Prerušiť alebo nechať

memibebi
6. júl 2022

Ahojte v skratke vám opíšem svoju situáciu prosím nepríjemné poznámky si nechajte pre seba je to už i tak dosť náročné...
Mám dcérku s ex má 3 roky zostala som tehotná s terajším priatelom, sme spolu krátko pol roka, stihol mňa medzi tým pkdviesť rozišli sme sa je dosť chladný resp. nevie dobre prejavovať city... velmi nám to neklapalo nakolko som sa o to snažila len ja... chce aby som išla na potrat vraj to po žiadnej stránke teraz nezvládne....má rozstavanú velkú stavbu je finančne vyťažený odsťahovala som sa za ním ďaleko od rodiny čiže tu mi nikto nepomôže
...prerušenia sa bojím...nie som s ním stotožnená ale sama to tiež nezvládnem a on zostať nechce čo by ste urobili na mojom mieste neviem kudy kam...verím že doeťa by ho zmenilo a prežívať s ním ešte 7 mesoacov peklo ... chodí sa dom už len vyspať, stále mi vyčíta veci čo sa stali kedysi aj keď to nebolo z mojho hladiaka nič hrozné nepodviedla som ho ani nič také...len nevie odpustiť city tam stále sú vraj ... tak neviem...

irusa
6. júl 2022

ako ja neviem čo chceš prečítať...to, že si hlúpa ???? či aké nepríjemné poznámky.....
myslím, že na MK si nechať radiť, či máš ísť na potrat nie je ok...nikto ti tvoj život nežije

mima1
6. júl 2022

Ak chces mat blba na krku co ta podviedol a urobi to zas a znova a k tomu dve deti tak si ho nechaj. V opacnom pripade nenechaj a odid od takeho naco si s nim

sissy27
6. júl 2022

@memibebi dieťa by ho zmenilo?? to sranduješ? nezmenilo, nie k lepšiemu. Deti nie sú lepidlom nefunkčných vzťahov, už to konečne pochopte ženy !!!
Rozmysli si, či to dáš sama s dvoma deťmi. S ním vzťah nemáš, len ťa toleruje vedľa seba. A ja osobne by som nechcela, aby moje deti takto vyrastali...

pribinak
6. júl 2022

Dieťa by ho zmenilo ? Och kolka naivita a hlúposť. Tomu sama ani neveríš

zdenusa4
6. júl 2022

No najťažšie je znášať neuvážené následky, ale vážne tuto asi nepochodíš s nejakými radami, lebo kto ťa pošle na potrat, alebo kto ti to odsúhlasí? Takéto vážne rozhodnutie je len na tebe.

amiaja
6. júl 2022

@memibebi je to blb a blbom aj ostane. S nim ta nic dobre necaka. Ja nechapem preco si s takym chrunom vobec spavala ked ta podviedol a este aj otehotnela🤦‍♀️
Dobre si si zavarila.
Mas kam odist? Mas rodinu ktora ti pomoze? Vratit sa naspat kde si byvala?

mk22
6. júl 2022

Ja niekedy ziram, neverím.
Kde niektoré ženy maju rozum.
Už ti jeden vzťah nevyšiel.. Co tak byť viac opatrná, rozumná..
6m ho poznáš medzitým tam podviedol a ty sa odstahujes za ním?
Pises ze 7m peklo?
Ty si absolútne nevážis samu seba?
Vieš aký je.. Píšeš o pekle.. To takéto máš vedľa seba, sex s nim žiješ.. Pozri sa na to očami tvojej dcéry.. Si kdesi vystresovana, nešťastná.. Vzala si ju na cudzie miesto.
Mala si ostať tam kde si bola, s dcérou.. Po nevere kopnúť zmrda do riti a nie bežať za ním.. Ostať tehotná.. Co chceš vôbec počuť??? +

44janica44
6. júl 2022

Ako odsťahovať sa s dieťaťom ďaleko k niekomu koho poznáš pol roka a nechať sa nabuchat? Človek by čakal že sa z prvého nevydareného vzťahu poucis ale nie. Za blbosť sa plati a ty chces aby za to najviac zaplatilo to nenarodené dieťa. Ak to nedáš sama tak ho po pôrode daj na adopciu možno sa potom konečne poucis.

mk22
6. júl 2022

Tu sa potvrdilo.. Za blbosť sa plati🙄.
Viem ze si prišla po radu.. Ale ja som bola v tom ze v dnešnej dobe ženy, matky co majú už zodpovednosť za dieťa, deti.. Ze sú poučene, opatrne a rozmyslia si koho si pripusti k telu.. Nielen k sebe ale aj k dieťaťu kt už ma.
Máš dve možnosti..bud zostaneš a budeš veriť dúfať ze. Sa neveril zmení.. Co. Sa nezmení.
Alebo sa vezmi tam, odkiaľ si prišla, výchovaj dieťa, bud milujúcou matkou dvom deťom.
A chlapom sa vyhybaj na kilometre..
Alebo.. Daj dieťa preč.. A ži ďalej. A tvar. Sa ze všetko. Je. Skvelé.

rora
6. júl 2022

Na tvojom mieste by som sa konecne zacala riadit rozumom. Po*rala si si situaciu uz dost na to, aby si vyckavala na zmeny z jeho strany. Vrat sa odkial si prisla, zi s detmi u rodiny hoci aj v jednej izbe, k magorovi sa nevracaj, poziadaj o vyzivne a dovi dopo.... neber na nho ohlad ze ma chudak rozostavane, vsak je to majetok co ma hodnotu, ty mas prd.

zuzanockamt
6. júl 2022

@memibebi Dieťa ho nezmení. Choď z kratšej cesty preč, čiže UPT. Rozíď sa a začni odznova sama s dcérou.

jaskolka
6. júl 2022

Co chceš čítať? Pol roka vzťahu, a takéto problémy (podviedol ta, neklape to, nesnaží sa o nápravu vzťahu, vyčíta ti všetko,) a ty napriek tomu za ním ideš bohviekam aj s dieťaťom, a ešte na dôvažok otehotnies.
Ty si uvaz ci sa budeš vládať postarať o dve deti, či ti pomôže rodina.s nim nerataj, posiela ta ba potrat. Taky chlap by mi už nestal ani za myšlienku.
Lebo ak veríš, že dieťa ho zmeni.. Tak už nie si ani naivná, ale rovno hlúpa. Ten chlap ta mal, má a bude mať na háku, aj keby si mu porodila 10 deti

ankare
6. júl 2022

Nikdy som neradila potrat, ale Tebe by som práve toto riešenie odporucila. Skús sa už konečne správať zodpovednejšie. Držím palce!

anjelicek26
6. júl 2022

Suhlasim s kockami vyssie, chapem, ze si proti potratu - ale toto je konstelacia dost zla :( Uz dietatko na ktore si sama mas, na toto budes sama tiez...jeho to nezmeni, vztah nezlepsi a jedine, v co mozes dufat je ake-take vyzivne...si ochotna ist do toho sama? S nim totiz nerataj... Nehovorim, ze to nezvladnes, ale bude to vo vsetkych ohladoch velmi tazke. Uz len tie vycitky rodiny a okolia, ze druhy raz ti to zo vztahom nevyslo a kazde dieta iny otec, na to treba mat "gule" to ustat...nehovorim, ze sa to neda...ale potrebujes rodinu, co ta podrzi, pomoze a to na niekolko rokov...takze zalezi, ake mas zazemie a moznosti.

janinah
6. júl 2022

Nezabila by som vlastné dieťa ani keby som mala chodiť po žobraní....vybavíš alimenty,poprosíš o pomoc rodičov alebo koho môžeš z rodiny.

annamalaga
6. júl 2022

A rodina ti pomôže? Máš kam ísť? Lebo toto je dôležitejšie.

maryetta
6. júl 2022

To ci si dieta nechas je na tebe. Ale sctakym clovekom by som nebola uz ani o den viac.

horislava
6. júl 2022

To s takýmto človekom si chces zničiť život???!!!povaha človeka sa nikdy nezmení....

diamond007
6. júl 2022

@memibebi ak to nezvládnes sama s deťmi a priateľ je onicom, tak skús adopciu...ale keďže už dieťa máš, mne by to srdce nedalo darovať dieťatko ďalej tak v Tom prípade asi potrat by som volila na tvojom mieste.

ailiba
6. júl 2022

@memibebi tvoja situacia je naozaj tazka. Uprimne, ak si myslis, ze dieta partnera zmeni, tak tomu fakt never... Iba ak k horsiemu. Ak bol vztah doteraz chladny, tak dieta ho uplne rozbije, najma, ked o neho tvoj partner uz teraz nestoji.
Urcite by som odporučila odist od takehoto muza. Ste spolu priliz kratko na takyto vztah. S tehu je to tazke rozhodnutie... Chapem, ze sa ti nechce na prerusenie... Na druhu stranu, ked by si deti nevedela sama uzivit, je to na zamyslenie. Ja velmi nie som za to, ze robit si deti a potom ocakavat pomoc a byt na nu odkazany, ziadat o nu, ale niekto s tym problem nema... No, je to na tebe, co si schopna a ochotna urobit. Pripadne mozes mat dieta a ziadat od uz byvaleho partnera vyzivne. Je to tazke rozhodnutie... Drzim palce.

barborachors
6. júl 2022

@memibebi nemas sa čoho bat, budes v poriadku. Nemas vysporiadane veci v zivote, takze daj si zivot do poriadku a najdi si lepsieho partnera a az potom ries druhe dieta.

elizabet173
6. júl 2022

@memibebi na tvojom mieste aj vzhľadom na predošlú diskusiu, ktorú si založila, by som išla na prerušenie, alebo ak to nedokážeš, dieťa donosila a dala na adopciu. Neviem si predstaviť, ako sa sama postaráš o dve deti, keď plat so vzdelaním, ktoré máš bude veľmi nízky. Neviem, či môžeš ísť bývať k rodičom, ale sama to nedáš

aamaria9
6. júl 2022

@memibebi prerusit znamena, ze nieco zastavíš a potom to pokracuje...ty hovoris o ukonceni zivota.
Kazdopadne odchod a hladaj miesto, kde by vam bolo lepsie. Teraz su rozne organizacie, ktore Ti mozu pomoct - materialne aj financne. Mas niekoho z rodiny, priateľov...co Ti pomozu? Predsa sa neriad v takej vaznej veci radami neznamych ludi na mk!

mk22
6. júl 2022

Nasla som si tvoju predošlú diskusiu, prečítala reakcie a už mám v tom jasno.
Nuž veľa šťastia.
A zapoj trosku rozum.
Lebo už jedno dieťa máš, ostala si tehotná s debilom..zrejme podľa tvojich priorít si vyberáš mužov a potom to takto dopadne.
Za deti nesies zodpovednosť celý život.. Nekončí to pôrodom.. Predpokladám ze z nich chceš vychovať slušne samostatné bytosti.. Zabezpečiť bývanie a všetko čo k tomu patrí.
Dobre si rozmysli co si schopná deťom dat.. A podľa toho si rozsiruj rodinku.
Tento pán ta podviedol, posiela ta na potrat v podstate za 6m si nemala možnosť ho spoznať.
Takže od neho sa nedockas nič.
Si schopná sama uživiť seba, deti nie do pôrodu a tesne po ňom.. Ale aspoň do maturity svojich detí.. Byt im nápomocná.. Netuším koľko máš rokov zrejme veľmi málo.
Snad sa poučís.

simca06022011
6. júl 2022

Si daleko od rodiny, s hlupakom, naivna... a myslis si ze sa zmeni a bude sa starat, zrazu sa zmeni, ked je "chladny" a ma ta asi ako matrac... nic v zlom. Podla mna si mala moznosti ho spoznat, vsetky jeho "prijemne" stranky.
Ako by som sa zariadila ja? Tak aby mne a mojmu dietatu bolo dobre a vedela sa o nas postarat. Na blba by som sa vykaslala, dieta by som si nenechala ak by som na to financne a inak nemala.

54tinka54
6. júl 2022

@memibebi ak tomu dobre chápem tak s priateľom ste spolu pol roka, čakáš s ním dieťa a on ťa za toho pol roka stihol aj podviesť? A posiela ťa na potrat… dúfam že rozumieš tomu že on ťa proste nelubi. Ohľadom dieťatka sa musíš rozhodnúť sama, ale s nim nerataj. Určite ho dieťa nezmení, to akože naozaj čakáš že s tebou zostane kvôli dieťaťu? Naivitu bokom naozaj.
Máš dve možnosti. Ísť na potrat alebo keď si dieťatko necháš tak vybaviť alimenty a budes na výchovu sama.

dianna3571
6. júl 2022

@memibebi nezmení sa ani keby si mu 10 deti porodila takže sa radšej čím skôr spamätaj..
Už to je smutné že si sním otehotnela keďže ako píšeš nikdy ste nemali dobrý vzťah, podvádzal ťa, on chce aby si šla na potrat a to ty chceš naďalej žiť s takýmto idiotom? Ty si dávno mala zabudnúť že existuje a nie nechať sa nabúchať..
Ak sama nezvládne výchovu 2 deti (lebo on stebou nebude aj keby si porodila) radšej chod na potrat.
A vrát sa späť k rodine pokiaľ niesi prípravena sama vychovať a postarať sa o dcéru...
Ale ďalšie dieťa určite NIE

kvietocek203
6. júl 2022

Potrat je vrazda , ked uz tak radsej adopciu zvol ale isto nezabijaj svoje dieta ono za to nemoze

iwesska
6. júl 2022

Tak ty to dieta nosis,ty sa musis rozhodnut a ak nie si stotoznena s potratom,tak si ho nechaj,neviem si ale predstavit ist do dalsieho vztahu s 2 detmi od 2 roznych otcov, a nebodaj mat 3. s dalsim🙈

sense
6. júl 2022

Ste spolu pol roka, on ta podvedie, Veľmi vám to neklape a napriek tomu otehotnies po polroku a a ešte si myslíš ze ho dieťa zmení? Máš pravdu zmeni ho, ale nie tak ako si ty myslíš. A k tomu ci nechať alebo ist na interrupciu ti poviem toľko, ci sa rozhodneš tak alebo onak vysporiadať sa s tým budeš musieť len a len ty sama. Žiadna iná

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre