Prišla som o synčeka. Kto mi vysvetlí výsledky?

emiliamulerova
27. nov 2022

Dobry vecer pisem tak neskoro ale neviem uz co mam robit som zufala prišla som o svojho synčeka v 6 mesiaci tehotenstva zobrali mi aj plodovu vodu a dosli mi uz vysledky a mam tam napisane že PV_CMV-DNA kvantita pozitivna 11100000 IU/ml silny pozitivny vysledok (detek/limit) 100 IU/ml

Moja doktorka ma dovolenku nemozem sa jej dovolat či by ste mi nemohli povedat čo to znamena.... Dakujem všetkym ktory mi odpišu a pomôžu

trgypadl
27. nov 2022

@emiliamulerova nie som si na stopercent ista, ale zrejme sa jedna o cytomegalovirusovu infekciu, mrzi ma Tvoja strata, vela sil 💞

emiliamulerova
autor
27. nov 2022

@trgypadl Dakujem velmi krasne takže to može byt geneticke 😔

trgypadl
27. nov 2022

@emiliamulerova nie genetické... zrejme si sa infikovala CMV a infekcia presla aj na plod a plodove obaly a spustilo to zrejme predcasny porod

anjelicek26
28. nov 2022

Velmi ma mrzi tvoja strata :( Je to infekcia uplne bezna, bohuzial prvotne nakazenie prave v tehotenstve vedie k vaznym poskodeniam plodu. Prave pre toto su ucitelky v jasliach/skolke na rizikovom tehotenstve, aspon ja to poznam ako hlavny dovod. Tam sa to u tak malickych deti dost toci, navyse symptomy - nie su vacsinou ani ziadne, pripadne ako lahke prechladnutie. Ale pre tehotnu je to obrovske riziko pre nenarodene dieta. Je to virus - nie geneticke. Zopakovat sa to nemoze. Aj ked neviem, ci je to nejaka utecha :( Lekarka ti to dnes urcite poriadne vysvetli, ja to viem len, lebo to riesila kamaratka, ani tam to nedopadlo dobre :( .

kliatana
28. nov 2022

to ma mrzi velmi. prajem ti vela sil do zivota. zial, stava sa to uplne bezne, aj mojej sestre sa toto prihodilo.

janinamojka
28. nov 2022

@emiliamulerova prešla som si tým tiež.. prajem ti veľa sil❤

emiliamulerova
autor
28. nov 2022

@janinamojka Dakujem velmi krasne ty si tiez mala infekciu?

emiliamulerova
autor
28. nov 2022

@anjelicek26 Dakujem velmi krásne a čo sa stalo tvojej kamoške?

emiliamulerova
autor
28. nov 2022

@kliatana Dakujem velmi pekne tiez mala infekciu?

basska_b
28. nov 2022

CMV je cytomegalovirus
V plodovej vode sa nasla jeho DNA, kedze je to DNA virus. Neni to dedicne... nakazila si sa zrejme a preslo to na babatko 😢

basska_b
28. nov 2022
janinamojka
28. nov 2022

@emiliamulerova infarkt placenty.
24 tt

emiliamulerova
autor
29. nov 2022

@janinamojka jen mi to moc luto neviem preco sa deju take veci zivot je kruty

janinamojka
29. nov 2022

@emiliamulerova Tak, vtedy som tiež hľadala odpovede na otázky,ktoré som nikdy nedostala..A bolo to veľmi ťažké.Ale čas všetko zahojí a bude to lepšie, uvidíš.

emiliamulerova
autor
29. nov 2022

@janinamojka Dakujem velmi krasne ❤

esterka13
29. nov 2022

Ahoj, pred mesiacom sa nám stalo to iste :( prišli sme o milovanu dcérku v 22 . Tyzdni .. je to neskutočne ťažké , ak by si chcela kľudne mi napis

emiliamulerova
autor
29. nov 2022

@esterka13 uz som ty napisala inak dakujem

saxano2222
30. nov 2022

@emiliamulerova
neskusala si volat? ci je doktorka cely tyzden prec?
My sme prisli o naseho drobceka v 20tt, dovod sme po xy vysetreniach nezistili. Tym chcem povedat ze chapem a rozumiem ti, viem ako to boli.
Ja si naopak od prispevku vyssie myslim, ze cas to nezahoji, len ty ako clovek sa zmenis….
Drzim palce 🙏🏻

esterka13
30. nov 2022

@saxano2222 súhlasím , čas tu ranu nezahoji navždy to je naše dieťatko a aj keď prídu ďalší drobci stále ta naša bude chýbať stále navždy 😢

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre