Dobrý deň, aké su príčiny potratu v 31 týždni? Ako sa s tym vyrovnať?
@nikpa no pytat sa lekarov su totálne odmerany ku mne ked sa ich nieco spýtam a ešte aj drzý.. 😮💨 mali ste nejaké problémy?
Ja som mala pri tomto šťastie, lekári boli empatickí, tiež patológ ktorý robil pitvu. Všetko mi vysvetlili a odpovedali na čo som sa opýtala.
Važnejší problém počas tehotenstva som nemala len také to bežné, opuchnuté nohy, tvrdnutie brucha ale nič hrozné. Svoje robilo aj to, že boli horúčavy. Bábätko trošku menej priberalo ale ani na prenatálnej diagnostike ktorá bola zameraná na vývojové vady mi v cca 22tt nič závažné nezistili. Robil mi to dr. Grochal z Martina, specializuje sa konkrétne na takéto veci. Takže naozaj sme to nečakali, nič tomu nenasvedčovalo.
Prišli na to pri bežnej kontrole na poradni
@nikpa 😢😢😢😢aj ja som bola pri grochal ovi
Niektorým veciam sa nedá zabrániť aj keby ich lekári vopred vedeli. Potrebuje to len čas, skús sa niečím rozptyľovať, nesed doma a nerozmýšľaj nad tým čo by bolo keby ...
@nikpa a vašemu babatku sa co stalo prestalo bit srdiečko ????
Áno
@nikpa nerozumiem tomu...
je mi to strašne ľúto keď to citam :( možno iba napíšem na pochopenie a zmiernenie - je to príroda, a na tu ani medicína nevie všetky odpovede. medicína nevie všetko! hoci každým rokom napreduje v nových poznatkoch, vždy tu bude niečo čo ešte nevieme a nevieme vysvetlit.. príroda to tak zariadila a nad ňu nie je. ale takéto veci by sa stavať nemali ;(
@autorka , priciny mozu byt rozne, gynekolog by ti mohol vypisat vymenny listok na hematologiu, imunologiu, endokrinologiu, genetiku.
K tomu biopsia placenty a pupocnika + histologia babatka ak ste neodmietli….
Vyrovnať sa asi neda, my sme prisli o babatko v 20tt pred 2a pol mesiaca a nie je to ani lepsie ani jednoduchsie zatial.
Cakame na vysledky, tie co mame zatial nic nepreukazali, bojim sa ze to tak ostane :(
@saxano2222 s odstupom casu….aj sa prislo vtedy na nieco ci vobec nic?
@nttnnt neprišlo z tých vyšwˇetreni čo som absolvovala
Ale pri dalsom tehotenstve tam boli nejake zle hodnoty na reproimunologii, talže som chodila na liečbu, či to mozlo sposobiť stratu nevieme, nikto mi už nepotvrdí, ani dr … :(
kľudne napíš správu al by si chcela nieč oprezdieľať alebo sa porozprávať ❤️
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Je mu ľúto, čo sa vám stalo 🧡 Ja som potratila niekedy medzi 29-30tt, pri pitve ani na magnetickej rezonancii nič nezistili. Tiež plodová voda bola na rozbore v poriadku, aj pupočníkova šnúra bez poškodení, proste žiadny známy dôvod. Dodnes nevieme čo sa stalo. Ja som to v sebe uzavrela tak, že jednoducho príroda to tak zariadila, volaky dôvod bol ... Už sa nerypem v tom prečo. Príčiny môžu byť viaceré, treba sa pýtať lekárov.