bolesť, mám pádliť do nemocnice. Ja nemám žiadne strašné bolesti, iba ako pri menzese prvé dni. Poradí mi niekto?

cuculik1
2. júl 2013

Pre pana nestresuj s mimomaternicovym 😉 . Spinenie je v tehu uplne bezne a pri tvojej hladine hcg tam ani nic vidiet nemohol. Treba pockat ked hcg bude minimalne 1500 a viac. ..

furbynka
autor
2. júl 2013

cuculik1 - nestresujem,doktor mi povedal ze moze ist o mimomaternicove tehu, ze mi zoberie vo stvrtok este raz krv a uvidi sa. ci to stupa alebo klesa.. alebo co..

kiki68
2. júl 2013

to uz nemohol pozriet aj okolie?nielen maternicu na USG?mne hned pozeral aj tam okolo a vajecniky aj to cele bolo to krasne vidiet,ze tam nic neni,co tam nepatri.drzim palce!

furbynka
autor
3. júl 2013

Bola som na dalsom sone, žiadny gestačný vačok nevideli , ale povedali mi ze.. sliznica ma 17mm. HCG mi budu brat zase zajtra. Nasli nieco pri vajecniku ale lekarka povedala ze tak mimomaternicove nevyzera.Pomenovala to len útvar . Tak uvidime.

cuculik1
3. júl 2013

@furbynka ked si mala pred 2 dnami hcg 273, dnes stale nie je mozne aby ti v maternici nieco videlu, ani len vacok nie....nemozne....neviem preco ta tak plasi....najskor buduci tyzden budu moct nieco vidiet.

parker36
3. júl 2013

@furbynka hlavne klud, treba dufat, ze to bude dobre 😉 Po mojich vsetkych skusenostiach uz tak slepo nedoverujem lekarom 😖 Ja som si na 9 DC nasla tiez krasne kolajnice... testovat ma napadlo kvoli tomu, ze som merala bazalnu teplotu a ta po ms neklesla na predovulacne hodnoty, takze som len tak zo "srandy" skusila test a dva dni som to potom nevedela rozdychat 😀 Tiez som hned utekala k lekarovi, ale to aj kvoli tomu, ze ja som predtym mala normalny ms, nie len njake spinenie... Rano mi vzali krv na hcg o 10:00 som uz mala vysledky - hcg bolo okolo 800. Lekarka ma hned pozrela na usg a tiez nic nejako nevidela, pockala na uznavaneho odbornika na usg, aby ma aj on pozrel. Jeho zaver bol mimomaternicove tehu a to ma nechcel pustit ani domov, ze rovno do nemocnice. V nemocnici prijimajuci lekar nejako 100% si nebol isty, ale teda primar rozhodol, ze je to mimomaternicove tehu bez vysetrenia usg a hned ma aj operovali. Sok nastal po prebudeni z narkozy, ked mi sestricka oznamila, ze som tehotna a ziadne mimomaternicove tehu sa nepotvrdilo. 😒 Nasledne ked hcg vystupilo na hodnotu nejakych 2300, tak aj na usg sa ukazalo. Napriek velkej snahe a mojej tuzbe toto tehotenstvo myslim, ze aj vdaka tomu zasahu, ktory sa urobil nedopadlo dobre 😢 Lekar, ktory ma operoval mi nasledne pri kontrole sam povedal, ze netrebalo tak rychlo utekat k lekarovi na potvrdenie tehu a ja som tam utekala s tym, aby som nieco nezanedbala...
Tymto ale nechcem nic zlahcovat - mimomatrenicove tehu je ozaj vazny a zivot ohrozujuci stav.

furbynka
autor
3. júl 2013

Uvidíme ako dopadneme zajtra, zase idem na dalšiu krv. Dnes mi napr v heliose kde som bola na sone povedali, ze je rozdiel medzi HCG a Beta HCG? Ze ktore mi brali? Neviete aky je tam rozdiel?
Je mi jasne, že je to vážny stav - mimomaternicové tehu - uvidíme ako to dopadne zajtra. Mne dnes pri tom sone našla nejaký útvar vedľa vaječníka, o priemere 20mm ale povedala, že to není mimomaternicové, že to vyzerá ináč. Potom chvílu rozmýšlala či je to črevo či čo,, sama nevedela čo to je.. a ten vaječník ma vôbec nebolí, sem tam ma pichne na ľavej strane a ja by som čakala že práve na tej strane neičo nájdu a ten je bez zmien a bez patologického nálezu. Záver z dnešného vyšetrenia bol taký, že nemienia mi len tak otvárať brucho, pozrú zajtra ešte raz HCG ako to stúpa a rozhodne sa.

parker36
16. júl 2013

@furbynka ako si dopadla? Dufam, ze nic sa nepotvrdilo a vsetko je ako ma byt. Myslela som na teba 😉

lucyliena
16. júl 2013

@furbynka ja som mala mimomaternicové tehu, tehu testy boli pozitívne a mala som aj lekársky potvrdené tehotenstvo z krvných testov, začala som jemne špiniť a tiež som letela do nemocnice, kde ma hospitalizovali a nasadili mi lieky, ale mimomaternicové tehu nezistili. Po 3 dňoch zistili len, že mi hladina HCG klesá a preto lekár rozhodol, že je to neperspektívne tehotenstvo a na druhý deň som mala ísť na čistenie, našťastie prednosta nariadil na ďalší deň pred čistením ešte kontrolné sono a zistil, že sa jedná o mimomaternicové tehu a okamžite ma operovali, keď ma otvorili mala som už prasknutý vajíčkovod a krvácala som do brušnej dutiny, pričom bolesti som nemala naozaj žiadne.
Pri druhom tehu som začala špiniť mimo cyklu a tiež som šla na vyšetrenie k lekárovi ale už bolo po ovulke a na sone nebolo nič vidieť a nakoniec to znamenalo len, že sa vajíčko uhniezďovalo v maternici, takže nemaj strach môže sa jednať len o uhniezďovanie a tvoj gynekológ by ti mal vykonať kontrolné odbery na výšku HCG, držím palce aby všetko dobre dopadlo 🙂

furbynka
autor
16. júl 2013

parker36 nie našťastie sa to nepotvrdilo..

laska1982
16. júl 2013

@furbynka tak gratulujem k babuliatku 🙂

furbynka
autor
18. júl 2013

laska1982 dakujeme..

parker36
26. júl 2013

@furbynka uz som pozrela na status a tak teda moc gratulujem 😉

furbynka
autor
5. aug 2013

parker36 dakujem

paulinkaa2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre