Predčasný pôrod v 24. týždni a potom spontánny potrat v 6. mesiaci

iw_kol
10. jún 2022

Ahoj… chcem si ísť len po radu, alebo podeliť sa so skúsenosťou. S manželom sme podstupili IVF nakoľko mne bolo diagnostikovaé PCOS. V septembri 2020 mi Urobili 1. vklad KET, ktorý bol úspešný, ale moje tehotenstvo skončilo v 24 tt predčasným pôrodom, dcérka nám žila vyše mesiaca. Tento rok v januári 2022 som bola opäť na vklad KET, kde tiež sa podarilo uchytiť, ale tehotenstvo opäť skončilo, no spontánnym potratom v 22 tt. Obe detičky boli dievčatká, veľmi mi chýbajú a túžim byť mamou. Máte niekto skúsenosti s niečim takým? Prečo sa to vlastne stalo práve v 6. mesiaci? Podarilo sa vám buď otehotnieť prirodzene alebo aj donosiť zdravé dieťatko po takýchto bolestných udalostiach?

majla87
10. jún 2022

@iw_kol ahoj, to je hrozna uz len predstava 😔
No ja by som zacala patrat, a urcite dozadovala genetickych vysetreni. Mozno z pitvy tiez ziadat genetiku. Dalej hematologia a repro imunologia. To su take top 3, co su dolezite vysetrit pri opakovanych stratach. A mozno dalsie mamicky poradia viac.
Drzim palce, nech si raz obijmes zdrave vlastne babatko.

anjelicek26
10. jún 2022

Velmi ma mrzi, co sa ti stalo :( Moznosti je viac, mali by patrat, ci vystupali infekcie hore a povolili krcok (streptokok napriklad) alebo kontrakcie alebo slaby krcok celkovo (vaha miminka)...to sa ale da zasit, kontrakcie regulovat druhym a tretim trimestrom v nemocnici, infekciu monitorovat castejsim testovanim a antibiotikami, nekupat sa, nechodit plavat... trvaj na tom, aby prisli na pricinu, skor by som do dalsieho tehotenstva nesla. Ti pukne srdce inak.

katarinka89
10. jún 2022

@iw_kol ach je mi to ľúto......verím, že sa podarí ale odpovedať ti neviem.....no musela som

gabika4
10. jún 2022

@iw_kol ja som prišla o synčeka niekedy medzi 20 a 21 tt...určite sa dajte vyšetriť ...u mňa zistili na hematologii deficit proteínu S ..momentálne som opäť tehotná a od začiatku si pichám Clexane injekcie a od cca 20 tt, možno i skôr beriem lieky z endokrinologie (nemala som žiaden problém, len vzhľadom na našu stratu ma tam pravidelne kontrolovali celé tehu a v druhom trimestri mi už vyšli výsledky z krvi tesne nad normu)...gynekológ vás mal poslať na vyšetrenia sám, a keď nie, tak aj obvodný môže dať odporúčania ...určite sa treba dať vyšetriť na hematologii, endokrinologii, syndróm lepivych doštičiek, na genetike (obaja partneri)...to sú asi základné vyšetrenia ...

kiki68
10. jún 2022

Mozno je problem to, ze dievcatka. Patrala by som po genetike, zapaloch, imunologii, nieco tam byt musi. To nemoze byt nahoda, dva razy a skoro ten isty tyzden.

miskamicha
10. jún 2022

@iw_kol velmi ma to mrzi ☹ hmm..nestalo s ami to zatial, ale moze to mat suvis s krckom maternice...dalej dajte sa s muzom vysetrit na genetike, ty hematka a dalej repro imunologia pre istotu. Ale v dalsom tehu ak by vyslo a vysetrenia by boli ok tak nasadit fraxiparin/clexan aspon to.. a mozno aj pteventivne spravit serklaž. Kamoska mala serklaž uz v 13tt a v dalsom tehu uz to planuju spravit preventivne. Drzim palce

iw_kol
autor
10. jún 2022

@anjelicek26 ani nechcem ist do ďalšieho tehu. Po prvom predčasnom pôrode mi robili hemato a na ureaplazmy vyšetrenia, na to sme sa aj liečili. Ale inak nič. Ale teraz určite si chcem prejsť všetkými možnými vyšetreniami, aké budú možné. Moje srdce je úplne rozbité na márne kúsky. Ja len proste aspon trošku chcem mať nádej, že sa to môže podariť a či sa to niektorej takto poznačenej žene podarilo. A podarilo sa jej otehotnieť a donosiť zdravé dieťatko.

iw_kol
autor
10. jún 2022

@gabika4 dr. ma už poslala na vyšetrenia, aj do centra už sme objednaní. Celé tehu som bola kontrolovaná, pichala som si fraxiparin, brala progesteron. Žiadna infekcia, nič mi nepovedali v nemocnici, proste som sa z ničoho nič začala otvárať a krvacala som. Kontroly som mala častejšie ako obvykle a maličká bola úplne v poriadku.

majla87
10. jún 2022

@iw_kol vela zavisi od dalsich okolnosti. Druha dcera bola tiez ziva do poslednej chvile? Mas nejake pitevne spravy?
Ak si si pichala fraxik, aj napriek tomu ze asi nemas uplne kompletne hemato vysetrenia (to robia len na hematologii), tak moze byt problem ten spominany krcok alebo genetika

iw_kol
autor
10. jún 2022

@majla87 áno žila. Výsledky ešte nemám, keďže u nás sa na ne čaká mesiac a mne sa to stalo pred dvoma týždňami. Mne pred druhým tehu robili vyšetrenia na hematologii a boli v poriadku, ten fraxiparin mi dali preventívne.

majla87
10. jún 2022

@iw_kol tak ked zila, tak pravdepodobne ten krcok bude asi najvacsi problem. Morfo sono v 2trim bolo ok? Urcite si porobte s muzom nekompromise aj tak vsetky vysetrenia. Hematku na hematologii (to len ty), imunologiu na repro imunologii (najlepsia je v Nitre) a genetiku (obaja). A podla pitevnych sprav este uvidis, ci bol problem tam alebo nie, no dovtedy sa poobjednavajte aspon.

marianarem
10. jún 2022

@iw_kol Velmi ma to mrzi a aspon trochu chcem dodat nadej. Ja poznam jednu babu (no uz sa teraz nestretavame), ktorej sa taketo nieco stalo, tiez 2x v 6. mesiaci. Ani sa neprislo na to, co to bolo, ale tretie tehotenstvo uz dopadlo dobre. Sice permanentne sledovana, po nemocniciach, ale normalne donosila do terminu. Ani sama tomu nemohla uverit, ked to babatko drzala v rukach. Velni drzim palce 🍀

saxano2222
10. jún 2022

@iw_kol Ahoj,
aj ja mam PCOS a teda sama vies ake je stastie otehotniet, nam sa to 2x podarilo prirodzene, nanestatsie ani jedno neskoncilo stastne (Ma v 9 a potrat v 19)
Pred 7mimi tyzdnami som porodila drobceka v 19+0 zomrel pocas porodu 😭 Aj pri prijme aj pred podanim liekov mu stale bilo srdiecko. Silacisko moj ❤️
Mna poslala gyn na genetiku (ok), hemato (cakam na vysledky) a imuno, este len cakam.
Zalozila som nedavno temu ci sa baby z pitvy nieco dozvedeli a ziadna “pozitivna” sprava.
Neviem pochopit preco sa toto deje a hlavne v takom neskorom tyzdni. Niekde som citala ze aj zeny s PCOS maju sklon k potratom ale ziadne blizsie info co preco ako, lebo vsak pocas teh. vajecniky predsa spia.
Viem ciastocne co prezivas mam to cerstvo v pamati a stale nie som Ok, toto clovek len tak “neprekusne”.
Verim ze zistis v com bol problem a odstranite ho lebo ocividne s partnerom tvorite same bojovnicky 🥰
Kludne napis spravu ak budes mat chut pokecat/ postazovat sa. Drzim vam palce 🙏🏻

iw_kol
autor
11. jún 2022

@majla87 ďakujem za rady… malicka bola aj na morfo Sono v poriadku. Ukážkovo sa vyvíjala. Podľa dr. Grochala. Určite budem žiadať vyšetrenia.

lienka.7
11. jún 2022

@iw_kol ahoj, je mi to strasne ľúto 😔😔😔
Kamarátka mala niečo podobné, potratila 6x za sebou. A vždy to bolo dievcatko... teraz ma doma 2 chlapcov, tých mormalne donosila, ale cele tehu bola vždy v nemocnici. Viem ze ležala v Ružinove. Ale ci mala PCOS, to netuším. Myslím si však, ze je to v pohlaví babatka. Stava sa, ze niekedy proste urcite pohlavie žena nedonosi...toto neskumali?

lu111be
13. jún 2022

Velmi ma to mrzi...moja znama tiez potratila 2 deticky v 6 mesiaci a az po tom druhom jej prisli na to, ze ma maternicu v tvare srdca, ktora sa neroztiahne v urcitom mieste a tym padom ich vytlacilo von..potom jej to zoperovali a ma 2 deti.
Nepozerali ti, ci nemas problem s maternicou?

iw_kol
autor
26. jún 2022

@lu111be pravdepodobne mam problém s krčkom, ale zisťujeme ďalej rôznymi vyšetreniami.

lalilla
12. sep 2024

Kocky podarili sa babatka, zistili priciny?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre