Ahojte, rada by som si prečítala vaše skúsenosti ak ste si prešli niečím podobným a nabrala aspoň kúsok pozitívnej energie a myslenia po tomto čím som si za posledné dni prešla... Mám 21 rokov, otehotnela som hneď na prvý krát z čoho som sa nesmierne tešila, nemala som žiadne problémy, prvý utz v 8.týždni kde doktor potvrdil, že srdiečko pekne pravidelne bije, vše OK. Prišiel prvý skríning, kde Dr. nameral vysoké NT (šijové prejasnenie) až 8,5mm. Hneď ma poslal k Dr. Grochalovi do Martina, ktorý nameral NT až 10,30mm a rôzne vvch plodu (masívny generalizovaný edém podkožia, absencia nosových kostí, defekt srdca, pupočník len dvojcievny a ešte iné len sa z papierov v tych pojmov nevyznám..) Tehotenstvo odporučil ukončiť nakoľko to boli vvch nezlučitelné so životom aj keby odbery klkov alebo amniocentéza vyšli negatívne. Akcia srdca stále bola (165/s) ale vraj také plody sa vačšinou potratia samé... Takže som minulý týždeň presne v 12tt podstúpila kyretáž nakoľko predstava prerušenia tehotenstva vo vyššom štádiu bola pre mňa ešte viac traumatizujúca... Chcela som sa vás opýtať, či si niekto niečím podobným prešiel a ďalšie tehotenstvo mal potom bezproblémové, resp. sa vám narodilo zdravé dieťaťko. Vôbec nerozumiem čo sa mohlo stať, vraj “hry prírody”, v mojej aj manželovej rodine sú všetci zdraví, žiadne vvch ani syndrómy, ani v blízkej ani vzdialenejšej rodine.... ☹
Bojím sa toho ako ťa tu začnu odsudzovať vyhrešovať moralizovať a presviedčať o ich pravde o tom čo si mala robiť a ako si niečo take mohla urobiť ....vopred varujem :/
@ninek73 ahoj ja som si tym presla v 17tt v january..Teraz sa snazime o 2 ale ten strach uz tam ostal..😣
@ninek73 je mi ľúto čo sa ti stalo. Tiež som pred par mesiacmi prišla o bábätko a tá bolesť je priveľká. Asi ti nikto nebude vedieť zaručiť, že ďalšie bude v poriadku lebo tá "priroda" si robí čo chce😏. Len ti chcem napísať aby ste sa nevzdavali a verím, že ďalšie bábätko bude zdravučke. Posielam jedno velikanske objatie❤️
@ninek73 ahoj, môjmu síce ani nebolo srdiečko ale prišlo sa na to až koncom 11tt ( pochybenie lekárov) a teraz som už v 40tt s druhým bábom a tomu sa akosi nechce ísť von takže neboj sa určite sa podarí ďalšie a je veľmi malá pravdepodobnosť že sa tie defekty zopakujú ;) hlavne sa treba dať psychicky do pohody , lebo to bude mať teraz najväčší vplyv na snaženie ( nám sa nedarilo až pokým som sa s tým nevyrovnala ) viem že je to teraz ťažké ale keď sa to potom podarí budeš o to viac šťastnejšia ( keď sa nám to podarilo aj manžel plakal od radosti , pri tom prvom bol "len" šťastný ) takže prajem veľa pohody a sily do nabratia nadhľadu a držím palce 🙂
Ach boze.tp ke hrozne take nieco citat..chuda dieta..chuda ty...neviem si predstavit nieco take prezit...drzim palce aby ti to na dalsi krat vyslo a dietatko bolo zdrave..🍀🍀
@ninek73 my sme prisli o babatko teraz tiez. Kedze mi vysli zle testy poslali ma na genetiku, 1:65 DS. To sa ale nepotvrdilo, bola som stastna. O tyzden telefonat ze robili dodatocne testy a nasa dcerka ma velke vady, psychicke a mentalne, mutacia na 13 chromozone, nezlucitelne zo zivotom, bola som v 22 tt. Stale som plakala. Ze sa s niecim takym na slovensku este nestretli. Odporuceny potrat. Malinka to ale vzdala este skor a zomrela mi v brusku. Nechapem, prva dcerka uplne zdrava a teraz toto. Uplne ma to polozilo. Je to este cerstve, chyba mi. Viem ale, ze dalsie babo este chcem. Snad nam nas anjelik posle surodenca z nebicka. Hlavne sa dat do poriadku. Je to ale tazke.
@matqa411211 tieto varovania citam snad v každej podobnej diskusii.. a nikdy som ziadne vyhresovanie ani odsudzovanie nevidela...
@lj123 Presli sme si v lete presne tym istym... v 12.tt pri sone mi Dr.povedal, ze babatko ma velmi vysoke NT, ma hydrops, nasledne v MT urcili diagnozu Trisomy 13, nezlucietelne so zivotom. Na konci 12.tt tesne pred odberom choriovych klkov zistili, ze babatku uz nebije srdiecko. Takze nasledovala kyretaz... A samozrejme strach, ze sa to zopakuje ostal, hoc prve dieta mam uplne zdrave. Cakame teraz na vysledky genetickych testov, lebo babatko velmi chceme a velmi verime, ze sa to este podari... Drzim vsetkym palce, nech sa coskoro tesime zo zdravych deticiek! <3
ahoj, si este velmi mlada, to je velmi dolezite. ja som prezila to iste, v 12.tt na utz zistil doktor vazne vyvojove vady, este som bola na 3 utz, ale diagnoza bola rovnaka, nezlucitelne so zivotom. predtym som uz mala jeden potrat spontanny, a jedno biochemicke tehotenstvo. tiez mi doporucili kyretaz, ale zaroven sa zistilo, ze babatko sa nehybe... takze ukoncili kyretazou. 3 mesiace sme pockali a hned som otehotnela a donosila krasne dieta, ktore ma teraz uz 2,5 roka. tiez som to velmi prezivala, bola to nocna mora, a stale to boli, ked na to myslim. ja uz som starsia, a teraz cakame dalsie, verim, ze bude vsetko v poriadku, aj ked stale sa bojim, aj prve tehotenstvo som si nevedela uplne uzit, a iba sa tesit, ten strach tam stale bol, ci je vsetko v poriadku. este mozes mat vela deticiek, neboj. mne vtedy povedali, ze uz sa to nezopakuje. tak pockajte par mesiacov, a potom skuste znovu. posielam ti srdiecko.
Ja som tiez otehotnela na prvy sup a nebola tam akcia tak kyret okolo 11tt... a hned ako mi toto dr povedal sa mi kym som dosla dom spustilo krvacanie.... v krastkosti.. MA.. a tiez sme zdravy obaja... a ptm som pockala 2 menstruacie ako odporucil dr a hned som otehotnela a teraz mame 5 mesacne sidlo :D .... a tiez mi nevedel povedat preco sa ten prvykrat nepodarilo... takze len hlavu hore (co viem ze sa lahko hovori... ja som sa tiez neskuticne bala co nas caka a ci sa podari vôbec)... ale všetko ok... ano niekedy sa toto stava
Moj prvy syncek mal.velmi vaznu vvch srdiecka, ja som ho sice donosila aj porodila a a sme si ho trochu uzili, prisli sme o nho ked mal rocik, nasa laska ❤ kazdopadne som rok po tom otehotnela s druhym a ten sa narodil uplne zdravy a silny, tiez som bola u grochala a povedal mi ze u mojho prveho skratka najskor nastala niekde chyba vo vyvoji, poviem ti tak, netreba sa strachovat a riesit to lebo to ti len viac ublizi, treba len verit ze sa ti uz nic podobne nestane...ja mam silny vztah s Bohom a uprimne som ho s placom.prosila nech uz nikdy nicim podobnym neprejdem a verim Mu na 100% ❤
Ahojte všetci my momentálne prežívame taktiež veľmi ťažké chvíle nasej dcerke zistil pataov sindrom som cca 18tt (nevieme presne len podľa ultrazvuku nam tak vyrátali) neviem čo mám robiť ..máme jednu dcéru má 15 a po dlhom snažení sa nám konečne stal zázrak z ktorého sme sa neskutočne tesili ale to šťastie netrvalo dlho lebo pred týždňom nám potvrdili pataov sindrom ktorý je nezlucitelny so životom.. je to neskutočná bolesť a beznádej.. lekári mi odporúčajú potrat ale nenutia má ja som viac menej presvedčená že si ho nechám donosit nedami že by som pri mojich dvoch deťoch jedno dala preč.. poraďte prosím kto nsa stým stretol
@veronikaa7 bábätko donos, svedomie budeš mať čisté. držím palce a drž sa 🙂
@extempore velkeee ďakujem za povzbudenie bojím sa ako to bude všetko prebiehať a čo má ešte čaká
@veronikaa7 mojej susede tiež vraveli, že bude mať postihnuté dieťa a narodila sa krásna s zdravá dcéra... Držím vám palce, ver že to môže dobre skončiť...
@fazula1 ďakujem nič iné si ani neprajem len čakám ze stane zázrak.... ale žiaľ Bohu všetky výsledky a aj plodová voda mi nedávajú žiadnu nádej..😢
@veronikaa7 😓❤️
@veronikaa7 už teraz si pre mňa mama hrdinka, že si svoje dievčatko nezabila, že počkáš ako sa to vyvinie ♥️
@veronikaa7 ahoj, neviem presne aka je to choroba, ale mozno sa to bude dat operovat hned po porode... pokial babo este zije, je podla mna stale nadej. drzim ti moc palce!!!
@snehulienka82 bábätko je vo veľmi zlom stave.. operaciou sa to nedá riešiť..😢ale ďakujem všetkým za podporu
@fazula1 ďakujem😢
@prechadzka ahoj. Musela sí babo porodit, alebo kyretaz? Ak ti je lepsie, napis mi spravu prosim
@snehulienka82 ahoj porod..
@veronikaa7 je mi to ľúto teraz som tiež v takej situácii vvch nezlučiteľné zo životom. Ako ste prosím dopadli?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
V prvom rade mi je velmi luto co sa ti stalo. Moja sestra tiez postupila prerusenie, nakolko nevedela ze je tohotna a brala silne lieky. Tiez jej odporucali kyretaz. Ona uz jedno dieta mala a aj po kyretazy nakoniec mala este dievcatko, uplne bez problemov. Stava sa to zial coraz castejsie. Verim ze sa ti podari mat zdrave babatko, si mladucka, vsetko bude ok.