Priebeh potratu

sabinka09
17. sep 2022

Pridávam diskusiu lebo som zatiaľ nenašla nejakú odpoveď skúsenosti. V utorok som začala mierne krvácať, v stredu bolesti ako kontrakcie s riadnym krvácaním. Odvtedy som krvacala. Dnes sa zdalo, že mi krvácanie slabne ale stále som cítila taky tlak. Ako kebybyze mam niečo dole zasenknute. A večer pri kúpaní sa vypudila veľká tvrdá hrudka, gulicka... Bola som v 8tt. Doslova som ju vytlačila. A tu nastáva moja otázka. Je mi jasné, že to bolo naše bábätko. Predpokladám, že to bol cely plodov vak. Neviem, či má okrem krvácania čakať ešte ma ďalšie vypudenie niečoho, čítala som, že sa ma "porodiť" ešte placenta. Len neviem, keď to vyšlo celé, či mama ešte čakať. Stále cítim tlak, ako keby malo ešte niečo vyjsť. Ženy, čo máte takú skúsenosť. Ja neviem, čo s naším bábätkom robiť. Asi nemá zmysel to odniesť do nemocnice. Do koša som to nechcela vyhodiť, je to predsa naše babo... Tak zo 2 hodinky som ešte kráčala a aktuálne úplne bez krvácania. Konktrolu mam mat v utorok.

doriiis
17. sep 2022

Neviem si ani predstavit co prezivas....pre istotu chod do nemocnice alebo na pohotovost.

maxximus
17. sep 2022

@sabinka09 pochovať v zemi

majamat
17. sep 2022

je mi to luto.

co sa tyka placenty, tak v 8tt asi este nie je vytvorena

crystal333
18. sep 2022

@sabinka09 Ty si od utorka krvácala a nešla si do nemocnice????🤔

sabinka09
autor
18. sep 2022

@crystal333 ja sa pýtam na niečo ine. V nemocnici a u svojej lekárky som bola 3x od utorka. Prosím neriešte kraviny ak nemáte čo povedať k veci. Viete aký sok žena prežíva v danom momente, aký pocit zúfalstva.
2hy potrat, neúspešne umelé oplodnenie.... Tak prosím sa zdrzte komentáru ak nemáte skúsenosť a radu.
Aktuálne s na ceste do nemocnice aj s plodom. Celú noc som nespala a nevedela, čo od zúfalstva robiť. Diskusiou som chcela prispieť aj kvôli ženám, keď sa ocitnú v rovnakej situácii.

maminkadeticiek
18. sep 2022

Babatko by som dala do skatulky a pochovala na nejake pekne miesto.Nasledne by som sla do nemocnice na sono skontrolovat ci som sa uz vycistila uplne.Oni ta usmernia.Ak si cista je dobre.Ak tam este nieco je tak ti poradia bud este pockat alebo kyret.Ale to ci mas cistu maternicu si daj urcite skontrolovat nech nemas zbytocne komplikacie.Ziadna z nas ti nepovie ci si sa uppne vycistila a je to riziko.
Ak beries plodik do nemocnice tak urobia "pitvu"-ak vobec.Raz som na pohotovosti stretla pani ktora presne toto doniesla po potrate na pohotovost a pamatam tu reakciu doktorky...Ak budes mat aj stastie,tak na 99,99%na pitve nic nezistia.Nikdy nic nezistia,oni sa s tym totiz velmi neserinkaju.Ja by som si babao radsej pochovala a ak mas uz druhy potrat absolbovalala csetky doatupne vysetrenia-genetika,stitna,repr.imunologia,hematologia.

veselo_neveselo
18. sep 2022

Ahoj, este aj ostatne tkanivo by malo, ja som mala vo viacerych kusoch. Vyzeralo to ako zrazeniny pri ms, len boli vacsie a niektore take gumovitejsie. Krvne zrazeniny su makke, rozpadnu sa, toto bolo tuhe.
Ci odislo vsetko skontroluju na ultrazvuku. A potom by malo iz byt dobre.

stellarstar
18. sep 2022

Placenty v 8 TT ešte vôbec nie je, keď žijete v dome tak to daj do krabičky a pochovajte to niekde v záhrade keď bývate v byte tak niekde v lese na nejakom peknom mieste

kaca222
18. sep 2022

Bábätko by som pochovala

crystal333
18. sep 2022

@sabinka09 práveže mám čo k tomu povedať,aj ja som prežila potrat ,a kravina to nie je , pretože ja som hneď ako začala krvácať utekala som na pohotovosť,kde mi pichli injekciu na zastavenie krvácania. Žial už nič nepomohlo,a potom som už začala masívne krvácať a mali so mnou čo robiť aby som nevykrvacala. Tak preto sa pýtam ,a nechápem že niekto krváca a ostáva doma.

doriiis
18. sep 2022

@crystal333 ..aj citas co pise? Od utorka bola 3x u lekarky a v nemocnici

crystal333
18. sep 2022

@sabinka09 a pri druhom tehotenstve som skoro potratila v piatom mesiaci, ja som si svojím tiež prešla.Tak mi tiež láskavo nepíšte že neviem o tom nič.Kebyze neviem čo to je,tak sa nevyjadrujem k téme.

basska_b
18. sep 2022

Velmi ma mrzi, co prezivas, musi to byt strasne ... vraj su specialne cintoriny, kde sa da pochovat anjelik. V nemocnici ti ho uz asi nedaju, len do ruk pohrebnej sluzby. Placenta sa zacina formovat od 4tt a rastie kontinualne cele tehotenstvo... zatial jej funkciu supluje zlte teliesko a az v 8-9tt prebera "zezlo" ona.

crystal333
18. sep 2022

@doriiis ja dobré čítam, len som sa pýtala ,že prečo si ju nenechali v nemocnici ,čo je na tom zvláštne?

doriiis
18. sep 2022

@crystal333 ...citaj po sebe pozornejsie.Polozila si jej uplne inu otazku.

any_soj
18. sep 2022

@doriiis čisto teoreticky "nešla si do nemocnice???" nemusí znamenať "si blbá, že si nešla k doktorovi", ale "nešla si do nemocnice? Nechápem, že ťa tam doktor neposlal ležať." Že to nemusel byť útok.

sabinka09
autor
19. sep 2022

@any_soj pardon ale v nemocnici som bola 3x a poslali ma doslova od krvácať domov. Nie blbá nie som. Diskusia, resp. Téma bola založená z iného dôvodu, lebo som nič podobné nenašla. Všetci tu riešia kraviny. Tak zhrniem to aj keď sami to päť ťažko píše. Krvácanie, utoroknávšteva obvodného lekára-poslaná do nemocnice bez akcie srdiečka-v nemocnici prítomná akcia srdiečka poslaná do ov-na druhý deň silné krvácanie, šla som do nemocnice-nepritomna akcia srdiečka no dali mi lieky na udržanie, že majú zle sono a a možno len nevidel-krvácanie postupne u stávalo aj s krcmi- v sobotu v noci som potratila bábätko s celým plodovyn v akom absolútne bez bolesti a v ten deň krvácanie ustáli takmer. V nedeľu som šla do nemocnice - bábätko som dala na rozbor-nevedela som si predstaviť, že si ho mam vziať opäť domov. Maternica čistá, mala som šťastie, plodov vak vyšiel z bábätkom celý, žiadne kusy zo mňa nešli, celý čas prakticky číra krv. Tak dúfam, že keď odhliadnem od zbytočných a neutitocnych komentárov a urážok aká som sprostá, táto s diskusia niekomu pomôže v budúcnosti.

any_soj
19. sep 2022

@sabinka09 prepáč, ale ja na teba nijako neutocim. Len dve ženy sa ti tu začali v téme doťahovať, tak som len napísala, že možno to nemyslí zle ani jedna, písala som to pre ne dve. Rozumiem, že si teraz citlivá, a nikdy by som si nedovolila útočiť. Mám za sebou MA aj smrť dcéry v 38.tt, kde som len pár hodín necítila pohyby a 3 doktori po príchode do nemocnice má sundali, že prečo som neprišla skôr. Akože kedy skôr, 5 minút po poslednom pohybe? Ako som mala vedieť, že je posledný. Zvlášť keď 4 dní predtým bolo ako vždy všetko na poradni ok. Ale výčitky som z toho mala hrozné. Napriek tomu, že mi môj aj iní lekári vraveli, že som nemohla nič urobiť. Takže fakt by som nikdy nešla na ženu s výčitkou.

sardinka32
19. sep 2022

Ja mám za sebou dva...ale v nemocnici. Ak by sa mi to stalo doma, pochovala by som ho niekde podľa uváženia...a ak si veriaca, daj odslúžiť omšu za prijatie dieťaťa (daj mu aj meno - to je jedno ci dievcenske alebo chlapcenske) do Božieho kráľovstva.
Následne by som išla ku svojej gynekologicke a dala sa skontrolovat, či tam niečo ešte neostalo...to je veľmi dôležité. Ak by si ho zaniesla do nemocnice, zrejme by ho dali do spalovne ako biologický odpad. Mne v nemocnici robili rozbor z potrateného plodu, výsledky potom kontrolovala gynekologička.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre