Ahojte, potrebujem pomoc ale neviem na koho sa mám obrátiť. v júli 2012 som prišla ešte len v 9. týždni o bábo a ešte stále to veľmi bolí. Narodilo by sa vo februári a odvtedy sa cítim oveľa horšie keď vidím všetky tie šťastné mamičky ktoré tlačia kočíky ☹ Manžel sa na mňa vykašlal a teraz žijem s rodičmi. S nimi sa o tom nedokážem porozprávať a kamarátky si nič podobné nezažili a nemajú ani deti. Síce sa im môžem vyrozprávať, ale mám pocit, že ma nechápu, lebo ma iba povzbudzujú, že deti mať budem. Ale ja mám pocit, že to tak nebude a cítim sa hrozne sama ☹
pridaj sa ku skupine mamicky anjelikov, je tam vela mamin, co tym presli, poradia, podporia ta
@janka2509 ahoj. je mi lúto, že si prišla o dieťatko, aj že ťa manžel opustil a teraz sa nemáš komu vyrozprávať.. myslím, že naozaj bude pre teba najlepšie nájsť si spomínanú skupinu, tam môžeš napísať, čo cítiš a určite nájdeš viac spriaznených duší. aj ja som prišla o dieťatko v 9.tt a bolí to stále. snažím sa ho už však brať ako anjelika, ktorý teraz dáva pozor na mňa, manžela a svojho ešte nenarodeného bračeka. 😔
držím ti moc palce, aby si čo najskôr nabrala silu opäť žiť, netvrdím, že zabudneš, ale spomeň si, zapál si sviečočku a povedz si, že máš hore anjelika, ktorého miluješ a on teba. posielam objatie aspoň takto 😵
onino myslim ze takeho manzela by si ani ty nechcela, ktory ti v tej tazkej situacii nie je oporou...a dokonca to nie je iba jej situácia ale ich.....darmo mi zeny musime vydrzat vsetko co sa nam v zivote prihodi...a kedze je doba aka je tak to musis potlacat a ist dalej......co si myslim ze nie je dobre...
janka2509 plač plač to ti pomoze emocie aspon nedus v sebe, ale davaj ich na vonok, lebo ked ich potlacis v sebe tak sa z toho zblazdnis...
@janka2509 ahoj hlavu hore priroda vie co robi ber to tak ze radsej bedes mat to dietatko neskor a s inym partnerom s takym co ta podrzi v takychto tazkych chvilach ved co je to za chlapa ktory pri takomto probleme zuteka je to slaboch ktoreho si nezasluzis.Vela stastia ti prajem a neboj ono to pride vela zien prislo o dietatko ja som tiez prisla 2 krat a teraz do tretice mi to hadam vynde 🙂 🙂 🙂
@janka2509 ano jak hovori pirbina ,ten chlap si ta nezasluzi,a asi sa tak malo stat bo keby si snim ostala a by ta neskor opustil by si sa urcite viac trapila.takze vsetko zle je na nieco dobre.a radcej nehladaj tie mamicky ktore to prezili stratu dietata bo sa budes v tom viac utapat.nemisli nato a zacni zit,zabavaj sa,vyjdi si z kamoskami.tak sa stat malo a uvidis ze pride neco lepsie 🙂
@janka2509 wiem ako ti asi je...mne sa stalo to iste v aprili 2012...ale uz to bol 28 tyzden...wsetko sme mali uz nachystane...a stale newieme preco sa to stalo....na mna sa otecko malickeho newykaslal,ale citim sa podobne sama lebo sa otom nerozprawame spolu.stale wrawi ze jeho to bolelo wiac,co on wobec nemoze wediet ako mi bolo....wed ja som toho drobceka nosila pod srdcom...a teraz ked to bol rok potom som bola uplne sama...a nikto si nato poridne nespomenul.a ked si aj spomenul nikto mi nic nepowedal a ani sa ma nepytali ako mi je.....nechcem ta powzbudzowat,lebo wiem ze je to nanic...ale treba sa utesowat tym ze malickemu je takto lepsie..aspon widis ake by malo malicke otca...ked newedel podrzat teba, ako by wychowawal dietatko...uwidis ze ked pride sprawny otec pre wase spolocne babetko..tak sa narodi zdrawucke...
ahoj,a preco sa manzel na teba vykaslal?nebolo to koli tvojmu "fnukaniu" ??..mozno som ostra,ale skus si predstavit,ze ty si okolie a pozri sa na seba...ci to prilis neprezivas,ci si do toho smutku neni prilis namocena,ci ta to cele nepohltilo a nepoznacilo aj vas vztah...
prist o dieta je velmi smutne,ale "nastastie" to bolo len v 9 tyzdni,priroda vie co robi,zrejme to dieta bolo poskodene,ak by to lekari zachranovali nasilu,mohlo by sa narodit postihnute,to by bolo este len trapenie...
poznam niekolko parov,ktori o dieta niekolko x prisli,resp. sa im hodne dlho nedarilo otehotniet,ale po rokoch ked sa na to clovek pozrie s odstupom,to tak malo byt...naozaj...jedna silou mocou chcela dieta,po 2 rokoch snazenia ma ho,ale manzel ju nechal,nakoniec je na to sama,robia si s MM prieky ohladom maleho...dalsia..niekolko x potratila,nakoniec sa rozviedli,teraz je stastna s druhym,onedlho rodi a s ex sa vyklul kurevnik....dalsia,tiez po viac potratoch...a tam sa po rokoch narodili 2,a obaja su zrelsi a zodpovednejsi
janka tiez som prisla o dieta v 1. trimestri a nebolo to lahke, a vela krat som spominala ze ake by uz bolo ci by chodilo a tak...mne pomohlo zmenit zamestnanie, zacat sa vzdelavanie proste vyplnat vsetok volny cas aby ma to tak netrapilo, zabudnut som nezabudla, ale uz mam aj ine veci v zivote kt. momentalne plne zaplnaju moju mysel a vsetok moj volny cas, a je to moje prave niekolkodnove dietatko, kt. lezi v postielke hoci viem ze na to ze som uz bola tehotna nikdy nezabudnem....si este mlada, a ak si v poriadku po zdravotnej stranke nezufaj....urcite aj tebe bude dopriane byt matkou,....nenic sa psychicky, skus to brat tak ze mozno este nebol ten pravy cas a mozno by to dietatko bolo velmi velmi chore....priroda to zariadila tak ako to malo byt, i ked viem ze je to velmi tazke....
ahoj ,,ja som prisla o babetko aj ked v 1 trimestri 5x mozno viac ,,,a dnes mam jedno kraaasne 1,5 rocne dievcatko ,,aj ked adoptovane ..ale je moje ,,,,)najkrajsie na svete ...viem ze to boliiii. ale mas velku sancu .)mat svoje dietako .... vsetko jetak ,ako ma byt ,,ver tomu ./
@janka2509 nie je to tvoja vina, proste to priroda tak zariadila, skus sa na to pozriet tak i ked to mozno nie je uplne spravny pohlad z mojej strany, ale napr. ja som sa aj slamky chytala, ze som si vravela radsej ze sa to stalo tak skoro akoby sa to malo stat neskor napr. v druhom al. tretom trimestri ked by si uz videla aj jeho celkovu podobu a musela si ho aj porodit.....mas 25 rokov, das sa trosku psychicky do poriadku, a mozete skusat s manzelom opat, ja som si dala cas rok kym sme opat hodili nejaky pokus o dieta, zo zaciatku som sa strasne bala aby sa to nezopakovalo zvlast ked som opat zacala krvacat dokonca 2x v 1 trimestri a chytala hysteriu tak ma prave muz ukludnoval ze nemam na take cosi ani pomysliet lebo sa to zopakuje.....vsetko to chce len svoj cas, zabudnut som nikdy nezabudla ale casom to uz az tak neboli, lebo mam ani nie dvojtyzdnovu krasnu dceru, s kt. sme si sice tiez uz odkrutili kopu strachu ale uz je vsetko v poriadku, lebo si vravim ze zrejme v tej dobe nebol na to spravny cas a osud to rozhodol za nas.....
@sense veď pozerám, že prenášaš a kľudne veselo si tu píšeš 🙂 ale potom som si prečítala, gratulujem k bábätku 🙂
@monikahan77 dakujem, som to akosi neprepisala v profile, v 38tt mi vyvolali porod zo zdravotnych dovodov, teraz prenasam uz len malu vo vanicke do kocika a spat domov 😉
sense
problém je, že manžel sa na mňa vykašlal a som mu úplne ukradnutá, takže som na všetko sama ako prst
Ahoj Janka, asi si bola prvýkrát tehotná, ja mám už dvoch veľkých chlapcov, s ich otcom už dávno nežijem, ale túžbu po ešte jednom dieťatku mám veľkú. Pred šiestimi rokmi sa mi koncom piateho mesiaca narodil mrtvy chlapček, dokonca som ho aj videla, na ten pohľad do konca svojho života nezabudnem a stále to bolí, keď si na to spomeniem, ale asi to tak zariadila príroda, lebo otec bábätka nebol ten pravý. Dnes už spolu nie sme. Našla som niekoho iného, lepšieho, pokúšame sa o bábätko už viac ako rok, nedarí sa nám, stále sú to iba falošné signály a sklamania, ale nestrácame nádej, veríme že sa to podarí, prajem Ti veľmi, aby si si čím skôr našla na svojom teste dve čiarky.... Mysli na to krásne čo ťa čaká, aj keď ťa prepadá smútok z toho čo sa Ti stalo.
viete my niekto poradit ze do ktoreho mesiaca sa da potratit a po ktorom sa uz neda???dakujem vam
☹
cele tehotenstvo je riziko
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@janka2509 psycholog alebo knaz. ries to. bolest zo straty dietata je pre matku nekonecna, nekonecne bolestna a nikdy sa neda zabudnut.
avsak zit sa musi dalej, este si mlada. potrebujes to v sebe spracovat, aby si mohla ist dalej. zivotom, laskou...